Vydretý pohárový postup zariadil Marcin

2022-08-23 14:41:46

Žlto-modrí rozhodli o víťazstve až v závere stretnutia.

V utorok podvečer vstúpili do tohtosezónnej edície našej najvyššej pohárovej súťaže Slovnaft Cupe aj michalovskí futbalisti. Zemplínčania sa v rámci 2. kola predstavili na trávniku Krásnohorského Podhradia, účastníka V. ligy skupiny Juh riadenej VsFZ, kde potvrdili úlohu favorita. Na postup sa však poriadne nadreli a jediný gól stretnutia zaznamenal až v 82. minúte Matúš Marcin, ktorý rozhodol o chudobnej výhre MFK Zemplín 1:0.

Od začiatku do konca sa hralo prakticky na jednu bránu. V horúcom počasí pred peknou návštevou pod hradom Krásna Hôrka dominovali podľa očakávania Michalovčania, ktorých mohol poslať do vedenia už v 8. minúte Záhradník, avšak s jeho zakončením z uhla si poradil Džačár. Domáci brankár sa postupne vypol k perfektnému výkonu a zuby si na ňom v prvom polčase vylámali Slebodník, Jánošík či znovu Záhradník. Hneď po zmene strán opečiatkoval konštrukciu domácej svätyne Peňa, následná Záhradníkova gólová dorážka neplatila pre ofsajd. V 55. minúte mieril do žrde aj Kanu, potom v tutovkách neuspeli ani Marcin a Adler. Žlto-modrí sa zaslúženej gólovej odmeny dočkali v 82. minúte po akcii striedajúcich hráčov, keď Kotulovu strieľanú prihrávku zblízka dotlačil do siete Marcin - 0:1. Piatoligista podal oduševnený výkon a jeho hráči siahli na dno svojich síl, za čo boli po záverečnom hvizde vytlieskaní piatimi stovkami divákov.

FK Krásnohorské Podhradie - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

do 3. kola SC postúpil MFK Zemplín

Gól: 82. M. Marcin

Rozhodovali: Ziemba - E. Weiss, Pacák; 500 divákov

FK: Džačár - Dorkin, Vojčík, Hajdúk, N. Vozár (86. P. Boroš) - Fatľa, Kovács - M. Boroš (86. Tisza), Ďuríček (80. J. Benedik), Fabián - Revúcky

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda (46. Kotula), Volanakis, F. Vaško, J. Sova (70. Méndez) - Shimamura - Petrík (58. M. Marcin), T. Slebodník, Kanu, L. Jánošík (46. Peňa) - Z. Záhradník (58. Adler Da Silva)

Tréner Norbert Hrnčár: "Postúpili sme, čo je najpodstatnejšie, aj keď iba po výhre o jeden gól. Zápas sa hral na veľmi nekvalitnom teréne, napriek tomu sme si vypracovali minimálne desať šancí. Dvakrát sme však trafili žrď a domáci brankár podal možno životný výkon. Keby ho nikto nepoznal, tak by o ňom povedal, že je to ligový brankár. Klobúk dole, čo všetko pochytal. To treba oceniť. Tým, že sme nepremenili šance, tak sme trochu znervózneli a domáci stále cítili šancu na dobrý výsledok, takže úmorne bojovali až do konca. Našťastie sme ten jeden gól dali a zápas v pohode dohrali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 26. augusta o 16.00 hod.: Žilina - Michalovce (7. kolo FL)

Streda 31. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (8. kolo FL)

Sobota 3. septembra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (9. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov