Po góloch mu tlieskali aj kritici

2022-08-23 08:33:06

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našej výhre nad Skalicou (3:1).

Čoraz častejšie sa jeho meno začalo skloňovať v súvislosti so spaľovaním šancí. Proti Skalici po prihrávke Jeřábka sa v šestnástke pekne uvoľnil a krížnou prízemnou strelou otvoril skóre stretnutia. Gól mu však paradoxne skôr uškodil, ako pomohol. Zrazu šetril krokmi, niektoré súboje vynechával a to isté sa dá povedať i o nábehoch.

Po prestávke už Adler Da Silva Parreira, lebo o ňom je reč, fanúšikov tak šponoval, že niekoľkokrát dávali trénerovi Hrnčárovi najavo, nech ho konečne vystrieda „bo nebiruje”. Kormidelník MFK Zemplín sa však nenechal ovplyvniť a dobre urobil. V 79. min ho krásnou prihrávkou vysunul Peňa, Adler vyhral šprintérsky súboj a spoza šestnástky poslal takú šupu, že brankár Junas nemal nárok. Keď ho o dve minúty tréner vystriedal, krikľúni na tribúne uznanlivo tlieskali. „Prehrali sme tri zápasy po sebe, takže víťazstvo pre sebavedomie bolo veľmi dôležité. Pre útočníka je veľmi dôležité, aby bol v pohode a strieľal góly, čo sa mi v tomto zápase podarilo. Dnes bol veľmi dobrý deň na góly. Neviem, ktorý bol krajší, ale potešili ma a pomohli i mužstvu,” vyjadril sa Adler Da Silva.

Pre švajčiarskeho útočníka to bol druhý a tretí gól v sezóne. „Domáci začali lepšie, no po inkasovanom góle sme boli iniciatívnejší. V druhom polčase sme chceli hrať ofenzívnejšie, čo sa nám aj darilo. Žiaľ, v obrane už boli väčšie diery a z brejkov sme dostali góly,” povedal hosťujúci stredopoliar Andrej Fábry. Ten prišiel na ihrisko po zmene strán a priniesol čerstvý vietor do hosťujúcich radov. V závere zápasu po exkluzívne zahranom priamom kope z 25 metrov zmiernil prehru nováčika. Bol to jeho prvý gól v skalickom drese. Znova predviedol v plnej paráde svoju čarovnú ľavačku. „Som rád, že som skóroval, no škoda, že tento gól už iba zjemnil prehru a nepriniesol nám žiadne body,” dodal Andrej Fábry.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)