V poslednom zápase spravodlivá remíza

2022-05-21 13:55:35

Michalovčania na záver zabodovali na pôde Trenčína.

V rozlúčkovom stretnutí v siedmej fortunaligovej sezóne získali futbalisti MFK Zemplín Michalovce bod. Na trávniku Trenčína remizovali v dueli posledného 10. kola nadstavbovej časti v skupine o udržanie sa 2:2, keď najprv prehrávali, potom skóre otočili, až si napokon súperi spravodlivo body podelili. Za žlto-modrých sa presadili Matúš Marcin a Polydefkis Volanakis, pre ktorého to bol v treťom ligovom štarte premiérový gól. Zverenci kormidelníka Norberta Hrnčára tak obsadili v tabuľke 9. priečku, keď získali rovnaký počet ako ôsmy Liptovský Mikuláš, avšak kvôli horšej bilancii vzájomných zápasov - s nováčikom vyhrali 2:1 a 1:0, prehrali 1:3 a 1:2 - skončili až za Liptákmi, ktorí si teda vybojovali aj miestenku v play-off o Európsku konferenčnú ligu.

Trenčania boli podľa predpokladov od začiatku silnejší na lopte a mali ju oveľa častejšie v moci, avšak v úvodnej štvrťhodine okrem dvoch rohových kopov nevyťažili nič a bránu Kozhukhara neohrozili. Až v 25. minúte sa zrodil prvý gólový moment: Azango posunul loptu rozbehnutému Kupusovičovi, ktorý aj s prispením teču obrancu preloboval gólmana MFK Zemplín - 1:0. Po polhodine hry odcentroval z ľavej strany Kozlovský a Ibrahim hlavičkoval vysoko nad. Potom sa osmelili aj Michalovčania, ktorí hneď z prvej návštevy domácej šestnástky takmer aj skórovali, avšak v 36. minúte po Méndezovej prihrávke Magda z výbornej pozície neprekonal Ilieva, pretože zadáci AS loptu zblokovali na roh. O päť minút sa však už "hrnčárovci" radovali, keď Shimamura pekne vysunul Marcina a ten svoj nájazd s prehľadom premenil - 1:1.

Michalovčania gólovo odštartovali aj druhý polčas, v 50. minúte si na Kotulov roh najvyššie vyskočil Volanakis a hlavou upravil na 1:2. V 67. minúte to po individuálnej akcii strelou z hranice šestnástky skúšal striedajúci Soares, ale jeho pokus mieril nad. Ten istý hráč sa však už o štyri minúty na to dokázal presadiť, keď ho po peknej prihrávke za obranu vysunul ďalší čerstvý muž na ihrisku Lavrinčík a kapverdský legionár po kľučke na Kozhukhara poslal loptu do siete - 2:2. V 82. minúte mohol hostí opäť poslať do vedenia Žofčák, avšak jeho priamy kop len tesne minul šibenicu. Vzápätí musel byť na opačnej strane v pohotovosti Kozhukhar, ktorý vytlačil na roh strelu Soaresa. V tretej minúte nadstaveného času po súboji s Ikobom na hranici šestnástky musel predčasne pod sprchy michalovský gólman, a tak ešte striedajúci Száraz musel čeliť priamemu kopu z nebezpečnej vzdialenosti, ale Kmeť v 95. minúte poslal loptu nad bránu.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)

Góly: 25. Kupusovič, 71. Soares - 41. M. Marcin, 50. Volanakis

ČK: 90+. Kuzhukhar (Michalovce)

Rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Jánošík; 471 divákov

AS: Iliev – Yem, Pires, Stojsavljevič, Kozlovský – Kadák (74. M. Kmeť), Bainovič (84. Zubairu), Ibrahim (46. Lavrinčík) – Tučný (63. Soares), Kupusovič (63. Ikoba), Azango

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - D. Magda, Ranko (46. F. Vaško), Volanakis - Kotula, Oshima (90+. Ntotis, 90+. B. Száraz), M. Begala, Shimamura (90+. Z. Záhradník), Méndez - Yilmaz (67. I. Žofčák), M. Marcin