Z histórie michalovského futbalu (18. časť)

2022-07-30 09:12:48

Pokračujeme osemnástym dielom seriálu k 110. výročiu založenia nášho klubu.

Michalovský futbal oslavuje v tomto kalendárnom roku okrúhle 110. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili seriál o histórii klubu, ktorý bude mapovať jednotlivé sezóny. Dnes si priblížime obdobie rokov 2010 až 2015. Na titulnej fotke je mužstvo z jesene 2011, ktoré účinkovalo v druhej najvyššej súťaži.

2010/11

V lete šokovali Michalovčania celé Slovensko angažovaním renomovaného, ale aj kontroverzného českého trénera Vlastimila Petrželu, ktorý pár rokov dozadu počas pôsobenia v ruskom Zenite Petrohrad a klub doviedol k Ligovému poháru, druhému miestu v ruskej lige aj do šťvrťfinále Pohára UEFA. Realizačný tím doplnil ako asistent jeho krajan František Šturma a ako tréner brankárov Srb Bogdan Stefanovič. Aj káder sa poriadne obmenil – odišli bratia Pyrkovci, Viskup, Shytov, Ljubarskij, Marec, Záhradník aj Mikulanin, ktorý však za žlto-modrých kvôli zraneniu neodohral ani jeden súťažný duel. Nových tvárí bolo takisto neúrekom: Ivan Janek, Oliver Špilár, Peter Jakubčo, Michal Vanák, František Koristek (ten sa však pred štartom ligy zranil a v klube skončil), Marek Mihok, navrátilec Tomáš Opiela a dorastenci Miloslav Bréda, Stanislav Danko. Vedenie klubu malo odvážne ciele, a to bojovať o popredné priečky v I. lige, hrať atraktívny ofenzívny futbal, ktorý bude zapĺňať tribúny nádherného štadióna, a v neposlednom rade chcelo dávať príležitosť mladíkom z vlastnej liahne. A tak tomu aj bolo. Zemplínčania strieľali veľa gólov, hlavne v domácom prostredí (Senec zdolali 4:1, Moldavu n/B a Rim. Sobotu 3:0), ale na druhej strane veľa aj inkasovali (s Trenčínom prehrali 1:5, v Púchove a Dolnom Kubíne 0:3). Do tímu počas jesene pribudli ešte ďalší hráči Filip Serečin, Michal Brašeň, Peter Ziemba, Česi Luboš Hruška, Tomáš Dočekal aj Brazílčan Jhonatan Mariano Bernardo. Výsledkom bolo 7. miesto po jeseni, avšak iba s mankom jediného bodu na tretiu Moldavu. Po vydarenej zimnej príprave, počas ktorej mužstvo absolvovalo sústredenie v Nymburku a zdolalo tímy ako Trnava, MFK Košice či Zlín, sa chceli Michalovčania posunúť v tabuľke vyššie, čo sa im aj podarilo. V kádri bolo až 8 legionárov, čo bolo dovtedy najviac v histórii klubu. V zime totiž prišli ďalší Česi Jan Knobloch, Jakub Hottek a Josef Hořava, Francúz Kevin Zonzon, Juhoafričan Waseem Isaacs a Srb Alexandar Trninič. Okrem nich káder vystužili Jozef Brudňak a odchovanec Ján Marcin. Aj odchodov bolo znovu dosť, skončili Opiela, Vajda, Sninský, Mihok, M. Žofčák, Blahuta, Paulovčák, Bernardo a Brašeň. V jari pokračovalo mužstvo v kolísavých výkonoch, keď doma prehralo so Sencom (0:1) či vonku utŕžilo dve trojgólové porážky, a to opäť v Dolnom Kubíne (0:3), ale aj v Petržalke (1:4). Potešili však triumfy u súperov – v Lučenci 2:1, v Šali 1:0 a v Púchove 4:2, keď sa hetrikom blysol Serečin, ktorý sa so 17 gólmi stal najlepším strelcom tímu. V poradí siedmej sezóne v druhej najvyššej súťaži dokázal MFK Zemplín vyrovnať svoje najlepšie umiestnenie z ročníka 2004/05 a so ziskom 51 bodov skončil štvrtý.

