Ošima to videl už v predstihu

2022-04-06 08:37:46

Stredopoliar Takuto Ošima mal výrazný podiel na výhre Michaloviec.

Do jesennej formy sa pomaličky dostáva Japonec Takuto Ošima. Práve tento michalovský stredopoliar vyzval presnou prihrávkou na strelenie rozhodujúceho gólu v dueli s Pohroním (1:0) Matúša Marcina.

Po obrannom zákroku Lačného proti Toševskému sa lopta dostala k Ošimovi, ktorý poslal kolmicu Marcinovi a ten ľavačkou zariadil tri body. „Ešte predtým, ako sa ku mne dostala lopta, som videl voľného Matúša a pomyslel som si, že by som mu mohol prihrať. Keď sa loptu ku mne odrazila, nezaváhal som ani na sekundu a okamžite som mu ju poslal do šestnástky. Nakoniec z toho bola nielen dobrá šanca, ale aj rozhodujúci gól,“ tešil sa z vydarenej asistencie japonský stredopoliar. „Veril som, že vyhráme tento dôležitý zápas. Do posledných chvíľ som veril, že dáme gól. Najmä v prvom polčase sme mali dosť vyložených šancí, ktoré sme však nepremenili. Po prestávke sme mali síce len jednu príležitosť, ale tú sme využili,“ spokojne skonštatoval. Po trénerskej výmene, keď Miroslava Nemca nahradil Norbert Hrnčár, Zemplínčania zvládli obe domáce stretnutia, ktoré vyhrali zhodne 1:0. „Zo súčasnej dobrej atmosféry máme všetci dobré pocity a sme nabudení zabojovať o víťazstvá i v nasledujúcich zápasoch,“ doložil Takuto Ošima.

Pre brankára Pohronia Patrika Le Gianga bol príchod do Michaloviec veľmi špecifický. V lete 2011 totiž ako 18-ročný hráč prišiel do MFK Zemplín na hosťovanie zo Žiliny. Práve na Zemplíne nakukol do seniorského futbalu. V tom čase si zachytal druhú ligu. „Zažil som peknú sezónu a po desiatich rokoch som si oživil spomienky na toto pekné prostredie. Tešil som sa na ľudí v Michalovciach,“ povedal 29- ročný brankár, ktorý nakoniec odchádzal smutný zo štadióna. Pohronie totiž inkasovalo gól v 86. min. „Už ani neviem, čo mám na to povedať. Merali sme ďalekú cestu, no vraciame sa domov naprázdno. Prehra mrzí o to viac, že sme dostali gól na konci zápasu. Vlastne z jedinej druhopolčasovej šance súpera. Domáci boli šťastnejší, gratulujem im k víťazstvu,“ konštatoval Patrik Le Giang. Skúsený brankár podržal svoj tím najmä v prvom polčase, keď zneškodnil tutovky Marcina i Kanua. „Boli to podobné situácie, ktoré pramenili z diery v strede obrany. Som rád, že som ich ustál a strely vytesnil,“ dodal Patrik Le Giang.

Hrnčár sa potešil aj výpadku

Už pred zápasom bolo na štadióne rušnejšie, lebo jeden zo stožiarov začal štrajkovať. V 12. minúte zhaslo celé osvetlenie na štadióne, ale hra pokračovala. Reflektory sa znova začali rozsvecovať po polhodine hry, ale len na troch stožiaroch. Štvrtý definitívne vypovedal službu. Kapitáni oboch mužstiev súhlasili, že i za týchto podmienok chcú dohrať zápas. Pamätníci si ihneď zaspomínali na prvú sezónu Michaloviec, keď až dvakrát zlyhalo osvetlenie a doplatili na to práve domáci futbalisti. Najprv 7. novembra 2015 sa proti Myjave už v 4. minúte ujali vedenia, no po výpadku osvetlenia sa hodinu nehralo a napokon v samom závere hostia dvoma gólmi otočili stav. V nasledujúcom domácom zápase proti Ružomberku 28. novembra sa situácia zopakovala. Tentoraz sa domáci ujali vedenia v 7. minúte, nasledovala vynútená prestávka a po nej trojgólový obrat Liptákov... „Pre mňa tento výpadok osvetlenia nebola žiadna novinka. Už som to tu zažil ako tréner Myjavy. Hodinu sa nehralo, bola vtedy riadna kosa. Nakoniec sme vyhrali. Teraz zasa vypadlo osvetlenie a s mužstvom som opäť vyhral,“ zasmial sa Norbert Hrnčár.

Zdroj: Denník Šport