Prianie desaťčlennej ligy bez nadstavby

2022-05-25 19:51:02

Tréner Hrnčár o slovenských výnimkách, Žofčákovi a mladíkoch.

Do klubu prišiel s jasným cieľom zachrániť Michalovce medzi elitou. MFK Zemplín bol v čase jeho angažovania na štvrtej priečke v skupine o udržanie sa, so štvorbodovým náskokom pred barážovou pozíciou. Po skončení nadstavbovej fázy majú na ňu Michalovčania desaťbodový náskok. Najvyššiu súťaž mali s predstihom „v suchu“, aj preto mohol tréner Norbert Hrnčár hovoriť o splnenej misii.

Po neudelení licencie Seredi pre nasledujúci ročník sa mohli Zemplínčania uchádzať dokonca o pohárovú Európu. Potrebovali na to v poslednom kole vyhrať v Trenčíne a zároveň dúfať v zakopnutie Liptovského Mikuláša. To aj prišlo, no Michalovce pod Čákovým hradom uhrali len remízu 2:2. Napriek tomu sa Hrnčárovi bilancovalo dobre. „Som spokojný s tým, že sme veľmi rýchlo naplnili misiu, pre ktorú som do klubu prišiel. Záver súťaže sme mohli dohrávať v pokoji. Škoda, že informácia o tom, že aj ôsme miesto je barážové, prišla až tak neskoro. Z druhej strany, nečudujme sa, pretože my na Slovensku sme špecialisti vo výnimkách. Stále sme prekvapení z toho, že Sereď a Senica sa rozpadávajú, rovnako ako minulý rok Nitra... O to viac nás mrzí duel v Trenčíne, pretože sme sezónu mohli vyšperkovať ďalším pekným zápasom. Mohli sme si to rozdať s Dunajskou Stredou na jej krásnom štadióne. Aspoň máme motiváciu do ďalšieho ročníka, aby sme zlepšili tabuľkové postavenie a boli konkurencieschopnejší. Je dôležité, aby sme v lete dobre popracovali a aj personálne káder obmenili, vďaka čomu pôjde kvalita smerom hore. Hoci, základ je dobrý. V mužstve sú zaujímavé typy hráčov, ochotné robiť. Na výkone proti Trenčínu si cením to, že okrem dokonale zvládnutej taktiky to bolo aj správne emočne nastavené. Možno až polovica mužstva už mala objednané letenky a po zápase sa rozutekali do svojich krajín a na dovolenky. Napriek tomu som z hráčov cítil, že sú hlavami v zápase a nie už niekde mimo. Je to pre mňa veľmi pozitívny signál,“ uviedol v dlhšom monológu na otázku Športu na pozápasovej tlačovej konferencii.

V Trenčíne si 423. štart v slovenskej lige pripísal líder ofenzívy MFK Zemplín Igor Žofčák. „Postupne zdoláva rôzne míľniky. Pred dvoma kolami sa stal najstarším ligovým strelcom a teraz pokoril ďalšiu métu. S Igorom sme dohodnutí aj na ďalšiu sezónu, takže verím, že čiarky mu budú pribúdať. Uvidíme, kam to uňho vystrelí, na akú kótu,“ usmial sa tréner Michaloviec. V 82. minúte mal práve Žofčák zo štandardnej situácie na kopačke víťazný gól. „Videl som, ako to letí... Dúfal som, že to tam zapadne, nech si Iliev ošúpe ten banánik. Veril som, lebo to bola dobrá pozícia,“ doplnil Norbert Hrnčár. Cení si však aj výkony mladých hráčov v tíme. „Stopér Volanakis je vekom ešte dorastenec. Je to veľmi zaujímavý hráč, odohral to suverénne a dal pekný gól. Celkovo hľadáme dravé a ambiciózne typy, hladné po víťazstvách,“ povedal bývalý kouč Banskej Bystrice, Myjavy, Ružomberka, Trenčína či Trnavy. „Ešte raz sa vrátim k tomu, že sa mi páčil náš výkon. Naozaj sme takto chceli hrať a eliminovať Trenčín. Samozrejme, AS má kvalitu, čo potvrdil v nadstavbe. V spodnej šestke bol najlepší. Mrzí ma však, že je súťaž rozdelená. Ja nie som zástanca tohto modelu. Najradšej by som mal desaťčlennú ligu, aby sa každý klub mohol stále konfrontovať aj s najlepšími,“ dodal na záver.

Zdroj: Denník Šport