Marcin: Malo to vyzerať oveľa lepšie

2022-04-27 20:57:38

Návrat Denníka Šport k nášmu zápasu so Senicou (1:0).

Útočník Michaloviec Matúš Marcin mal po jednozápasovej absencii veľkú chuť na góly. Dostal sa do troch veľkých šancí, no ani jednu nepremenil. Napokon nemusel byť smutný, lebo Zemplínčania duel so senickým outsiderom výsledkovo zvládli a vyhrali 1:0.

„Mrzí ma najmä prvá šanca v 3. minúte, keď som išiel sám na brankára, no odskočila mi lopta. Ak by som skóroval, tak by sme vyhrali možno 5:0, ťažko teraz špekulovať. Chvalabohu strelu Juraja Kotulu si zrazili do bránky, takže naše klasické víťazstvo bolo na svete,“ odfúkol si Matúš Marcin. Michalovčania nastúpili pre známe ekonomické problémy klubu zo Záhoria proti senickým dorastencom, ktorí v prvej lige staršieho dorastu hrajú len o záchranu. Domáce trápenie priam bilo do očí. Do 70. minúty jediná strela na bránku hostí... „Nepremenili sme prvú šancu, potom na nás padla deka, začali už pokrikovať ľudia a vkrádala sa nervozita. Z našej strany to malo vyzerať oveľa lepšie. Pôsobili sme, akoby sme hrali pod veľkým tlakom. Pritom o nič nešlo. Od začiatku sme mali celý zápas na to, aby sme podržali loptu a pokojnou kombinačnou hrou sa presadili. Našťastie, tri body zostali doma, a to bolo dôležité,“ doložil.

Seničania nastúpili so základnou jedenástkou s vekovým priemerom 19,45 roka. S ôsmimi tínedžermi hrali 21-ročný Mihál, 24-ročný Mašulovič a 27-ročný kapitán Duda. „Zaslúžia si absolutórium. Po zápase ležali na trávniku a pri podávaní rúk som im vravel, že hlavy hore. Sú to pre nich obrovské skúsenosti. Bojovali a hrali to, na čo mali,“ pochválil mladých súperov Matúš Marcin. Nechýbalo veľa, aby mladí Záhoráci išli na prestávku s jednogólovým vedením, či, aby sa na konci stretnutia tešili z bodu. Domácim ani nedovolili skórovať. Aj preto Mária Mihála dvojnásobne mrzel vlastný gól. Hostia teda mali i kus smoly, ale môžu byť na seba hrdí. „Odovzdali sme maximum pre náš klub, hráčov, trénerov i celý realizačný tím. Chceli sme sa ukázať v čo najlepšom svetle. Nepozerali sme sa na výsledok, iba sme makali. Som pyšný na celý kolektív,“ povedal po zápase iba 17-ročný Marek Macho, podľa ktorého ešte v piatok na tréningu dorastenci nevedeli, že pôjdu na východ Slovenska. „Nakoniec sme prišli a odbojovali zápas so smoliarskou koncovkou. Po prestávke sme si verili, že by sme sa mohli postarať o prekvapenie, no nevyšlo to. Nevadí, musíme mať hlavy hore,“ pokračoval. Mladí chlapci sa v týchto dňoch nabažia futbalu do sýtosti. Možno sa ho až nezdravo prejedia. „Trénujeme s devätnástkou i s áčkom a hráme na dvoch frontoch. Musíme sa s tým vyrovnať. Neostáva nám nič iné iba ďalej bojovať,“ dodal Marek Macho.

Zdroj: Denník Šport