MFK Zemplín s ďalšou posilou, získal Slebodníka

2022-07-14 17:52:01

Šikovný stredopoliar má skúsenosti aj s pohárovou Európou.

Tesne pred štartom nového ročníka Fortuna ligy získal MFK Zemplín Michalovce do svojich služieb štvrtú posilu. Najnovším prírastkom v kádri žlto-modrých je stredopoliar Tibor Slebodník (narodený 21. septembra 2000 v Poprade), ktorý prichádza z konkurenčnej Žiliny.

„Teším sa, že som v Michalovciach. Budem sa snažiť mužstvu a verím, že aj mužstvo pomôže mne. Verím, že to spoločnými silami zvládneme a budeme kráčať za víťazstvami,“ boli prvé slová šikovného záložníka na novom pôsobisku.

Napriek mladému veku nazbieral Slebodník už 39 prvoligových štartov, sedem zápasov dokonca odohral aj v kvalifikačných kolách Európskej konferenčnej ligy, kde sa stihol i raz strelecky presadiť – v minulej sezóne za Žilinu proti kazašskému Tobolu Kostanaj.

Tibor, ktorý sa na ihrisku najlepšie cíti na poste ofenzívneho stredného záložníka, pochádza z obce Jánovce nachádzajúcej sa na polceste medzi Popradom a Spišskou Novou Vsou. S futbalom začínal v metropole Spiša, ale už ako 13-ročný zamieril do prešovského Tatrana. Odtiaľ prestúpil do vtedy ešte druholigového Popradu, kde premiérovo okúsil seniorský futbal, a pred dvoma rokmi do Žiliny. V minulom ročníku dvakrát nastúpil aj proti Michalovčanom. „Som východniar, takže je jasné, že michalovský klub, ktorý už niekoľko rokov ako jediný reprezentuje východ v najvyššej súťaži, sledujem. Vždy bolo veľmi ťažké hrať proti MFK Zemplín, zvlášť na jeho pôde. Stále to bol nepríjemný súper a dúfam, že ním aj zostane,“ s úsmevom podotkol futbalista, ktorý Slovensko pravidelne reprezentoval od kategórie U15.

Do tréningového procesu žlto-modrých sa zapojil začiatkom tohto týždňa, a keď prvýkrát zavítal do ich šatne, spoznal hneď niekoľko tvárí. „S Jánošíkom som hral v Žiline, s Kanuom v Poprade a s ostatnými som sa stretával ako súper. Či už s Begalom ešte v doraste alebo s ďalšími v druhej lige. Už len sa s nimi skamarátiť a bude dobre,“ uzavrel dobre naladený Slebodník.

Foto: Róbert Andrejov