Jánošíka prilákal záujem trénera Hrnčára

2022-06-23 20:36:04

Michalovce majú na lane ďalšie posily, v hre je aj jeden odchod.

Počas leta zaznamenal káder MFK Zemplín Michalovce doteraz viac odchodov, ako príchodov. K ôsmym odchodom (brankár Száraz zrejme opäť príde na hosťovanie) môžeme nateraz pripočítať len jeden príchod. Káder trénera Norberta Hrnčára rozšíril šikovný kridelník Lukáš Jánošík, ktorý prišiel po skončení kontraktu v Žiline.

Dvadsaťosemročný rodák z dedinky Hôrky neďaleko Žiliny má na svojom konte už vyše 80 štartov v najvyššej slovenskej súťaži, v ktorých nastrieľal 14 gólov. Všetky zaznamenal v drese "šošonov", kde strávil podstatnú časť svojej doterajšej kariéry. So Žilinou sa v sezóne 2016/17 dokonca tešil z majstrovského titulu. V minulosti hosťoval aj v Rimavskej Sobote a Liptovskom Mikuláši a pôsobil aj v Českých Budějoviciach. „Po skončení zmluvy v Žiline ma oslovil tréner Hrnčár. Povedal som si, že Michalovce môžu byť pre mňa správnym krokom a preto som súhlasil s ich ponukou,“ rozhovorila sa nová michalovská posila, ktorá sa s Michalovcami dohodla na dvojročnom kontrakte. „Presvedčil ma hlavne záujem trénera a takisto aj nové prostredie, ktoré chcem skúsiť. Čo si pamätám, Michalovce boli hlavne doma zakaždým nepríjemný súper a vždy sa tu hralo veľmi ťažko. Verím, že na to nadviažeme aj teraz,“ pokračuje šikovný ofenzívny stredopoliar či kridelník. Lukáš Jánošík má za sebou už prvý prípravný duel s novým tímom. Minulú sobotu v Košiciach dohral pri remíze 0:0 prvý polčas. „Bol to taký typický prvý prípravný zápas. My sme doň vstupovali po náročnom týždni. Nohy neposlúchali tak, ako mali. Určite sa časom budeme zlepšovať a myslím si, že naša hra bude gradovať,“ uviedol na margo prvého zápasu v príprave Lukáš Jánošík, ktorý chce hrať s najvýchodnejším fortunaligistom čo najvyššie. „Dva roky po sebe sa mužstvo chcelo dostať do prvej šestky, čo sa mu nepodarilo. Verím, že nám sa to teraz podarí a budeme v tabuľke čo najvyššie.“

Riešia ďalšie príchody, reálny aj jeden odchod

Vedenie klubu aktuálne pracuje na ďalších posilách. „Chceme sa ešte rozhodne posilniť. Hľadáme minimálne jedného hráča do ofenzívy a jedného do defenzívy. Aktuálne prebiehajú rokovania s nami vytypovanými hráčmi,“ reaguje na našu otázku športový riaditeľ klubu Vladimír Rusnák, podľa ktorého je možné, že dôjde ešte k jednému odchodu. „Momentálne okrem posilnenia kádra riešime aj ponuku na jedného z našich hráčov. Viac teraz neprezradím.“ My len dodajme, že v týchto dňoch sa na novej zmluve dohodol kapitán Igor Žofčák, jeho zástupca Michal Ranko a aj ďalšia opora defenzívy z minulej sezóny Juraj Kotula.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)