Begala s Méndezom v jedenástke talentov

2022-05-22 20:11:41

Ocenený bol aj kapitán MFK Zemplín Igor Žofčák.

Deň po skončení posledného kola nadstavbovej časti Fortuna ligy sa futbalisti, tréneri, novinári, osobnosti i partneri ligy odeli do slávnostného. V nedeľu večer v priestoroch Grand Hotel River Park v Bratislave vyhlásili výsledky ankety Jedenástka sezóny Fortuna ligy 2021/2022. Tréneri fortunaligových klubov, futbalové osobnosti či novinári zaradili do ideálnej jedenástky hráčov zo štyroch klubov. Najpočetnejšie zastúpenie má aktuálny majster ŠK Slovan Bratislava, troch hráčov má Ružomberok, dvoch Spartak Trnava a AS Trenčín.

Zaujímavosťou je, že všetci hráči v Jedenástke sezóny zažívajú v ankete premiéru. Ani jeden hráč svoju pozíciu z minulého ročníka neobhájil. V bráne je trnavský Dominik Takáč z 18-timi vychytanými nulami v sezóne. Na krajoch obrany sú Ružomberčania – Lukáš Fabiš a Matej Madleňák a v strede defenzívnych radov nemôže chýbať trnavský Martin Škrtel a spoľahlivý Guram Kashia zo Slovana Bratislava. V strede poľa kraľujú Slovanisti Kankava a Rabiu, na pravej strane je rýchlonohý Philip Azango, na druhej strane Vladimír Weiss. Pod hrotom 21-ročný trenčiansky klenot Jakub Kadák a na hrote Martin Regáli zo strieborného Ružomberka.

INDIVIDUÁLNE OCENENIA

Najlepším hlavným rozhodcom za uplynulý ročník Fortuna ligy sa stal Ivan Kružliak, najlepším asistentom je Branislav Hancko. Najlepším strelcom je z 13-timi gólmi Jakub Kadák z Trenčína, ten istý hráč sa zároveň stal Objavom sezóny. Najlepším trénerom sa stal kormidelník ŠK Slovan Vladimír Weiss st. Najlepším hráčom sa za uplynulý ročník Fortuna ligy stal Vladimír Weiss ml. Z ŠK Slovan. Cenu fanúšika s podtitulom osobnosť Fortuna ligy získal Martin Škrtel z Trnavy. Táto cena sa udeľovala po prvý raz. Fanúšikovia hlasovali na webstránke za jedného z piatich vybraných osobností Fortuna ligy. Martin Škrtel získal vyše 63% všetkých hlasov. Na druhom mieste skončil Ivan Krajčírik z Ružomberka.

Na slávnostnom vyhlásení ankety sa každoročne udeľuje aj Cena fair-play pre najslušnejšie mužstvo. Tento rok cenu získal tím MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Na galavečeri sa udeľovali aj špeciálne ocenenia. Tie si odniesli Tomáš Ďubek z FC ViOn Zlaté Moravce za najvyšší počet zápasov odohraných v našej lige a Igor Žofčák z MFK Zemplín Michalovce ako najstarší hráč, ktorý kedy skóroval v histórii slovenskej najvyššej súťaže (39 rokov a 20 dní).

V ankete hlasovali hlavní tréneri účastníkov Fortuna ligy, prezident Únie ligových klubov, zástupcovia SFZ (tréner reprezentácie SR „A“, tréner SR „21“, technický riaditeľ a zástupca trénerov vo Výkonnom výbore), prezident Únie futbalových trénerov Slovenska a predstavitelia médií. O najlepších arbitroch rozhodovali svojimi hlasmi aj pozorovatelia rozhodcov SFZ v spolupráci s Asociáciou rozhodcov SFZ.        

Po štvrtý raz vyhlásili aj Jedenástku talentov, ktorá vznikla na základe oficiálnych zápasových štatistík. Dostať sa do nej mohli hráči, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. 

Brankár: Ivan Krajčírik (Ružomberok)

Obrana: ALEJANDRO MÉNDEZ (Michalovce), Sebastián Kóša (Spartak), Roko Jureškin (Sereď)

Záloha: Alexandros Kyziridis (FC ViOn), Filip Lichý (Slovan/Ružomberok), MATÚŠ BEGALA (Michalovce), Samuel Lavrinčík (Trenčín), Yusuf Bamidele (Spartak)

Ofenzívny záložník: Jakub Kadák (Trenčín)

Útok: Tomáš Bobček (Ružomberok)

PREHĽAD OCENENÝCH:   

NAJLEPŠÍ TRÉNER: Vladimír Weiss st. (ŠK Slovan Bratislava) 

NAJLEPŠÍ HRÁČ: Vladimír Weiss ml. (ŠK Slovan Bratislava) 

OBJAV SEZÓNY: Jakub Kadák (AS Trenčín) 

NAJLEPŠÍ STRELEC: Jakub Kadák (AS Trenčín) 

NAJLEPŠÍ ROZHODCA: Ivan Kružliak 

NAJLEPŠÍ ASISTENT ROZHODCU: Branislav Hancko 

CENA FANÚŠIKA, OSOBNOSŤ FORTUNA LIGY: Martin Škrtel (Spartak Trnava) 

CENA FAIR PLAY: MFK Tatran Liptovský Mikuláš   

ŠPECIÁLNE OCENENIA:

NAJSTARŠÍ STRELEC: IGOR ŽOFČÁK (MFK Zemplín Michalovce) 

NAJVIAC ZÁPASOV: Tomáš Ďubek (FC ViOn Zlaté Moravce) 

POĎAKOVANIE: Martin Škrtel (Spartak Trnava)   

 

Zdroj: fortunaliga.sk