Dvojgólové víťazstvo v generálke

2022-07-08 17:06:17

Triumf nad Prešovom zariadili Peňa a Jánošík.

Na ligové boje sa michalovskí futbalisti naladili víťazne. V piatkovej generálke si poradili na vlastnom trávniku s nováčikom druhej ligy Tatranom Prešov 2:0, keď o svojom triumfe rozhodli už v úvodnej štvrťhodine, kedy sa gólovo presadili Brian Peňa a Lukáš Jánošík. Zverenci lodivoda Norberta Hrnčára tak zaknihovali v príprave bilanciu tri víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru s celkovým skóre 7:4. Premiéru v michalovskom drese proti Šarišanom absolvoval 28-ročný český urastený stopér Michal Jeřábek, naposledy pôsobiaci v kazašskom FK Aktobe.

Zemplínčania sa do svojho súpera zahryzli hneď od úvodu a hoci sa v 8. minúte ešte vo veľkej šanci Peňa nepresadil - jeho zakončenie po Jánošíkovej prihrávke zblokovali na bránkovej čiare obrancovia hostí - o dve minúty už po Petríkovej asistencii tento španielsky legionár trafil presne k žrdi - 1:0. Zakrátko bolo vedenie Michaloviec už dvojgólové, tentoraz bol Peňa v úlohe nahrávača, keď posunul loptu Jánošíkovi a ten strelou k bližšej tyči prekonal Kuchynského - 2:0. Ukrajinský gólman predviedol svoje kvality aj pri zakončeniach Adlera Da Silvu a Petríka, ktoré vytesnil na roh. V 42. minúte mohol znížiť niekdajší hráč MFK Zemplín Dolný, ale jeho strela skončila na žrdi Szárazovej svätyne. Po obrátke sa už hralo viac medzi šestnástkami a domáci vážnejšie pohrozili iba tvrdým pokusom Magdu, ktorý tiež opečiatkoval konštrukciu brány. Na opačnej strane mohli skorigovať nepriaznivý stav Jendrek - v 63. minúte jeho bomba vyprášila Szárazove rukavice - a Horváth - v 88. minúte po rohu z výhodnej pozície hlavou mieril nad - ale skóre zápasu sa už nezmenilo.

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0)

Góly: 10. Peňa, 14. L. Jánošík

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek (46. Ranko), F. Vaško (46. Volanakis), Méndez - M. Begala, Kanu (68. Shimamura), Peňa - Petrík (46. D. Magda), Adler Da Silva (59. Z. Záhradník), L. Jánošík

1. FC TATRAN: Kuchynskyi - Petko, L. Horváth, M. Baran, L. Šimko - D. Keresteš (57. S. Kráľovič) - Ivanko Macej (46. Nemtinov), Karaš (82. Marek Vasiľ), Dolný, Jendrek (73. Škreptak) - D. Andrič (27. J. Štefánik)

Tréner Norbert Hrnčár: "Mali sme veľa dobrých a zaujímavých pasáží, predovšetkým v prvom polčase, ale boli tam aj horšie, ktoré by sa nemali opakovať. V druhom dejstve sme mali veľa ľahkých strát lôpt, takže stále je tu priestor, aby sme sa zlepšovali. Verím, že to bude v lige dobre vyzerať. Máme ešte týždeň na to, aby sme nejaké veci doladili a boli čo najlepšie pripravení na súťažné boje."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 15. júla o 20.30 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (1. kolo)

Sobota 23. júla o 18.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (2. kolo, v Poprade)

Sobota 30. júla o 18.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (3. kolo)

Foto: Róbert Andrejov