Už musia pozerať aj na účelnosť zápasov

2015-05-18 12:00:00

Michalovčania opäť nezaváhali, Senec zdolali „tradičným“ výsledkom. Tréner Šturma spokojný s víťazstvom aj čistým kontom.

Už si asi pomaly môžeme zvykať nato, že zápasy Michaloviec so Sencom sa budú končiť výsledkom 2:0. Veď takýto rezultát sa zrodil už piatykrát za sebou (štyri razy vyhrali Zemplínčania, raz Senčania)! V sobotu zariadili očakávané víťazstvo žlto-modrých Antonio Garcia Montero a Michal Hamuľak, MFK Zemplín tak zostal naďalej v tesnom závese za vedúcou Skalicou, ktorá takisto nezaváhala a s Popradom si poradila tesne 1:0.

K súperovi mali úctu

Zemplínčania začali svoje víťazné ciele napĺňať od prvých minút, kedy sa im podarilo streliť rýchly gól. Už v 4. minúte sa presadil Španiel Montero. „K súperovi sme pristúpili svedomite, máme k nemu úctu, lebo predchádzajúcich päť zápasov neprehral. Boli sme si vedomí jeho kvalít. Súboj nebol jednoduchý, vedeli sme, že príde organizovaný tím, ktorý bude brániť, nakopávať lopty a ísť do brejkov, čo sa aj potvrdilo. Teší ma, že sme neinkasovali, celý tím pracoval na tom, aby sme nedostali gól. Boli sme aktívnejší a iniciatívnejší od úvodu zápasu, myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ uviedol tréner Michaloviec František Šturma a dodal: „Pomohol nám rýchly gól, do stretnutia sme aj išli s tým, že dáme do polčasu aspoň jeden, najlepšie do desiatej alebo pätnástej minúty. A to sa nám aj podarilo.“

Slabšie výkony

Mužstvu od Laborca sa podarilo v polovici druhého dejstva poistiť svoje vedenie po presnom zakončení Hamuľaka, ktorý sa tak presadil v druhom zápas za sebou. „Tento gól nás upokojil a už sme vedeli, že to už nepustíme. Avšak čakal som po tých šanciach, ktoré sme si vypracovali, že dáme viac gólov, ale som rád aj za tie dva. Spokojný som s víťazstvom a aj s tým, že sme neinkasovali ani jeden gól,“ pokračoval F. Šturma, ktorého už menej potešili výkony niektorých hráčov. „Neboli až také dobré ako v minulom dueli so Skalicou. Musíme však pozerať na účelnosť zápasov, to znamená, že aj keď tam bude menej kvality, musíme vyhrávať všetky stretnutia. Nemôžeme si dovoliť žiadne zaváhanie,“ uzavrel český lodivod. 

Zdroj: denník Korzár