Po troch rokoch opäť k hradu Krásna Hôrka

2022-08-10 20:10:59

Žlto-modrí spoznali súpera v 2. kole pohára.

Už onedlho odštartujú michalovskí futbalisti boje v pohárovej súťaži. Ako prvoligový účastník boli nasadení do 2. kola Slovnaft Cupu a až do včerajška čakali, aký súper sa im postaví do cesty. Bolo jasné, že ním bude víťaz súboja Krásnohorské Podhradie - Rudňany. Miernym favoritom stretnutia boli hostia, ktorí účinkujú o súťaž vyššie - konkrétne v Majstrovstve regióni 4. lige Východ - než domáci. Postup, a teda aj prestížny zápas s fortunaligistom, si vybojoval piatoligista, ktorý mal po bezgólovej remíze viac šťastia v penaltovej lotérii, ktorú vyhral 5:4.

Zemplínčania by mali pohárový duel v Krásnohorskom Podhradí odohrať s najväčšou pravdepodobnosťou 23. alebo 24. augusta. Zaujímavé je, že MFK Zemplín pod hradom Krásna Hôrka už v nie tak dávnej minulosti nastúpil. Pred troma rokmi - takisto v rámci 2. kola Slovnaft Cupu - triumfovali nad domácimi presvedčivo 6:0, keď sa dvakrát do streleckej listiny zapísal Stanislav Danko a po jednom góle pridali Armen Hovhannisyan, Gabriel Palmyere Bezerra, Peter Kolesár a Christos Kountouriotis.

FK Krásnohorské Podhradie - OŠK Rudňany 0:0, na strely zo značky PK 5:4

FK: Džačár – Lükő, N. Vozár, Vojčík, Dorkin – Fabián, Fatľa, Kovács, J. Benedik (87. P. Boroš) – Ďuríček (90. Hajdúk), Revúcky