S nováčikom dvojgólová prehra

2022-04-08 11:35:40

Liptovskému Mikulášu sme v Poprade podľahli 1:3.

Ani dobrý výkon a dostatok gólových šancí nestačili michalovským futbalistom v Poprade na bodový zisk. Na pôde nováčika Liptovského Mikuláša podľahol MFK Zemplín v rámci 5. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa 1:3, a to aj napriek tomu, že vo väčšine duelu boli lepším mužstvom. Jediný gól žlto-modrých vsietil po zmene strán Michal Ranko, pre ktorého to bol prvý presný zásah v súťažnom zápase za Michalovce.

"Hrnčárovci" boli od úvodu aktívnejší a už v 5. minúte musel zasahovať domáci brankár Sváček, ktorý zneškodnil zakončenie Artabeho po Kotulovej štandardke. O štyri minúty mal gól na kopačke Marcin, ktorý sa po Kanuovom vysunutí ocitol pred Sváčekom, no český gólman vytiahol skvelý zákrok. Hostia na ihrisku dominovali a v 16. minúte spálil ďalšiu šancu Oshima, keď jeho zakončenie v poslednej chvíli zblokoval obranca s brankárom. Nasledovať mal rohový kop, no rozhodca Smolák ešte pred jeho zahraním začal telefonovať s VAR. Po dlhej trojminútovej pauze na počudovanie všetkých na štadióne ukázal na biely bod v prospech Liptákov. Dodatočne totiž bola potrestaná nedovolená hra rukou v podaní Artabeho vo vlastnej šestnástke. Pokutový kop Staša brankár Kozhukhar zneškodnil, ale lopta sa odrazila rovno k exekútorovi jedenástky, ktorý ju dorazil do siete - 1:0. Tento moment dobre hrajúcimi Zemplínčanmi otriasol a naopak dovtedy nevýrazným domácim pomohol. O desať minút po prvom góle sa im podarilo streliť aj druhý: Pavúk sa preštrikoval po ľavej strane, prihral na os ihriska Andričovi a ten presnou strelou k pravej žrdi upravil na 2:0. Potom sa opäť o slovo prihlásili Michalovce, keď až trikrát bol v permanencii Sváček. Najprv v 34. minúte chytil Kanuovu bombu, o minútu si poradil s hlavičkou Marcina a do tretice skryl v náručí aj strelu Magdu.

Po obrátke hostia postupne pridávali na ofenzívnej aktivite a zaslúženej odmeny sa dočkali v 56. minúte. Po dlhom autovom vhadzovaní Kotulu sa lopta cez Artabeho dostala až k Rankovi, ktorý nekompromisne zavesil pod brvno a vykresal iskierku nádeje pre svoj tím - 2:1. Michalovčania diktovali tempo hry, boli futbalovejším tímom, vyhrávali osobné súboje a zdalo sa, že majú našliapnuté k vyrovnaniu. Veľké problémy domácim zadákom robili predovšetkým Marcin, Kanu či Oshima, ktorí mali aj sľubné príležitosti na skórovanie, avšak strelecky sa nedokázali presadiť. Zvlášť Kanuho tvrdá rana zo 71. minúty poriadne vystrašila Mikulášanov, no medzi tri žrde sa nevošla. V čase, keď mali hráči MFK Zemplín súpera na lopatkách, darovali mu štvrťhodinu pred koncom zbytočný rohový kop. Ten zahral Švec rovno na hlavu stopéra Nagya, ktorý presne k žrdi strelil poisťujúci tretí gól Tatrana. Ani záverečná snaha Michaloviec k zdramatizovaniu stretnutia neviedla, nováčik si bezpečne ustrážil dvojgólové vedenie a premiérovo v najvyššej súťaži zabodoval s mužstvom od Laborca.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 21. T. Staš, 31. D. Andrič, 76. R. Nagy - 56. Ranko

ŽK: 64. M. Marcin (Michalovce)

Rozhodovali: Smolák - Štrbo, Vitko; 203 divákov

MFK TATRAN: Sváček - A. Krčík, Šindelář, R. Nagy, F. Pavúk - Filinský - P. Pinte (86. Kačerík), Gerát (90. Matoš), Flak (66. J. Švec), T. Staš (90. Bielák) - D. Andrič (66. Voško)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez (90. Petrík) - Artabe (82. Yilmaz) - D. Magda (46. Ntotis), Oshima, Kanu, Popovits (82. Peňa) - M. Marcin

Hlasy trénerov:

Marek Petruš, Liptovský Mikuláš: "Z našej strany výborný výsledok, ale predvedený výkon bol veľmi slabý. Predovšetkým prvý polčas bol až biedny, no najdôležitejšie bolo dnes získať tri body a to sa nám podarilo. Hráči sa dostali pod určitý psychický tlak, pretože sa pre nich začal boj o záchranu, ale po tomto zápase môžeme byť spokojní."

Norbert Hrnčár, Michalovce: "Nechápem a nerozumiem, ako mohol tento zápas skončiť takýmto výsledkom. Mali sme veľa šancí, v ofenzíve sme boli dostatočne kreatívni a zápas sme dobre menežovali. Na druhej strane, nemôžeme dostať tri góly. Tým pádom je ten rezultát taký, aký je. Stále však nedokážem pochopiť konečný výsledok."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 16. apríla o 15.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo nadstavby)

Sobota 23. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Senica (7. kolo nadstavby)

Sobota 30. apríla o 18.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (8. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov