Na súperovom ihrisku sme dosiahli ďalšiu remízu

2015-05-30 12:00:00

Na nitrianskej pôde zaknihovali michalovskí futbalisti bezgólovú remízu a opäť sa vyšvihli na čelo tabuľky.

Michalovskí futbalisti v nadstavbe stále neokúsili trpkosť prehry. Svoju sériu bez prehry natiahli v sobotu podvečer na nitrianskej pôde už na trinásť zápasov. Spod Zobora si priviezli bod za bezgólovú remízu, aj napriek tomu, že takmer polhodinu hrali oslabení bez vylúčeného legionára Vernona De Marca Morlacchiho. Vďaka tomuto bodu sa MFK Zemplín opäť vyšvihol na vedúcu priečku tabuľky, keďže má lepšie skóre ako Skalica, ktorá má však zápas k dobru (súboj v Bardejove bude dohrávať v utorok).

Bol to zápas, v ktorom museli Zemplínčania bojovať aj s nepriazňou rozhodcu, navyše stretnutie dohrávali s ôsmimi hráčmi v poli, pretože okrem vylúčeného Morlacchiho (v 65. minúte uvidel druhú žltú kartu) nedokončil súboj ani zranený Montero (necelú štvrťhodinu pred koncom si vykĺbil rameno a Michalovce už mali vyčerpané všetky striedania). Zápas mal dobrú úroveň a už v 7. minúte mohol otvoriť skóre Kunca, keď sa rútil sám na brankára Hippa, ten ho však vychytal. Ďalšie dve michalovské príležitosti mal v druhom dejstve Hamuľak, keď najprv pred brankárom zakončil nedôrazne a potom jeho krásnu hlavičku vyškriabal Hipp zo šibenice. Nitrania mali dve šance, prvú zlikvidoval Kira a pri druhej domáci prestrelili bránu. Keďže gól nepadol ani v záverečnej štvrťhodine, kedy mali hráči spod Zobora presilovku o dvoch hráčov, zrodila sa aj v druhom zápase medzi týmito súpermi remíza.


Tréner František Šturma: "Počas celého zápasu sme sa snažili a vypracovali sme si tri gólové šance, kým domáci iba dve. Chlapcov musím pochváliť za nasadenie a bojovnosť. Hrali do konca a išli za víťazstvom aj v čase, keď boli na ihrisku aj o troch hráčov menej, keďže domáci hrali dvanásti. Bolo to veľmi dôrazné stretnutie, rozhodca nám udelil až šesť žltých kariet a jednu červenú. Mal vylúčiť aj domáceho Benčíka v prvom polčase za úder lakťom, ale nestalo sa. V závere sme sa snažili nedostať gól a udržať aspoň remízu, hoci sme tam mali aj zopár brejkov, len to zakončenie nebolo dobré. Bod sme si určite zaslúžili."

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: 41. Benčík, 57. Urblík, 68. Valenta - 46. D. Kunca, 53. Morlacchi, 59. Grič, 62. Šimčák, 80. Montero, 89. M. Hamuľak

ČK: 65. Morlacchi (Michalovce)

Rozhodoval: K. Horváth - 465 divákov

FC: Patrik Hipp - Igor Kotora, P. Petráš, Dubeň, Ďurek - Kotrík - Kemlage (82. T. Galko), Urblík, Ivančík - Valenta (72. Šmehyl), H. Benčík (46. Paukner)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Caballero (36. Morlacchi) - D. Kunca, Bayón (78. A. Leško), Grič, Montero - Streňo (46. M. Hamuľak)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 7. júna o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina B (11. kolo)

Sobota 13. júna o 17.00 hod.: Skalica - Michalovce (12. kolo)

 

Zdroj videa: FC Nitra

Foto: Marián Bazala