Na Slovane sme neudržali dvojgólové vedenie

2022-07-30 17:01:43

Nad majstrom sme vyhrávali už 2:0, prehrali sme 2:4.

Ani polčasové vedenie 2:0 nestačilo michalovským futbalistom na zisk čo i len bodu na pôde úradujúceho majstra. V súboji 3. kola Fortuna ligy podľahli Zemplínčania bratislavskému Slovanu na Tehelnom poli 2:4 a utrpeli tak prvú prehru v aktuálnom ročníku. Za MFK Zemplín skórovali legionári Wisdom Kanu a Brian Peňa.

Aj keď belasí začali aktívne a hneď v úvode zahrávali dva rohové kopy, v 8. minúte udreli žlto-modrí, keď Peňa peknou uličkou uvoľnil Kanua, ktorý zoči-voči Trnovskému nezaváhal - 0:1. V ďalšom priebehu prvého polčasu mali domáci veľkú územnú prevahu, ale vpredu nedokázali nič vymyslieť. V 23. minúte sa takmer dostal do šance Medved, avšak na loptu smerujúcu do päťky nedosiahol a skrotil ju Száraz. Po polhodine hry to skúšal strelou z diaľky Holman, jeho pokus však išiel vedľa pravej žrde. V 39. minúte poslal tento maďarský legionár center pred bránu, Száraz loptu neudržal a Medved ju zblízka neprepasíroval do siete. V posledných sekundách prvého dejstva šokovali Michalovčania Tehelné pole aj druhýkrát: Szárazov dlhý výkop našiel Kanua, ten loptu posunul Peňovi, ktorý sa rútil sám na Trnovského a elegantným oblúčikom upravil na 0:2!

Do druhého polčasu poslal tréner Slovana Vladimír Weiss starší až štyroch nových hráčov a domáci mali od začiatku veľký tlak. V 52. minúte Száraz vyrazil bombu Greena, vzápätí Šaponjič nedočiahol na Hrnčárov center, ale v 59. minúte už Barseghyan odklial michalovskú bránu a znížil na 1:2. Ten istý hráč potom strieľal nad bránu. V 72. minúte nedokázali Zemplínčania odvrátiť center zo šestnástky, lopta sa odrazila ku Greenovi, ktorý ju upratal do siete - 2:2. Jediné zakončenie hostí po prestávke prišlo v 79. minúte od striedajúceho Slebodníka, ktorý pálil nad Trnovského bránu. O chvíľku Száraz vychytal Greena, avšak v 83. minúte už nemal nárok na zakončenie Agba, ktorý využil smätok v preťaženej obrane Michaloviec - 3:2. V úvode nadstavenia prišla gólová poistka domácich, strelu Šaponjiča si nešťastne vrazil do vlastnej brány Jeřábek - 4:2...

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 4:2 (0:2)

Góly: 59. Barseghyan, 72. Green, 83. Agbo, 90+. vlastný Jeřábek - 8. Kanu, 45. Peňa

Rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Kuba; 3264 divákov

ŠK SLOVAN: Trnovský - D. Hrnčár, Križan (78. Zmrhal), Voet (46. Abena), Lovat - Mustafič, Agbo, Holman (46. Barseghyan) - Chakvetadze, Medved (46. Šaponjič), Čavrič (46. Green)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - M. Begala, F. Vaško, Peňa (56. Slebodník) - M. Marcin (66. I. Žofčák), Kanu (56. Adler Da Silva), L. Jánošík (82. Volanakis)

Hlasy trénerov:

Vladimír Weiss st. tréner Slovana: "Z našej strany bol prvý polčas úplná tragédia. V druhom polčase to bolo iné mužstvo, ktoré ukázalo, že keď chce, má charakter a vie bojovať. Niektorí hráči však obstáli veľmi zle, z toho budeme musieť urobiť nejaké závery. Tí, ktorí budú pracovať pre tento klub, tú budú, pokiaľ budem tréner. Tí, ktorí nechcú pracovať a majú talent, podo mnou hrať nebudú. Cez prestávku som vôbec nekričal, nakreslil som rozostavenie so štyrmi zmenami a povedal som dve vety, ktoré si nechám pre seba. Druhý tam bola už iná aktivita smerom dopredu, iný prístup, no takto by to malo byť od prvých minút. Ešte by som sa rád poďakoval Michalovciam, že nám vyšli v ústrety a vzhľadom na náš program a cestovanie sme si vymenili zápasy. Ďakujem ich vedeniu i trénerovi, taktiež Únii ligových klubov, ktorá nám tiež vyšla v ústrety."

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: "Výborne rozohraný zápas sme nedotiahli do víťazného alebo aspoň do bodového konca. V prvom polčase sme boli nebezpeční aj smerom dopredu, čo nám v tom druhom absentovalo. Očakávali sme, že Slovan sa bude tlačiť za gólom, bolo to logické, pretože nič iné mu ani nezostávalo. Bola len otázka, či to dokážeme ustáť. V druhom polčase mi chýbalo to, že sme sa nedostávali do protiútoku. Mali sme tam tri-štyri situácie, ktorými sme sa mohli dostať do brejku, ale pokazili sme ich ešte na vlastnej polovici, kvôli čomu sme zostali pod tlakom. Hrala tak zostávala na našej polovici, kde to bolo náročné a Slovan dokázal otočil zápas. Som smutný z výsledku, lebo vyhrávať 2:0, to je jedno u akého súpera, a nezískať ani bod, tak potom je sklamanie veľké."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 5. augusta o 20.30 hod.: Trenčín - Michalovce (4. kolo)

Nedeľa 14. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Trnava (5. kolo)

Sobota 20. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Skalica (6. kolo)

Foto: TASR