Na pôde Vasasu prehra o tri góly

2022-06-29 17:36:09

MFK Zemplín aj s novou posilou neuspel v Budapešti.

Prvú prehru v treťom prípravnom stretnutí zaknihovali v stredu podvečer prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Za kratší koniec ťahali v hlavnom meste Maďarska v Budapešti, kde tamojšiemu Vasasu, ktorý si nedávno vybojoval postup do najvyššej súťaže, podľahli hladko 0:3. Kormidelník Nobert Hrnčár mal premiérovo k dispozícii aj novú akvizíciu Adlera Da Silvu zo Slovana Bratislava, ktorý na ihrisku pobudol viac naž hodinu.

V horúcom počasí sa začalo svižne, keď už v 2. minúte vyskúšal pozornosť Kozhukhara domáci Géresi. O šesť minút neskôr však už bol ukrajinský brankár bezmocný pri strele Ihring-Farkasa - 1:0. Po uplynutí polhodiny hry už domáci viedli o dva góly, keď sa strelou pomedzi Kozhukharove nohy presadil opäť Ihring-Farkas. Michalovčania však tiež mali niekoľko obrovských šancí, aby do šatní odchádzali s priaznivejším skóre. Po rohu hlavou neuspel Ranko, v úniku ani Marcin a nájazd od polovice ihriska nepremenil Jánošík... Aj do druhého polčasu lepšie vstúpil staronový účastník maďarskej elitnej súťaže, a to vďaka Bobálovi, ktorý trafil po zemi presne k žrdi - 3:0. Vo zvyšnom priebehu zápasu už domáci žiadnu drámu nepripustili a trojgólové vedenie si postrážili.

Vasas FC - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (2:0)

Góly: 8. a 30. Ihrig-Farkas, 57. Bobál

FC: Dombó (46. Uram) - Otigba (46. Z. Szilágyi), Baráth (46. Litauszki), Silye (46. Faragó) - Hidi M (31. Bobál, 61. Kapornai), Hinora (46. Szivacski), Berecz (31. Radó, 61. Márkvárt), Géresi (31. Pátkai, 61. Sztojka) - Ihrig-Farkas (31. S. Szilágyi, 61. Szalai), Novothny (31. L. Pekár, 61. Zimonyi), Cipf (46. M. Vida)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula (46. M. Kolesár), F. Vaško, Ranko (46. Volanakis), Méndez (63. J. Sova) - Shimamura (46. Kanu), M. Begala (63. Ntotis), Peňa (46. Oshima) - M. Marcin (63. Petrík), Adler Da Silva (63. Z. Záhradník), L. Jánošík (63. D. Magda)

Tréner Norbert Hrnčár: "Aj napriek prehre 0:3 to bola veľmi dobrá previerka. Odhalila nám naše slabiny, na ktorých ešte musíme popracovať, aby sme boli na prvý majstrovský zápas čo najlepšie pripravení. Prvý polčas ma potešil, dokázali sme si počas neho vypracovať tri-štyri čisté gólové šance, ktoré sme však neboli schopní premeniť. Som presvedčený, že príchodom Jánošíka a Adlera naša ofenzívna sila stúpne a góly začneme strieľať v pravý čas. V defenzíve nám nie všetky veci fungovali, čo bol dôsledok toho, že sme zápas výsledkovo nezvládli."

Njabližší prípravný duel odohrajú Michalovčania v sobotu 2. júla o 10. hodine na vlastnej pôde proti druholigovému Humennému.