Derby korisťou prvoligového favorita

2022-07-04 08:39:03

MFK Zemplín Michalovce s druhou výhrou v príprave, FK Humenné na výhru stále čaká.

Svoje štvrté prípravné zápasy pred nastávajúcou sezónou odohrali v Michalovciach v sobotu hráči fotunaligového MFK Zemplín a druholigového FK Humenné. Konfrontácia vyzrela nakoniec lepšie pre domácich, ktorí druholigistu zdolali rozdielom triedy 3:0. Michalovčania tak zaknihovali v príprave druhé víťazstvo, naopak, Humenčania na výhru pod novým trénerom Ondrejom Desiatnikom ešte stále čakajú. V príprave ho budú môcť dosiahnuť už iba budúcu sobotu v domácej generálke s Lipanmi, Michalovčania deň predtým v generálke od 20.00 hod. privítajú nováčika druhej ligy Tatran Prešov.

V Michalovciach sa v sobotu pred obedom hral zaujímavý zápas. Aj napriek horúcemu počasiu, hlavne v prvom polčase mohli diváci vidieť svižný futbal. Na konci prvého polčasu zužitkoval Ranko na gól strieľaný center Kotulu. V druhom dejstve už prevzali opraty zápasu do rúk domáci, ktorí si ale nepotykali s koncovkou. Nakoniec ich štyri čisté nepremenené šance nemrzeli, keďže v poslednej desaťminútovke najskôr Ntotis a potom Záhradník upravili skóre v prospech favorita, ktorý zvíťazil rozdielom triedy 3:0.

Michalovská spokojnosť

Spokojnejší samozrejme po zápase bol domáci tréner Norbert Hrnčár. Ten vyzdvihol hlavne fakt, že jeho tím sa dostával do šancí. „Máme za sebou náročný týždeň, keď sme cestovali do Poľska, či Maďarska. Odohrali sme celkom slušný zápas. Z môjho pohľadu tam bolo mnoho zaujímavých vecí. Bolo tam veľa nábehov, boli sme kolmí. Škoda, že sme nevyužili kopec ďalších gólových šancí. Mohli sme vyhrať výraznejšie,“ skonštatoval michalovský lodivod, ktorého tím má pred sebou posledné dva týždne prípravy. „S doterajším priebehom som spokojný. Pozitívom je, že sú všetci hráči zdraví. Teda okrem Matúša Marcina, ktorý sa zranil v zápase s Humenným. Verím, že sa rýchlo uzdraví, pretože pre nás by to bola citeľná strata. Príprava zatiaľ prebieha podľa plánu a som presvedčený, že sa nám to cez sezónu vráti v podobe dobrých zápasov a dobrých výsledkov.“  Čo sa týka zmien v kádri, Michalovčania dotiahli prestup útočníka Adlera da Silvu, na druhej strane ale zrejme odíde Japonec Ošima, ktorý má namierené do poľskej Ektraklasy. Viac informácii prinesieme začiatkom budúceho týždňa...

Desiatnikovo čakanie na víťazstvo

Druholigista z horného Zemplína má úplne iné starosti. Humenčanom sa totiž v príprave naďalej nedarí a pod trénerom Ondrejom Desiatnikom stále čakajú na víťazstvo. Po dvoch prehrách a minulotýždňovej domácej remíze s Prešovom (1:1) prišla tretia prehra. „Samozrejme, že nás to neteší. Vždy len prehrávať nás nebaví a nabudúce už chceme vyhrať,“ reaguje Ondrej Desiatnik, ktorý sa vzápätí pustil do hodnotenia duelu. Ja by som zápas s Michalovcami rozdelil na dve časti. V prvom polčase sme až na jednu chybičku hrali veľmi dobre. V druhom sme prestriedali a kvalita sa potvrdila. My sme skúšali brankárov, ako aj mladíkov s ročníkom narodenia 2002, ktorých potrebujeme do zostavy. Stále robíme na niektorých veciach, ktoré chlapci nemali doteraz zaužívané. Trochu sa s tým trápime, od toho je ale príprava. Pre nás to bola vynikajúca previerka, ktorá nám ukázala, na čom máme dva týždne pred ligou pracovať.“ Čo sa týka prípravy, ani s ňou nie je v Humennom spokojnosť. „Čerešničkou na torte v tejto fáze je sobota a nám to trochu nevychádza. Stále pracujeme na istých veciach, stále si na seba s hráčmi zvykáme. Od toho ale je príprava. Aj teraz sme skúšali nejakých hráčov. Verím, že ďalší zápas už odohráme kompletní, teda aj s tými hráčmi, čo nám v Michalovciach chýbali,“ dodal na záver Ondrej Desiatnik.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)