Hrnčár pokračuje na lavičke MFK Zemplín

2022-05-16 18:28:33

Vyriešila sa aj otázka jeho asistenta.

Kormidelník Norbert Hrnčár povedie prvoligové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce aj v nasledujúcom ročníku. Rodák z Nitry, ktorý počas hráčskej kariéry na poste stredopoliara hrával najvyššiu súťaž za Banskú Bystricu, Nitru, Žilinu, Slovan Bratislava a dvakrát si obliekol aj reprezentačný dres, predĺžil so žlto-modrými kontrakt pôvodne platný do konca aktuálnej sezóny o jeden rok. "Dohodli sme sa veľmi rýchlo. Z obidvoch strán bol cítiť záujem, aby sme pokračovali v spolupráci, takže nebol dôvod to nejako komplikovať," skonštatoval 51-ročný tréner, ktorý na michalovskej lavičke pôsobí od polovice marca, kedy vystriedal odvolaného Miroslava Nemca.

Keďže podpis novej zmluvy sa udial ešte pred koncom sezóny, Hrnčár už teraz môže v pokoji chystať plán letnej prípravy MFK Zemplín - tá by mala odštartovať v prvej polovici júna - aj obzerať sa po prípadných posilách do kádra. "Veľmi dôležité bolo to, že sa nám podarilo v predstihu zachrániť a môžeme dohrávať záver súťaže bez tlaku. Naskytla sa nám možnosť dať priestor aj menej vyťažovaným hráčom a tiež i dvojici Záhradník - Petrík, ktorí sú vekom stále iba mladší dorastenci. Aj v tejto fáze sezóny hrá každý jeden z hráčov súčasného kádra o svoju budúcnosť v tomto klube. Záverečné zápasy nám dávajú príležitosť na to, aby sme vedeli, ako s ktorými hráčmi môžeme počítať do ďalšieho ročníka," vyjadril sa Hrnčár.

V súčasnosti je jeho asistentom Vladimír Rusnák mladší, čo je iba dočasné riešenie, keďže avizovaný Richard Höger sa kvôli zdravotným problémom k mužstvu počas jari pripojiť nemohol. Od leta však už bude tento prešovský rodák, ktorý s Hrnčárom už spolupracoval na predošlých pôsobiskách, k dispozícii a s oneskorením tak vystuží realizačný tím MFK Zemplín.

Foto: Róbert Andrejov