Pri Žitave spokojnosť aj s bodom

2022-04-19 17:36:28

Michalovčania síce v Zlatých Moravciach viedli 1:0, berú aj remízu.

Netradične na Veľkonočný pondelok odohrali dohrávaný súboj šiesteho kola nadstavbovej časti o udržanie sa v najvyššej Fortuna lige futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí sa predstavili v Zlatých Moravciach a duel zo soboty museli preložiť na pondelok kvôli koronavírusu v šatni súpera. Zápas sa nakoniec skončil remízou 1:1, s ktorou boli spokojní obaja.

Michalovčania začali lepšie a po góle Kanuho išli v desiatej minúte do vedenia. V druhom dejstve sa ale obraz hry zmenil. Lepšie začal ViOn, ktorý ihneď vyrovnal a mal aj ďalšie šance. Jeho prevahu navýšilo aj vylúčenie Vaška. Paradoxne, päť minút pred koncom mohli Michalovčania Kotulom rozhodnúť, pravý obranca ale v tisícpercentnej šanci nastrelil len vybiehajúceho brankára Lukáča. „Chceli sme zabojovať o víťazstvo a hlavne sme nechceli v Zlatých Moravciach prehrať, takže v konečnom dôsledku sme s remízou spokojní. Čo sa týka hry a výsledku, hlavne s prvým polčasom musíme byť spokojní. Za ten čas sme si zaslúžili víťazstvo, súper ale hru vyrovnal. Aj preto je remíza podľa mňa zaslúžená,“ rozhovoril sa michalovský asistent trénera Vladimír Rusnák.

Najvýchodnejší fortunaligista sa remízovým rezultátom opäť viac priblížil k definitívnej záchrane. Štyri kolá pred koncom je už jasné, že ho posledné Pohronie nepredbehne, na barážovú jedenástu priečku, kde sú práve Zlaté Moravce, má náskok siedmych bodov (ViOn má odohraný o jeden zápas menej). Na druhej strane, opäť to bolo iba o tradičnom jednom góle, ktorý Zemplínčania strelili okrem prvých dvoch jarných domácich duelov zakaždým. „Je pravda, že sa nám v koncovke nedarí. Chýba nám akýsi pokoj v nej, no stále na tom pracujeme, aby sme boli úspešní. V zime od nás odišiel kanonier Matej Trusa, postavili sme to na Matúšovi Marcinovi, ktorý ale hrať v pondelok kvôli kartám nemohol. Sme radi aj za tento gól, no samozrejme, musíme pracovať na tom, aby sme v zápasoch skórovali aj viackrát ako raz,“ podotýka Vladimír Rusnák, asistent trénera Norberta Hrnčára a súčasne aj športový riaditeľ klubu. Fortuna liga speje do finále. Poznáme už majstra, aj vypadávajúci celok. V zostávajúcich štyroch kolách je potrebné rozlúštiť ešte ostatné otázky. Ako sme spomínali, Michalovčania sú blízko k definitívnemu spečateniu záchrany a ešte viac sa k nemu môžu priblížiť v sobotu, kedy od 18.00 hod. privítajú Senicu, ktorú trápia finančné problémy. „Naším cieľom bude určite potvrdiť bod zo Zlatých Moraviec a v sobotu doma vyhrať,“ presvedčivo konštatuje Vladimír Rusnák, ktorý sa k problémom tímu zo Záhoria vyjadrovať obšírne nechcel. „Sú to ich problémy, my máme svoje. V prvom rade nemôžeme pozerať na to, v akom zložení k nám súper príde. Musíme sa dobre pripraviť a pozerať hlavne na seba a na svoj výkon.“

Zdroj: Noviny Zemplína