Výsledky MFK Zemplín: Ružomberok B 2:2, 3:1 a 0:0, Rimavská Sobota 0:0, 3:0 a 2:3, Liptovský Mikuláš 2:1, 0:1 a 3:0, Šaľa 1:1, 2:1 a 1:0, Senec 4:1, 1:1 a 1:2, Petržalka 1:3, 0:2 a 1:4, Trenčín 1:5, 2:3 a 1:1, Púchov 0:3, 3:0 a 4:2, Lučenec 1:0, 2:1 a 3:2, Dolný Kubín 0:3, 3:0 a 0:3, Moldava nad Bodvou 3:0, 0:2 a 1:0.

Súpiska MFK Zemplín: Bréda, M. Žofčák, Brudňak, Pillár – J. Vajda, J. Marcin, Jakubčo, Mižík, Vanák, Janek, Ruskovský, Hořava, T. Opiela, Gamkrelidze, Serečin, Yevlanov, Sninský, Mihok, Dočekal, Hreško, Žebík, E. Seman, Brašeň, S. Danko, Knobloch, Kunca, Hottek, O. Špilár, Paulovčák, Isaacs, R. Urban, Kovaľ, Zonzon, Trninič, L. Hruška, Bernardo, Ziemba. Tréner Vlastimil Petržela.

V lete 2010 zasadol na lavičku MFK Zemplín renomovaný český tréner Vlastimil Petržela

2011/12

Michalovský klub neustále napredoval a vďaka skúsenostiam trénera Petrželu aj oveľa viac sprofesionalizoval. Podmienkami sa mohol rovnať tímom z najvyššej súťaže, mohol sa pochváliť až ôsmimi mládežníckymi reprezentantmi, takže kvalitná práca s mládežou začala prinášať ovocie. Po desiatich rokoch mali Zemplínčania znovu B-mužstvo, ktoré hralo Majstrovstvá regiónu Východ, teda tretiu najvyššiu súťaž. Viedol ju Marek Ondrík, ktorý sa po odchode Františka Šturmu stal zároveň aj asistentom Petrželu. Realizačný tím doplnil aj ďalší asistent Ondrej Duda st. Pochopiteľne, vedenie klubu malo opäť smelé ambície a túžilo vylepšiť 4. miesto z poslednej sezóny. Káder prešiel rozsiahlymi zmenami. Až päť hráčov prišlo na hosťovanie zo Žiliny (Patrik a Emil Le Giangovci, Michal Škvarka, Dominik Fótyik, Ali Ceesay), novými boli aj Francúz Ousmane Samba, Chorvát Milan Krmpotič a neskôr pribudli i Andrej Hesek, Jozef Dolný, Brazílčan David Faleiro a Čech Stanislav Nohýnek. Z vlaňajšieho kolektívu odišli Mižík, J. Marcin, Knobloch, Pillár, Trninič, Gamkrelidze, Janek, Seman a Hořava, ktorý sa však v zime opäť vrátil. Najväčšou stratou bol odchod strelca Serečina, ktorý po 7. kole prestúpil do prvoligového Ružomberka. Žlto-modrí vstúpili do súťaže, ktorá sa znovu vrátila k názvu II. liga, famózne a po prvej tretine boli s jedinou prehrou (v 6. kole v Petržalke 0:2) na vedúcej pozícii! Potom však prišli štyri zápasy bez výhry a zosun na 4. miesto, na ktorom aj prezimovali. To už mala prvá Myjava pred nimi priepastný 12-bodový náskok. Zima bola znovu bohatá na zmeny v kádri – odišli E. Le Giang, Fótyik, Vanák, Zonzon, Samba, Faleiro, Hesek, Dolný, Nohýnek a prišli Uškovič, Korijkov, Forgáč, Mihok, spomínaný Hořava a prestupovou bombou bol príchod dvojnásobného najlepšieho strelca I. ligy Róberta Ráka. Veľkou udalosťou bolo aj vybudovanie umelého osvetlenia, ktoré malo premiéru v 22. kole proti Dolnému Kubínu (0:0). Mužstvo sa v úvode jari trápilo a po domácej prehre 1:3 s Lipt. Mikulášom v dohrávke 20. kola po vzájomnej dohode ukončil pôsobenie v klube tréner Petržela (s ním skončil aj asistent Ondrík). Jeho nástupcom sa stal Albert Rusnák st., ktorý dovtedy viedol starších dorastencov MFK Zemplín. Ten v ôsmich dueloch získal s mužstvom 11 bodov, čo stačilo na konečnú 6. priečku. V záverečnom súboji na pôde Dolného Kubína, kde sa vyhralo 4:2, dal priestor v základnej zostave aj mladučkému iba 16-ročnému Jakubovi Hromadovi, ktorý zakrátko prestúpil do talianskeho veľkoklubu Juventus Turín.

Výsledky MFK Zemplín: Lučenec 2:1, 0:2 a 4:0, Ružomberok B 3:3, 2:3 a 0:4, Myjava 1:0, 0:3 a 1:4, Dubnica nad Váhom 1:0, 0:0 a 1:2, Rimavská Sobota 3:0, 3:4 a 0:2, Petržalka 0:2, 1:0 a 1:0, Podbrezová 3:0, 1:3 a 0:0, Senec 2:2, 1:2 a 0:2, Liptovský Mikuláš 2:1, 1:3 a 1:0, Moldava nad Bodvou 1:0, 1:1 a 0:0, Dolný Kubín 1:0, 0:0 a 4:2.

Súpiska MFK Zemplín: P. Le Giang, Bréda, Brudňak – Isaacs, L. Hruška, Hottek, Vanák, Ruskovský, Jakubčo, Uškovič, Kovaľ, Zonzon, O. Špilár, Hromada, Mihok, Korijkov, Fótyik, Serečin, Kunca, L. Jacko, Dargaj, Škvarka, S. Danko, Krmpotič, Samba, Kokočák, Faleiro, E. Le Giang, Nohýnek, Hesek, A. Ceesay, Dolný, Gamkrelidze, Rák, Hořava, Forgáč, A. Leško, Podhorin, P. Fedor, A. Devečka. Tréneri Vlastimil Petržela, od 26. kola Albert Rusnák st.

2012/13

Druhá polovica kalendárneho roka 2012 sa niesla v znamení osláv storočnice založenia klubu. V Mestskom kultúrnom stredisku sa uskutočnil slávnostný galavečer, kde bolo do novovytvorenej klubovej Siene slávy uvedených 18 osobností, ktorí písali históriu michalovského futbalu. Pamätnými listami bola taktiež odmenená rovná stovka niekdajších hráčov, trénerov či funkcionárov klubu. Ešte predtým v auguste zavítali do metropoly Zemplína slávne kluby Juventus Turín, Villarreal a Legia Varšava, ktoré sa zúčastnili dorasteneckého turnaja Michalovce Cup. Mnoho noviniek sa udialo aj v A-mužstve. Lodivodovi Albertovi Rusnákovi, ktorý mal k dispozícii už nových spolupracovníkov – asistenta Milana Lalkoviča (nahradil Ondreja Dudu) a trénera brankárov Petra Pillára (vystriedal Bogdana Stefanoviča) – sa poriadne obmenil káder. Kabínu opustili Škvarka, P. Le Giang, Ceesay, Ruskovský, Rák, Uškovič, Hottek, Hořava, Isaacs a krátko po štarte sezóny aj Jakubčo, Krmpotič a Shytov, namiesto ktorých prišli títo hráči: Michal Hamuľak, Tomáš Jenčo, Ján Čarnota, Pavol Jurčo, Tomáš Sedlák, vrátil sa Michal Vanák a pribudli aj dorastenci Adrián Leško a Martin Regáli. Okrem nich klub angažoval znovu aj viacerých legionárov, pričom funkcionári sa rozhodli vydať španielskou cestou, keďže tamojší futbal v tomto období vládol svetu. Z tejto krajiny prišli Francesco Immorlano, Vernon De Marco, Marcos Perez, Manuel Grondona Sanchez, novými boli aj Brazílčan Rafael De Oliveira Torres, Francúz Kévin Garel, z hosťovania bol späť i jeho krajan Kevin Zonzon. Cieľom bolo opäť bojovať o vrchné priečky tabuľky a pekným futbalom lákať divákov na tribúny. Podobne ako vlani začali žlto-modrí sezónu výborne a po piatich kolách viedli tabuľku s 12 bodmi. Lenže následne prišli štyri porážky za sebou a pád na 7. priečku. Mužstvo sa trápilo predovšetkým doma, kde stratilo priveľa bodov. Aspoňže dokázalo vyhrať v Rimavskej Sobote (3:1) a Dubnici (2:1), ale viac ako na 7. miesto po jeseni to nestačilo. Zima bola pokojnejšia ako leto, no vedenie klubu sa opäť raz postaralo o veľký šok. Tentoraz angažovaním bývalého reprezentanta a Futbalistu roka 2003 Vladimíra Janočka, ktorý sa vrátil z Rakúska. Okrem neho sa po rokoch vrátil aj odchovanec Miroslav Božok i Stanislav Smrek. Káder vystužil aj ďalší Španiel Juan Berga Garzón. Skončili Špilár, Brudňak, Mihok, Čarnota, Garel a v realizačnom tíme nahradil Lalkoviča na poste asistenta Jozef Džubara. Výsledky však boli naďalej ako na hojdačke, potešila snáď iba výhra 3:0 nad Bardejovom. Keď v 29. kole na vlastnej pôde mužstvo podľahlo Podbrezovej 2:3, hoci viedlo 2:1 (pritom súper mal dvoch vylúčených hráčov), funkcionári poslali trénerov Rusnáka s Džubarom na dovolenku, čo de facto znamenalo ich koniec. V zostávajúcich štyroch dueloch tím oficiálne viedol Ján Gajdoščík, no reálne viedli tréningový proces skúsení hráči Janočko s Božokom. Vďaka piatim získaným bodom poskočil kolektív aspoň na konečnú 5. pozíciu.

