Na ihrisku nováčika sme nezabodovali

2022-10-01 07:22:15

V Banskej Bystrici žlto-modrí prehrali 1:3.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vyšli bodovo naprázdno v stretnutí 12. kola Fortuna ligy na pôde nováčika z Banskej Bystrice, kde prehrali 1:3. Jediný gól žlto-modrých zaznamenal hneď po zmene strán nigérijský stredopoliar Wisdom Uda Kanu. Debut v michalovskom drese si odbil jeho krajan, 24-ročný krídelník Usman Issa Adekunle.

Od úvodu zápasu boli aktívnejší domáci, ktorí prvýkrát pohrozili už v 4. minúte, keď si so strelou Polievku z priameho kopu poradil Száraz. Zemplínčania odolávali do 26. minúty, kedy inkasovali z hlavy Faška, ktorý sa presadil na zadnej žrdi - 1:0. Päť minút pred prestávkou opäť nebezpečne strieľal aktívny Polievka, ale namieril iba do bočnej siete. Jediný strelecký pokus Michaloviec v prvom polčase vyslal v 42. minúte Kanu, namieril však vysoko nad bránu. Do kabín tak išli domáci v jednogólovom vedení.

Východniari výborne vstúpili do druhého dejstva. Už v 49. minúte sa z ničoho-nič ocitol sám pred brankárom Hruškom Kanu a veľkou šancou nepohŕdol - 1:1. Nerozhodný stav však dlho nevydržal, pretože už o päť minút opäť naklonil misky váh na domácu stranu Faško, ktorý krížnou strelou prekonal Száraza - 2:1. Vzápätí musel michalovský gólman vytlačiť nepríjemnú strelu Polievku. Ten istý hráč sa predsa len dočkal v 69. minúte, keď technickou strelou k vzdialenejšej žrdi zvýšil náskok svojho tímu na 3:1. Banskobystričania v závere ešte viackrát podkúrili obrane žlto-modrých, ale skóre duelu sa už nezmenilo.

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)

Góly: 26. a 54. Faško, 69. Polievka - 49. Kanu

ŽK: 29. Polievka, 52. Faško, 87. Franko - 3. Jeřábek

Rozhodovali: Kružliak - Vitko, Košecký; 734 divákov

MFK DUKLA: M. Hruška - Migaľa, Uhrinčať, Willwéber (69. Mayounga), Záhumenský – B. Ľupták, Richtárech (59. Gašparovič) – A. Slávik (84. Pišoja), Faško, Rymarenko (84. Depetris) – Polievka (84. Franko)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, F. Vaško, Méndez - Kanu, Njie (86. Petrík), T. Slebodník (46. M. Begala) - M. Marcin, Adler Da Silva (74. Adekunle), L. Jánošík (74. I. Žofčák)

Hlasy trénerov:

Michal Ščasný (tréner Banskej Bystrice): "Išli sme do zápasu s nejakým cieľom, nechceli sme Michalovce pustiť do medzihry, pretože kombinačne majú veľmi dobré mužstvo. Išli sme do pressingu, vysoko sme ich napádali, aby nemohli hrať a myslím si, že sa nám to - okrem štyroch minút druhého polčasu - darilo počas celého stretnutia. Naše víťazstvo je zaslúžené."

Richard Höger (asistent trénera Michaloviec): "Zaslúžené víťazstvo domácich. Rozhodla nielen individuálna kvalita dvoch hráčov Michala Faška a Róberta Polievku, ale hlavne ochota domácich ísť do súbojov a pobiť sa vo všetkých častiach ihriska, nielen v oboch šestnástkach. Počas celého zápasu boli dôraznejší a súbojovejší, takže tri body získali zaslúžene."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 8. októbra o 18.00 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (13. kolo FL)

Streda 12. októbra o 16.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (dohrávka 10. kola FL)

Nedeľa 16. októbra o 19.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (14. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov