Dvojgólové domáce víťazstvo nad Sencom

2015-05-16 12:00:00

Predposledný celok tabuľky sme zdolali 2:0, keď sa strelecky presadili Antonio Garcia Montero a Michal Hamuľak.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce dosiahlo v sobotu večer tretie víťazstvo v rade a v nadstavbovej časti ako jediný tím ešte neokúsil trpkosť prehry. V súboji 7. kola DOXXbet ligy skupiny o postup do prvej ligy porazili na vlastnom trávniku Senec 2:0 (1:0) a na vedúcu Skalicu tak naďalej strácajú iba jediný bod.

Diváci pri Laborci mohli vidieť súboj, v ktorom sa stretli tímy ťahajúce série bez porážky - domáci neprehrali už deväť duelov za sebou, hostia päť (ten posledný práve s Michalovcami). Už v 3. minúte si Senčania vypracovali dobrú príležitosť na skórovanie, ale Kováč z vnútra šestnástky vystrelil po zemi len tesne vedľa pravej žrde Kirovej brány. O niekoľko desiatok sekúnd sa potvrdilo staré známe nedáš-dostaneš, po štandardke domácich si Ngeyitala takmer strelil vlastný gól, loptu však poslal do siete až z následnej dorážky Montero - 1:0. Vedenie aktívnejších Zemplínčanov mohol zvýšiť Kunca, ale jeho strelu ľavačkou zneškodnil pohotový Milošovič. V ďalšom priebehu prvého polčasu sa už nezrodila žiadna gólová šanca, aj keď oba tímy mali k dispozícii niekoľko rohových či priamych kopov, a tak išli mužstvá do kabín za stavu 1:0 pre domáceho favorita.


Do druhého dejstva vstúpili žlto-modrí aktívne a v 48. minúte bol veľmi blízko k ich druhému gólu Bayón, ktorý napriahol z 25 metrov, no jeho krásnu strelu vyškriabal Milošovič končekmi prstov na brvno. O tri minúty nato odcentroval z pravej strany Kunca a Podhorin z voleja poslal loptu vysoko nad. Michalovská prevaha bola korunovaná druhým gólom v 67. minúte, o ktorý sa postaral Hamuľak, keď z blízka dorazil loptu do seneckej brány - 2:0. Hostia sa ešte snažili v zostávajúcom priebehu s výsledkom niečo urobiť a v záverečnej desaťminútovke si vypracovali dve šance zásluhou striedajúceho Šmahajčíka. Ten najprv v 82. minúte stroskotal na výbornom Kirovi, ktorý jeho strelu vyrazil na roh, a potom v 89. minúte po rohu hlavičkoval slabo opäť do gólmana MFK Zemplín. Posledné slovo zápasu patrilo v nadstavenom čase domácemu Dankovi, ktorý unikol po pravej strane a vypálil tesne nad brvno.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK Senec 2:0 (1:0)

Góly: 4. Montero, 67. M. Hamuľak

ŽK: 31. I. Paldan, 85. A. Kováč (obaja Senec)

Rozhodoval: Samotný - 1 425 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Koscelník, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - D. Kunca, Bayón (74. A. Leško), Turík (46. S. Danko), Montero (60. M. Regáli) - M. Hamuľak

ŠK: Milošovič - Hlavatovič, Polgár, Asanovič, Morháč - Bedecs (80. Winkler), I. Paldan (71. Šmahajčík) - Lago (59. Pomichal), Tomovič, Ngeyitala - A. Kováč

Zvyšné výsledky 7. kola DOXXbet ligy nadstavbovej časti o postup:

Skalica - Poprad 1:0 (0:0), Zvolen - Šaľa 1:0 (1:0), Žilina B - Liptovský Mikuláš 0:2 (0:0), Bardejov - Sereď 3:2 (2:1), Nitra - Prešov 1:1 (1:0)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 23. mája o 17.00 hod.: Šaľa - Michalovce (8. kolo)

Utorok 26. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Sereď (9. kolo)

Sobota 30. mája o 17.00 hod.: Nitra - Michalovce (10. kolo)