Výsledky MFK Zemplín: Dubnica nad Váhom 2:1, 2:1 a 0:0, Ružiná 2:1, 2:0 a 3:1, Liptovský Mikuláš 1:0, 0:4 a 2:0, Šaľa 1:3, 1:2 a 0:1, Bardejov 4:3, 0:1 a 3:0, Dunajská Streda 1:2, 1:0 a 1:2, Podbrezová 0:1, 0:2 a 2:3, Dolný Kubín 1:3, 1:1 a 2:2, Senec 0:2, 2:2 a 1:2, Rimavská Sobota 3:1, 1:2 a 0:0, Šamorín 0:0, 0:0 a 2:0.

Súpiska MFK Zemplín: Jenčo, Bréda, Brudňak – J. Čarnota, Juanpe, Krmpotič, D. Horňák, Dargaj, Smrek, Vanák, Božok, Garel, Janočko, A. Leško, L. Jacko, S. Danko, L. Hruška, Zonzon, De Oliveira Torres, Gamkrelidze, Perez, Kovaľ, Sedlák, Hamuľak, Podhorin, Kunca, Korijkov, De Marco, Shytov, Immorlano, P. Jurčo, Regáli, Grondona. Tréneri Albert Rusnák st., od 29. kola Ján Gajdoščík.

2013/14

Po predošlej sezóne, s ktorou v klube nevládla spokojnosť, bolo jasné, že mužstvo povedie nový tréner, keďže po odvolaní Alberta Rusnáka bol jeho nástupca z vlastných zdrojov, mládežnícky lodivod Ján Gajdoščík, iba dočasným riešením. Funkcionárom sa opäť raz podarilo dotiahnuť známu trénerskú persónu – tentoraz vsadili na ostrieľaného Jozefa Bubenka, ktorý na prelome tisícročí priviedol bratislavský Inter k dvom majstrovským titulom aj triumfom v Slovenskom pohári. Jeho asistentom sa stal Jozef Valkučák. Káder sa oproti vlaňajšku príliš nezmenil, keďže odišlo iba päť hráčov – Jurčo, Juanpe, Korijkov, Hruška a Bréda. Namiesto nich prišli futbalisti s ligovými skúsenosťami, skúsení Michal Gallo, Igor Obert, Lukáš Janič a Čech Martin Raška, ktorých doplnil aj talentovaný brankár z vlastnej liahne Matúš Kira. Žlto-modrí znovu vykročili do sezóny vynikajúco, keď po siedmich kolách boli s jedinou prehrou na líderskej pozícii. Za zmienku stojí domáci duel s exligovým Prešovom, ktorý prilákal vyše 4-tisícovú návštevu. Michalovčania zdolali súpera zvučného mena 2:0, keď oba góly strelil Michal Hamuľak. Tento útočník zažil skvelý ročník, keď sa s 26 strelenými gólmi stal najlepším kanonierom druhej ligy. Pod Bubenkovým vedením hralo mužstvo pohľadný a účelný futbal a zvlášť na domácej pôde súperov valcovalo. Zaváhalo iba s trnavskými juniormi (1:1). Body nosilo aj od súperov, keď triumfovalo v Žiari nad Hronom či Dubnici. K výhre bolo blízko aj v Trnave v poslednom jesennom zápase, kde o dva body prišlo v záverečnej minúte. Remíza 3:3 sa napokon stala osudnou pre trénera Bubenka, ktorý doviedol kolektív na 3. miesto tabuľky po jesennej časti. Spoločne s Valkučákom ich vedenie klubu odvolalo a nahradilo pomerne mladou dvojicou lodivodov Ondrejom Dudom starším a Antonom Šoltisom. Zmeny sa dotkli aj kádra – skončili Vanák, Obert, Božok, Jenčo, Sedlák a tiež nádejný Kovaľ, ktorý prestúpil do Dukly Praha. Novými tvárami boli Španieli Joan Caballero a Samuel Bayón, Česi Jan Micka a Pavel Čapek a dorastenci Milan Šimčák a Jakub Grič. Tím okolo skúseného Janočka začal jar výborne a v úvodných štyroch dueloch získalo 10 bodov. Následne však prišla prvá a jediná domáca prehra v sezóne proti Liptovskému Mikulášu (0:1), paradoxne s posledným a vypadávajúcim celkom. Zemplínčania vo zvyšnom priebehu jari už doma zaváhali iba s Prešovom (1:1), s ktorým sa až do konca sezóny – vedno s Bardejovom – bili o 2. priečku. Napokon z tohto boja vyšli víťazne práve hráči MFK Zemplín, ktorí nazbierali rovnako ako Bardejov 61 bodov, avšak o ich vyššom umiestnení rozhodlo lepšie skóre. Súťaž suverénne vyhrala s priepastným 21-bodovým náskokom Podbrezová. Nič to však nezmenilo na fakte, že vo svojej jubilejnej desiatej sezóne v druhej najvyššej súťaži dosiahol michalovský klub najlepší výsledok v podobe striebornej pozície.

Výsledky MFK Zemplín: Dubnica nad Váhom 3:0, 2:1 a 2:1, Rimavská Sobota 1:1, 3:1 a 2:0, Liptovský Mikuláš 1:0, 1:1 a 0:1, Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:0, 6:1 a 3:1, Prešov 2:0, 0:1 a 1:1, Podbrezová 0:1, 1:0 a 0:2, Senec 2:0, 0:2 a 2:0, Bardejov 0:1, 2:1 a 1:2, Trnava juniori 1:1, 3:3 a 2:1, Šamorín 3:0, 2:2 a 3:0, Šaľa 0:0, 2:0 a 1:2.

Súpiska MFK Zemplín: Raška, T. Jenčo, Kira – Vanák, Kunca, I. Obert, Čapek, Šimčák, Hamuľak, Michal Gallo, S. Danko, Sedlák, Caballero, Podhorin, Božok, A. Leško, Bayón, L. Janič, Kovaľ, Grič, Janočko, Regáli, Smrek, De Marco, Micka, Gamkrelidze, Perez. Tréneri Jozef Bubenko, od 21. kola Ondrej Duda st.

V sezóne 2013/14 si michalovský dres obliekal aj bývalý dlhoročný reprezentant Vladimír Janočko (vľavo)

2014/15

Po vydarenej minulej sezóne došlo na trénerskej lavičke MFK Zemplín k zmene. Ondrej Duda odišiel trénovať do Saudskej Arábie, spolu s ním skončil aj jeho asistent Anton Šoltis. Náhradu našli Michalovčania u našich západných susedov, odkiaľ prišiel Čech František Šturma, ktorý už tri roky dozadu pri Laborci pôsobil, keď bol pravou rukou krajana Vlastimila Petrželu. Za Šturmovho asistenta bol vybraný michalovský rodák a bývalý hráč Adrián Devečka. Zásadnou novinkou bol aj nový hrací systém súťaže, ktorá už niesla názov DOXXbet liga. Zrušil sa trojkolový formát, ktorý sa využíval sedem rokov. Druhá liga sa po novom rozdelila na dve skupiny (západnú a východnú), v ktorých hralo po 12 tímov. Tie najprv absolvovali po 22 zápasov v základnej časti a po nej prišla na rad nastavba – šesť najlepších celkov z oboch vetví si zahralo v skupine o postup, zvyšné hrali o udržanie sa. Do nadstavbovej časti si mužstvá preniesli len body nazbierané so súpermi, s ktorými sa stretli aj v prelínačke. A v nej nastúpili iba proti mužstvám z druhej skupiny. Michalovčania boli proti novému modelu, pretože úroveň súťaže išla nadol. Skoro to pochopili aj zväzoví funkcionári, ktorí sa potom po dvoch rokoch vrátili k osvedčenému systému so 16 tímami... MFK Zemplín opäť vstupoval do súťaže bez konkrétneho tabuľkového cieľa. V prvom rade chceli hrať divácky vábivý futbal a pohybovať sa v popredí pelotónu. Káder sa omladil, zapracovaní doň boli ďalší odchovanci Martin Koscelník, Jozef-Šimon Turík či Michal Lechman, pribudli aj Erik Streňo, Španiel Miguel Cobo Calvo, Čech Jiří Rabiňák a Nigérijčan Hector Tubonemi, ktorý mal byť náhradou za kanoniera