Michalovčania sú späť v tréningu

2022-09-12 19:49:15

Tento týždeň by mali byť Zemplínčania v hre až dvakrát.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sú opäť v tréningovom procese. Ten museli nútene ukončiť minulú stredu kvôli viacerým chorobám v kádri. Tie sa nevyhli ani realizačnému tímu. Michalovčania museli odložiť sobotňajší domáci duel desiateho kola Fortuna ligy s Podbrezovou (dohrávať sa bude v stredu dvanásteho októbra o 16.30 hod.), ich ďalší program ale nateraz ohrozený nie je. Po pondelkovom obnovení tréningového procesu stále platí, že v stredu odohrajú v Rožňave duel tretieho kola Slovnaft Cupu a v sobotu ich čaká duel jedenásteho kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach.

Koronavírus najviac zasiahol trénera Hrnčára

V kádri sa vyskytli prvé zdravotné problémy po zápase v Dunajskej Strede. Postupne hráči hlásili zdravotné ťažkosti. Všetkých v klube podrobili testom na koronavírus, ktorý sa preukázal u štyroch členoch tímu a prešiel si ním aj tréner Norbert Hrnčár. Práve jeho mala „korona“ zasiahnuť najviac. Ostatní boli síce v testoch negatívni, no respiračné problémy hlásili až štrnásti hráči. Aj preto sa rozhodli v Zemplíne v stredu prerušiť tréningový proces, ktorý obnovili v týchto dňoch. „Čo sa vlastne stalo, to by sme chceli vedieť aj my,“ rozhovoril sa asistent trénera Richard Hoger, ktorý nám hneď na to v krátkosti opísal priebeh ochorenia viacerých hráčov. „Chytilo nás to niekde po zápase v Dunajskej Strede. Už tam mal zdravotné problémy Brain Peňa, ktorého sme striedali asi po desiatich minútach. U neho sa ale covid neprejavil. Viacerí ďalší hráči mali teploty, štyria mali aj pozitívny test na koronavírus. Aby sme predišli ešte niečomu horšiemu, rozhodli sme sa prerušiť tréningový proces. Netrénovali sme tri dni, v nedeľu sme sa opäť stretli, aby sme zistili, aká je situácia. Tréner Hrnčár s nami nebol od zápasu v Dunajskej Strede, keďže po ňom cestoval domov do Bratislavy a tam ho chytili zdravotné ťažkosti. Práve on mal z nás všetkých najväčšie zdravotné ťažkosti.“

Michalovčania síce zrejme sú z najhoršieho vonku, zdravotné problémy ešte ale u niektorých hráčov pretrvávajú. „Aj v nedeľu sa jeden hráč z kádra cítil zle. Urobili sme mu antigénový test na koronavírus, ktorý bol pozitívny. Ďalší hráči sú síce už zdravotne v poriadku, no vypadli z tréningového procesu a sú stále oslabení. Nejako to ale musíme poskladať, aby sme ďalšie zápasy neprekladali. Pracujeme s tým, že v stredu nás čaká duel v Rožňave a v sobotu v Zlatých Moravciach. Na tom sa nemení zatiaľ nič,“ uzavrel debatu Richard Hoger.  

Väčšie ťažkosti pri negatívnych, ako pri pozitívnych

Jedným z pozitívnych hráčov na koronavírus bol aj stredopoliar Tibor Slebodník, ktorý sa už zapojil do tréningového procesu. „Áno je to tak, mal som pozitívny test na koronavírus. Ten som mal už druhýkrát.  Teraz som ho znášal lepšie ako minule. Mal som len slabší kašeľ a sople. Cítim síce ešte trochu tlak na prsiach, no trénovať už môžem. Verím, že do stredy budem pripravený,“ poznamenal michalovský stredopoliar. Paradoxne, väčšie zdravotné problémy mal brankár Benjamín Száraz, ktorý ale mal test na koronavírus negatívny. „V pondelok ráno som sa zobudil a necítil som sa dobre. Bol som malátny, nemal som energiu. Na testoch som na koronavírus bol síce negatívny, no mal som zvýšenú teplotu a aj triašku. Príznaky boli rovnaké ako pri koronavíruse, ktorý som už raz prekonal. Ešte sa síce necítim stopercentný, no určite sa dám do zápasov dokopy,“ poznamenal michalovský brankár. Zemplínčanov chytil vírus v nie ideálnom čase. Po troch dueloch bez výhry, v ktorých bodovali iba raz pri remíze s Ružomberkom (1:1), potrebujú nutne v nasledujúcich dueloch bodovať. „Teraz musíme zvládnuť stredu v Rožňave a potom nás čaká veľmi dôležitý zápas v Zlatých Moravciach. Potrebujeme zabodovať aj vonku, odkiaľ sme doteraz priniesli iba jediný bod. Musíme sa dobre a zodpovedne pripraviť. S výsledkami totiž nemôže byť spokojnosť. Tlak síce ešte necítime, no uvedomujeme si, že tých bodov mohlo a malo byť viac. Čaká nás ešte veľa zápasov, kedy ich môžeme získať. Teraz sa sústredíme na tie, ktoré nás čakajú tento týždeň, teda v stredu na Rožňavu a v sobotu na Zlaté Moravce,“ dodal Benjamín Száraz.

V októbri štyrikrát doma

Michalovčanom aktuálne patrí po deviatich odohraných zápasoch v tabuľke desiate miesto, s trojbodovou stratou na deviaty Trenčín a bodovým náskokom pred jedenástymi Zlatými Moravcami, ktoré taktiež cez víkend nehrali. V sobotu ich teda čaká šesťbodový duel, ktorým môžu odraziť nápor celku figurujúceho aktuálne na barážovej priečke. Po následnej reprezentačnej pauze ich čaká zápas dvanásteho kola v Banskej Bystrici a potom už prídu na rad domáce súboje. Na vlastnom trávniku sa „hrnčárovci“ predstavia hneď štyrikrát v rade. Najskôr privítajú v sobotu ôsmeho októbra Liptovský Mikuláš, v stredu dvanásteho októbra ich čaká dohrávaný súboj desiateho kola s Podbrezovou a v nedeľu šestnásteho októbra hostia lídra súťaže a obhajcu prvenstva bratislavský Slovan. Sériu domácich duelov ukončia v sobotu 22. októbra súbojom s Trenčínom. Do konca jesennej časti ich potom ešte budú čakať tri zápasy. V Skalici a Trnave (5., respektíve 17. novembra) a doma so Žilinou (sobota 12. november).

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)