V zemplínskom derby jednoznačná výhra

2022-07-02 07:27:05

Humenčanov sme zdolali rozdielom triedy.

V rámci prebiehajúcej letnej prípravy sa michalovskí futbalisti prvýkrát predstavili pred vlastnými fanúšikmi. V sobotňajšom štvrtom prípravnom zápase privítali susedné Humenné, proti ktorému potvrdili úlohu papierového favorita a zdolali ho presvedčivo 3:0. O góly v sieti druholigistu sa postarali Michal Ranko, Vasileios Ntotis a Zoran Záhradník.

Domáci počas celého duelu diktovali tempo hry, avšak okrem Jánošíkovej strely zo 16. minúty smerujúcej tesne vedľa vážnejšie bránu gólmana Vasilca neohrozili. Recept na humenskú defenzívu našiel prvoligista tesne pred prestávkou, keď sa po Kotulovom centri na prvú žrď pohotovo presadil Ranko - 1:0. V druhom dejstve hry to už bola jednoznačná záležitosť Michalovčanov. Hneď v úvode spálil dve veľké šance Peňa, po hodine hry zblízka prestrelil bránu Petrík, v tutovkách neskôr neuspeli ani Shimamura a Kotula. "Hrnčárovcom" sa skóre podarilo prikrášliť až v záverečnej desaťminútovke, kedy sa najprv v 81. minúte presadil Ntotis, ktorého strelu z uhla si do brány vrazil gólman Jonuz, a o dve minúty rutinérsky premenil samostatný nájazd Záhradník - 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - FK Humenné 3:0 (1:0)

Góly: 42. Ranko, 81. Ntotis, 83. Z. Záhradník

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula (74. M. Kolesár), Ranko (74. R. Rigo), Volanakis (61. F. Vaško), Méndez (74. J. Sova) - M. Begala, Peňa (61. Ntotis), I. Žofčák (61. Shimamura) - L. Jánošík (74. Holp), Adler Da Silva (74. Z. Záhradník), M. Marcin (15. Petrík, 74. D. Magda)

FK: Vasilco (71. Jonuz) - M. Zlacký, Luberda, F. Bednár, Borok (66. Fraňo) - J. Dzurík (66. C. Vasiľ) - Sven Jurčišin (61. Komár), Jančo (61. Vaľovčin), Streňo (61. M. Harvila), Komjatý - M. Hamuľak (61. S. Šuľak)

Tréner Norbert Hrnčár: "Máme za sebou náročný týždeň, pretože boli veľké horúčavy a veľa sme cestovali, keďže sme hrali v poľskom Sanoku aj maďarskej Budapešti. Odohrali sme však veľmi slušný zápas, z môjho pohľadu bolo v našej hre veľa zaujímavých vecí. Škoda len, že sme nevyužili kopu ďalších šancí na výraznejšie víťazstvo respektíve, že sme výsledkovo skôr neuzavreli zápas. Mrzí ma jedine to, že sa nám zranil Matúš Marcin. Verím, že nebude dlho mimo hry a čoskoro bude znovu k dispozícii."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v piatok 8. júla o 20. hodine na vlastnej pôde proti prešovskému Tatranu. Duel so staronovým účastníkom druhej najvyššej súťaže bude pre žlto-modrých generálkou na úvodné kolo Fortuna ligy.

Foto: Róbert Andrejov