Jeřábek: Od prvého kola ísť za prvou šestkou

2022-07-13 19:43:58

S novou akvizíciou MFK Zemplín prichádzajú skúsenosti aj kvalita.

Po ofenzívnych hráčoch Lukášovi Jánošíkovi a Adlerovi Da Silvovi sa michalovskému MFK Zemplín podarilo získať aj výraznú posilu do defenzívy. Zadné rady východniarov vystužil takmer dvojmetrový stopér Michal Jeřábek (narodený 10. septembra 1993 v Prahe), ktorý má na svojom konto vyše 140 štartov v najvyššej českej súťaži. Svoje kvality a skúsenosti už stihol preukázať v minulotýždňovej generálke proti Prešovu, kedy pobudol na ihrisku do prestávky.

„Môj príchod na Zemplín sa upiekol celkom rýchlo. Ozval sa mi tréner Hrnčár s tým, že klub má o mňa záujem. Neváhal som, hneď som sadol do auta a pricestoval do Michaloviec. Dohodli sme sa, že počas dvoch dní sa na mňa pozrú, ako vyzerám. Po zápase s Prešovom bol záujem obojstranný, takže už sa iba dotiahli záležitosti môjho prestupu,“ začal debatu 28-ročný odchovanec Dukly Praha a bývalý mládežnícky reprezentant.

Jeřábek, ktorý okrem pražskej Dukly pôsobil aj v Tepliciach, Jablonci a naposledy v kazašskom FK Aktobe, si zvyká na nové prostredie. Jeho prvé dojmy sú však pozitívne. „Som tu necelý týždeň a nemal som ešte veľa času spoznať klub a mesto. Verím, že chlapci mi čoskoro ukážu nové miesta. Štadión sa mi však páči, máme výborné vedľajšie ihrisko, spokojný som aj s tréningami. Už len verím, že sa nám bude dariť v lige,“ pousmial sa Michal, ktorý toho o Michalovciach počul už celkom dosť. „V Dukle som totiž hrával s Robom Kovaľom, ktorý dlhé roky pôsobil v MFK Zemplín. Určite som teda neprišiel do neznáma.“

Najnovšia akvizícia žlto-modrých, ktorá podpísala kontrakt do konca kalendárneho roka, chce klubu pomôcť k naplneniu ambície znamenajúcej postup do skupiny o titul. „Od prvého kola musíme za týmto cieľom ísť. Síce nastúpime proti nováčikovi, ale nič jednoduché nás nečaká, pretože každý tím, ktorý postúpi do ligy, má v sebe zápal a vášeň. Nič preto nemôžeme podceniť. Dúfam, že to pre nás bude vydarená sezóna,“ doplnil Jeřábek, ktorý po príchode do kabíny MFK Zemplín osobne nepoznal žiadneho hráča. „Určite som však vedel, kto je Igor Žofčák. V minulosti hral za Spartu či Jablonec, je to výborný hráč. A poznal som aj trénera Hrnčára, ktorý niekedy trénoval v Česku.“

Pre zaujímavosť, český legionár sa v michalovských farbách objavil po piatich rokoch. Pred Jeřábkom posledný hráč spoza rieky Moravy, ktorý pôsobil v MFK Zemplín, bol v sezóne 2016/17 brankár Patrik Macej.

Foto: Róbert Andrejov