Na štarte prípravy nechýbal ani Žofčák

2022-06-10 14:41:39

Z kádra MFK Zemplín odišlo osem hráčov.

Presne po dvadsiatich dňoch dovoleniek sa futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce zišli na úvodnom zraze letnej prípravy. Kormidelníkovi Norbertovi Hrnčárovi sa v piatok 10. júna predpoludním na prvom tréningu hlásilo kvarteto brankárov a 18 hráčov do poľa, medzi ktorými nebola ešte žiadna nová tvár, na druhej strane však nechýbala ikona nielen michalovského klubu, ale aj celej Fortuna ligy, Igor Žofčák. Skúsený 39-ročný tvorca hry bude v žlto-modrom drese nastupovať aj v nasledujúcej sezóne, ktorá bude pre klub od Laborca už ôsmou medzi slovenskou elitou. „S Igorom som rozprával ešte pred koncom minulého ročníka. Mali sme debatu ako ďalej a povedal som mu, že jednoznačne chcem, aby pokračoval. Svojou prítomnosťou na tréningu vyslal signál, že pokračuje,“ povedal na margo svojho najskúsenejšieho zverenca Norbert Hrnčár.

Futbalovú verejnosť aj fanúšikov zaujímajú počas súťažných prestávok vždy najmä pohyby v kádri. Zatiaľ došlo len k odchodom, pretože - ak nerátame navrátilca z hosťovania v Trebišove Tomáša Drába a mladíkov z dorastu Richarda Riga, Roman Lichvára, Valéra Žofčáka a Jaroslava Holpa - nepribudla žiadna nová tvár. Preč sú hráči, ktorým skončili hosťovania - Benjamín Száraz (Dunajská Streda), Sebastián Gembický (Trnava), David Toševski (Rostov), Mohamed Ahmed Beso (Žižkov) - a ktorým vypršali kontrakty - Dimitrios Popovits, Erik Šuľa, Kubilay Yilmaz a Alfonso Artabe Meca. Otázne je pokračovanie španielskeho mladíka Briana Peňu, odchovanca FC Barcelona, u ktorého ešte koncom sezóny zistili problémy so srdcom. Na prvom tréningu chýbala aj dvojica legionárov Polydefkis Volanakis a Alejandro Méndez, ktorí pricestujú o deň neskôr.

„Hráči, ktorí tu už nie sú, u nás nebudú pokračovať z dvoch dôvodov – výkonnostných alebo že im skončili zmluvy. Tých, ktorí sú tu, chceme udržať v mužstve a počítame s nimi do nového ročníka. Samozrejme, káder chceme doplniť na niektorých postoch. Z ofenzívy nám odišli až štyria hráči - Toševski, Yilmaz, Popovits, Gembický - a potrebujeme ich nahradiť. Ak už nie rovnakým číslom príchodov, tak aspoň vyššou kvalitou. Počas celého dovolenkového obdobia sme riešili posilnenie tímu. Verím, že už na budúci týždeň sa nejaké nové tváre objavia v tréningovom procese a postupne to doplníme tak, ako si to predstavujeme,“ uviedol Hrnčár, ktorý konečne začal v MFK Zemplín pracovať so svojou trénerskou dvojičkou Richardom Högerom. Ako je známe, v závere jari musel za zdravotne indisponovaného Högera, ktorý s Hrnčárom spolupracoval aj v Banskej Bystrici, Myjave, Ružomberku, Karvinej, Trenčíne a Trnave, zaskakovať športový riaditeľ Vladimír Rusnák.

Čo sa týka prípravy, tá bude trvať zhruba päť týždňov (úvodné kolo Fortuna ligy je na programe 16. - 17. júla). Od pondelka nabehnú Zemplínčania už na "tvrdý" režim, keďže budú trénovať dvojfázovo. Pripravovať sa budú iba v domácich podmienkach, kde im nechýba prakticky nič. Prvý prípravný zápas odohrajú s FC Košice, avšak nie na vlastnom trávniku ako bolo pôvodne avizované, ale pocestujú k druholigistovi. Stretnutie sa uskutoční v sobotu 18. júna o 10.30 hod. na štadióne v Čermeli v Košiciach.

Absolvovali prvý tréning:

Matej Vajs, Tomáš Dráb, Andriy Kozhukhar, Valér Žofčák - Dávid Petrík, Igor Žofčák, Martin Kolesár, Wisdom Uda Kanu, Matúš Marcin, Jaroslav Holp, Matúš Begala, Richard Rigo, Takuto Oshima, Juraj Kotula, Jakub Sova, Zoran Záhradník, Vasileios Ntotis, Roman Lichvár, Yushi Shimamura, Michal Ranko, Daniel Magda, Filip Vaško

Foto: Róbert Andrejov