Hamuľaka, ktorý zamieril do Liberca. Okrem neho odišli aj Česi Micka s Čapekom, Janič, Smrek a aj Janočko, ktorý ukončil profesionálnu kariéru. Od úvodu ročníka bol kolektív na špici a po výhre v 9. kole na horúcej pôde Moldavy nad Bodvou (1:0) sa prvýkrát vyšvihol na čelo, na ktorom zotrval až do konca základnej časti. Tú vyhral s jasným 12-bodovým náskokom pred dvojicou Zvolen – Bardejov. Do prelínačky pozostávajucej z 12 kôl vstupoval z 2. miesta a mankom štyroch bodov na Skalicu. Ešte počas zimnej prestávky, počas ktorej žlto-modrí absolvovali aj sústredenie v Turecku, sa v kádri udiali kozmetické zmeny. Po polroku odišli Tubonemi, Calvo a Rabiňák, na hosťovania boli uvoľnení Gamkrelidze, Jacko, Macej a Lechman. Ich miesta zaujali Tomáš Chovanec, Antonio Montero, Boris Bališ, Lukáš Tóth a navrátilec Michal Hamuľak. Aj v nadstavbe pokračovalo mužstvo vo výborných výsledkoch, keď neprehralo ani jeden duel! Keď v predposlednom 11. kole doma zdolalo rezervu Žiliny presvedčivo 5:2, premiérovo v nadstavbe sa vyhuplo na 1. miesto. Prvenstvo potvrdilo v záverečnom súboji s priamym konkurentom v Skalici, kde triumfovalo 2:0 a začali sa pravé oslavy historického postupu. Dlhoročný sen Michalovčanov o najvyššej súťaži sa stal skutočnosťou! Treba však podotknúť, že už pred zápasom na Záhorí bolo o postupujúcom rozhodnuté, lebo do ligy išiel aj druhý celok tabuľky. V závere sezóny bolo totiž jasné, že FC VSS Košice kvôli dlhom nedostane prvoligovú licenciu a bude preradený o „level“ nižšie. V dueli o prestíž a víťazný pohár však žlto-modrí potvrdili, že boli najlepší zo všetkých a postúpili úplne zaslúžene.

Výsledky MFK Zemplín: Základná časť: Liptovský Mikuláš 1:0 a 3:0, MFK Košice B 2:1 a 2:1, Prešov 4:2 a 0:1, Bardejov 1:0 a 1:1, Rimavská Sobota 1:2 a 6:0, Zvolen 0:0 a 1:0, Trebišov 2:0 a 7:0, Lokomotíva Košice 3:0 a 0:1, Moldava nad Bodvou 1:0 a 4:0, Poprad 3:1 a 1:1, Dolný Kubín 0:2 a 1:0. Nadstavbová časť: Senec 2:0 a 2:0, Šaľa 4:0 a 0:0, Sereď 1:0 a 4:1, Nitra 1:1 a 0:0, Žilina B 1:0 a 5:2, Skalica 3:1 a 2:0.

Súpiska MFK Zemplín: Kira, Raška, Macej – Perez, Regáli, Bayón, Hamuľak, Streňo, Michal Gallo, De Marco, Turík, S. Danko, Chovanec, Calvo, Gamkrelidze, Grič, Rabiňák, Bališ, A. Leško, Podhorin, Kunca, Tubonemi, L. Jacko, Šimčák, Montero, Lechman, Caballero, L. Tóth. Tréner František Šturma.

Radosť michalovských futbalistov z historického postupu do najvyššej súťaže v jari 2015