Proti Sencu potvrdiť víťazstvo nad lídrom

2015-05-15 12:00:00

MFK Zemplín Michalovce hrá opäť doma, jeho súper neprehral už päť zápasov v rade.

Nadstavbová časť druhej ligy v skupine o postup sa zajtra prehupne do svojej druhej polovice. V hre o jediné postupové miesto v najvyššej súťaži sú už prakticky len dva tímy – Skalica a Michalovce, ktoré majú pred tretím Prešovom už jedenásť, resp. desaťbodový náskok. Zemplínsky celok sa zajtra o 19.30 hod. po týždni opäť predstaví na vlastnej pôde, na ktorej privíta v tabuľke jedenásty Senec.

Vedia, čo ich čaká

Hoci sú Senčania až predposlední, v žiadnom prípade ich nemožno podceniť, pretože aktuálne ťahajú päťzápasovú šnúru bez prehry. Naposledy vyšli naprázdno práve v súboji proti Michalovciam... „O tom som nevedel, keďže súperov veľmi nesledujem, ale určite chceme seneckú sériu prerušiť,“ začal stredopoliar MFK Zemplín Martin Koscelník. „Šturmovcom“ pridala minulotýždňová výhra nad lídrom zo Skalice ešte viac na sebavedomí. „Z víťazstva sme mali veľkú radosť, lebo to bol dôležitý zápas. Všetci sme verili, že ho vyhráme. Stiahli sme náskok Skalice na jeden bod, teraz však musíme tú výhru potvrdiť proti Sencu, ak by sa nám to nepodarilo, tak by nám bola nanič. So súperom sme už hrali, vieme, aký štýl hrajú a čo nás čaká, tréneri nás na nich určite dobre pripravia,“ povedal M. Koscelník.

Dať do toho srdiečko

V ostatných dvoch dueloch na domácom štadióne Zemplínčania zakaždým inkasovali ako prví, do tretice už rovnaký scenár pripustiť nechcú. „Budeme sa snažiť udržať si konečne nulu, ale treba povedať, že trošku sme mali v tých zápasoch aj smolu, lebo proti Nitre sme dostali gól z prvej strely na bránu a proti Skalici z prvej štandardky,“ uviedol 20-ročný krídelník a odchovanec humenského futbalu, ktorý na záver debaty dodal: „Zajtra bude rozhodovať bojovnosť, lebo súper bude len zatiahnutý. Budeme sa cez neho chcieť dostať svojou kombinačnou hrou, a keď do toho dáme aj srdiečko, tak určite získame ďalšie tri body.“ 

Zdroj: denník Korzár