Na Žitnom ostrove rozhodol jediný gól

2022-09-03 17:05:30

V Dunajskej Strede sme inkasovali v samom závere.

Veľmi blízko k bodovému zisku boli michalovskí futbalisti v sobotu večer na trávniku MOL Arény v Dunajskej Strede. Domácemu DAC podľahli v zápase 9. kola Fortuna ligy najtesnejším rozdielom 0:1, keď jediný gól inkasovali v 83. minúte z kopačky Nikolu Krstoviča.

Na Žitnom ostrove v prvom polčase síce mali domáci optickú prevahu, ale až na strelu Száhthóa v 8. minúte, ktorú musel vyrážať Száraz, držali Michalovčania svojho súpera na dištanc vďaka pozornému výkonu v defenzíve. Hostia sa spoliehali na brejkové situácie, v 18. minúte prízemná strela Slebodníka len tesne minula pravú žrď Petrášovej svätyne a v 29. minúte ich obral o jasný gól, o ktorý sa postaral po Kanuho prihrávke Adler, rozhodca Gemzický, keď odpískal neexistujúci faul. V 37. minúte po dlhej dobe pohrozili aj hráči DAC, po Kalmárovom centri hlavičkoval vedľa Krstovič. Podobne pochodil v samom závere polčasu na druhej strane aj Vaško, ktorý hlavou netrafil bránu po Jánošíkovom rohu.

Po zmene strán to ako prvý skúšal Veselovský, ale strieľal vedľa. Krátko po hodine hry Szánthóv dobre zahraný priamy kop vytlačil na roh Száraz. V 67. minúte sa zakončeniu dostal Ramadan a skvelý obranný zákrok predviedol Kotula, ktorý strelu smerujúcu do brány zblokoval na rohový kop. Dunajskostredčania zvyšovali aktivitu, v 81. minúte Krstovičova krížna strela len o centimetre minula žrď, avšak o dve minúty neskôr sa už kanonier domáceho tímu tešil z gólu. Káčer pekne prestrčil loptu na striedajúceho Nebylu, ktorý prehodil Száraza a dobiehajúci Krstovič z dvoch krokov dotlačil loptu do siete a rozhodol o vydretom triumfe DAC v pomere 1:0...

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 83. Krstovič

ŽK: 72. Krstovič, 90+. Szánthó - 29. L. Jánošík, 42. Jeřábek, 60. F. Vaško

Rozhodovali: Gemzický - Zemko, Kuba; 4383 divákov

FC DAC 1904: S. Petráš - Pinto (58. Nebyla), Brunetti, Muhamedbegovič, Andzouana (74. Ciganiks) - Veselovský, Káčer, Kalmár (58. Blackman) - Szánthó, Krstovič (88. Dimun), Ramadan (74. Nicolaescu)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - Kanu (73. Shimamura), F. Vaško, T. Slebodník (58. Peňa, 73. Petrík) - M. Marcin, Adler Da Silva, L. Jánošík (88. I. Žofčák)

Hlasy trénerov:

Adrian Guľa (tréner Dunajskej Stredy): "Gratulujem mužstvu k víťazstvu a ďakujem fanúšikom, že stáli pri nás, aj keď to bol výkon na strednej úrovni. Mužstvo sa učí takéto zápasy vyhrávať. Z môjho pohľadu je to cenné víťazstvo. Súper bol dobre pripravený. Víťazstvo je pre mňa o to cennejšie, lebo môj otec dnes slávil 75. narodeniny, bol na štadióne a chlapci mu dali pekné víťazstvo. Bojovali sme, podarilo sa nám streliť gól. Ešte raz ďakujeme fanúšikom, ideme ďalej."

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Prišli sme dobre pripravení, domácim sme znepríjemnili zápas, mali sme odchádzať minimálne s bodom. Sporné situácie nechcem komentovať, najprv si ich musím pozrieť. Boli sme kompaktní, rýchli, vypracovali sme si gólové šance a mali sme ich premeniť. Rád by som poslal niektorých pánov, aby sa pozreli na chlapcov v kabíne, akí sú sklamaní. Domácim samozrejme gratulujem k víťazstvu. Pre mňa bolo cenné, že sme hrali vyrovnane s mužstvom, ktoré patrí k špici ligy. Výkon potešil, ale malo to byť s lepším efektom. Dal by som ešte otázku, kedy sa bude používať VAR na každom zápase? Mal by byť všade, na každom zápase."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 10. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (10. kolo FL)

Streda 14. septembra o 16.00 hod.: Rožňava - Michalovce (3. kolo SC)

Sobota 17. septembra o 18.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (11. kolo FL)

Foto: Ernő Lelkes