Michalovce tlak nezvládli, dnes proti Seredi

2015-05-26 12:00:00

Kormidelník michalovského celku František Šturma hovorí o zápase na šalianskom ihrisku, kde jeho tím remizoval 0:0.

V súboji Šale s Michalovcami to bolo v sobotu aj vďaka dažďu, ktorý od rána vytrvalo zmáčal ihrisko, viac bojovné ako futbalové. Hostia, vedomí si toho, že postup do prvej ligy majú vďaka košickým problémom na dosah, nastúpili do zápasu s jediným cieľom: získať tri body a zaistiť si postup. „Určite sme zatiaľ postup neoslavovali. O tom, čo sa stalo v Košiciach, sme sa dozvedeli v piatok v autobuse cestou do Šale. Hráčov sme večer upokojovali, ale viete, dve tretiny z nich majú okolo dvadsať rokov, sú mladí a ten postup by hrozne chceli, čo im asi trošku aj nahlodalo psychiku,“ opísal atmosféru v mužstve tréner hostí František Šturma. Východniari si teda pred zápasom sami na seba vytvorili tlak, ktorý im počas celého zápasu zväzoval nohy a aj z tribún bolo cítiť, že niektorí hráči sú možno až príliš nervózni či premotivovaní. Napokon si zo Šale odniesli len bod, ktorý im zatiaľ postupovú definitívu nedoprial. „Chlapcov musím pochváliť, máme veľmi mladé mužstvo a pod vplyvom toho, čo sa deň pred zápasom objavilo v médiách, sme boli po mentálnej stránke na tom v zápase trošku horšie. Namiesto toho, aby si zápas užili, sa skôr trápili. Nezvládli sme tlak, ktorí hráči na seba mali. Ak by sme vyhrali, mali by sme istý postup, ale nevadí, máme ešte štyri zápasy,“ hovoril po zápase Šturma.

To, že to Michalovce s postupom myslia vážne, dokazovali v Šali hneď od úvodu. Vo veľkých šanciach však postupne zlyhali Kunca, Bayón aj Morlacchi. Všetci traja sa v prvom polčase ocitli nikým nebránení v šestnástke domácich, zakončovali však nepresne. „My sme do zápasu vstúpili celkom aktívne, v celom priebehu sme boli aktívnejší, futbalovejší, ale neprialo nám šťastie a naša koncovka bola dnes zlá. Nechcelo nám to tam padnúť, ale čo už,“ dodal michalovský tréner. Jeho náprotivok Libor Fašiang dokázal oceniť kvality súpera, ktorý bol v sobotu na ihrisku lepším mužstvom, s výkonom svojich zverencov bol však spokojný: „Michalovce boli futbalovejšie, vedeli o sebe, tí zahraniční hráči dávajú hre punc. My sme vďaka bojovnosti a šťastiu získali bod. Musím pochváliť svojich zverencov, ktorí 90 minút odmakali naplno a ten bod, ktorý sme v Poprade ľahko stratili, sme dnes doslova vybojovali.“

Tlak Michaloviec vrcholil v závere zápasu, Šaľu však dvakrát zachránilo brvno a predviedol sa aj Kolmokov. Hostia sa tak po zápase tvárili rozpačito. Zo Šale už totiž mohli odchádzať ako postupujúce mužstvo, nezvládli však rozhodujúce okamihy. „Každý z hráčov sa snažil na seba prevziať zodpovednosť, každý to chcel zlomiť. Pod tlakom sa im to však nedarilo. Ešte musíme trošku zapracovať na psychike a verím, že v utorok to zlomíme a zaistíme si postup,“ povedal na záver hosťujúci tréner.

Zdroj: denník Šport