V príprave proti Maďarom, Poliakom aj Šoltisovi

2022-06-07 18:36:11

MFK Zemplín má v pláne odohrať päť prípravných duelov.

Už tento piatok (10. júna) predpoludním odštartujú futbalisti MFK Zemplín Michalovce prípravu na nový, v poradí už ôsmy, fortunaligový ročník. Neodmysliteľnou súčasťou medzisezónneho obdobia sú vždy aj prípravné stretnutia. Žlto-modrí by počas letnej súťažnej prestávky mali absolvovať päť herných previerok, pričom aktuálne majú potvrdených štyroch súperov a jeden je v štádiu riešenia.

Kolotoč zápasov roztočia zverenci lodivoda Norberta Hrnčára v sobotu 18. júna na domácej pôde súbojom s FC Košice, ktorý je ich tradičným rivalom z prípravy. Duel s ambicióznym druholigistom bude pútať pozornosť aj tým, že novým kormidelníkom Košičanov sa nedávno stal Anton Šoltis, ktorý Michalovce ako hlavný tréner v prvej lige viedol od leta 2016 do novembra 2019 a potom aj v závere sezóny 2020/21. Po tíme z metropoly východu následne preveria Zemplínčanov vonku dva zahraničné celky. Najprv to bude Resovia Rzeszów, jedenáste mužstvo druhej najvyššej poľskej súťaže z nedávno skončeného ročníka, v ktorom pôsobí aj slovenský brankár Branislav Pindroch. V utorok 28. júna pocestujú "hrnčárovci" pre zmenu k našim južným susedom, konkrétne do Budapešti, kde sídli klub Vasas FC. Šesťnásobný maďarský majster má za sebou úspešnú sezónu, keď suverénne vyhral druhú ligu a po štyroch rokoch si znovu zahrá medzi elitou.

Aj v generálke - netradične v piatok 8. júla - narazí MFK Zemplín na klub, ktorý si vybojoval miestenku vo vyššej súťaži. A to s čerstvým víťazom tretej ligy Východ Tatranom Prešov, ktorý po období stagnácie opäť začína vstávať z popola a vracia sa do celoslovenskej súťaže. Otáznik zatiaľ visí nad súperom v sobotu 2. júla - momentálne to vyzerá tak, že ním bude maďarský treťoligista Kazincbarcika SC alebo slovenský druholigista FK Humenné. Múdrejší ohľadom protivníka v tomto termíne budeme v najbližších dňoch.

Prípravné zápasy MFK Zemplín:

Sobota 18. júna: FC Košice - Michalovce (10:30)

Sobota 25. júna: CWKS Resovia Rzeszów – Michalovce

Utorok 28. júna: Vasas FC – Michalovce

Sobota 2. júla: Michalovce - FK Humenné

Piatok 8. júla: Michalovce – 1. FC Tatran Prešov (generálka)