Doma sme zdolali Sereď rozdielom triedy

2015-05-26 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Michalovčania zvíťazili 4:1 a definitívne obsadia v druholigovej tabuľke najhoršie druhú priečku.

Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce nezaváhali v utorňajšom stretnutí 9. kola DOXXbet ligy skupiny o postup na domácom ihrisku so Sereďou, ktorú zdolali presvedčivo 4:1 (1:1). V tabuľke tak definitívne obsadia najhoršie druhú priečku, ktorá by s najväčšou pravdepodobnosťou mala zaručovať postup do najvyššej súťaže, keďže MFK Košice nedostal licenciu do budúceho ročníka prvej ligy.

Od úvodu zápasu bola aktivita na kopačkách domáceho celku, ktorý sa už v úvodnej desaťminútovke tešil z otváracieho gólu. V 7. minúte prenikol do hosťujúcej šestnástky Streňo, Hanzel ho na hranici päťky fauloval a nasledoval pokutový kop. Okrem toho hosťujúci obranca uvidel druhú žltú kartu a musel sa porúčať pod sprchy. Z bieleho bodu sa nemýlil Bayón a bolo 1:0. O desať minút neskôr Leško vystrelil nad a o pár minút nato po jeho prihrávke Danko namieril len tesne vedľa. V 35. minúte ako blesk z jasného neba udreli hostia. Po peknej akcii na pravej strane odcentroval Morong do šestnástky na nepokrytého B. Huláka, ktorý hlavou rozvlnil sieť - 1:1. Aj keď Michalovčania hrali presilovku o jedného hráča a mali prevahu, do polčasu sa im už gól streliť nepodarilo.


V vstup do toho druhého sa im však vydaril veľmi dobre, pretože po ôsmich minútach už viedli o dva góly. Najprv v 48. minúte sa presadil z úniku po peknom vysunutí Bayóna Kunca a v 53. minúte po centri Pereza dorazil do siete Hamuľakovu strelu Streňo - 3:1. Po prestávke boli Zemplínčania jednoznačne lepším mužstvom a hráči Serede sa dostávali na útočnú polovicu len sporadicky. V 55. minúte si s technickou strelou Bayóna poradil brankár Rybánsky, potom Hamuľak krížnou strelou tesne minul. V 61. minúte sa už dočkal presného zásahu, po prihrávke Bayóna postupoval sám na bránu a krásnym lobom prekonal Rybanského - 4:1. Dominanciu mihalovského celku mohli pretaviť do gólov ešte Turík, ale jeho dve dobré strely zneškodnil Rybánsky, a tak sa už skóre duelu nezmenilo.


MFK Zemplín Michalovce - ŠKF Sereď 4:1 (1:1)

Góly: 8. Bayón, 48. D. Kunca, 53. Streňo, 61. M. Hamuľak - 35. B. Hulák

ŽK: 1. T. Hanzel, 58. A. Morong, 61. Mujkoš (všetci Sereď)

ČK: 7. T. Hanzel (Sereď)

Rozhodoval: Chmura - 1 245 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón (61. Turík), S. Danko (46. M. Hamuľak), A. Leško - Streňo (71. M. Regáli) 

ŠKF: L. Rybánsky – Tarek, Chynoradský, T. Hanzel, Jurica (86. Jankto) - Mujkoš - M. Pecho, Loduha, Varhaník, B. Hulák – A. Morong (76. Marián Adam)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. mája o 17.00 hod.: Nitra - Michalovce (10. kolo)

Sobota 6. júna o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina B (11. kolo)

Sobota 13. júna o 17.00 hod.: Skalica - Michalovce (12. kolo)