So Slovanom najtesnejšia prehra

2022-10-16 13:18:39

Majstrovi sme doma statočne odolávali.

S najslávnejším slovenským klubom a úradujúcim majstrom siahali michalovskí futbalisti nad bod. Bratislavskému Slovanu podľahli Zemplínčania na vlastnej pôde v rámci 14. kola Fortuna ligy najtesnejším rozdielom 0:1. O výhre belasých rozhodol po vyše hodine hry skúsený reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka.

Slovan pricestoval do Michaloviec v najsilnejšom zložení, ale domáci mu cestu za troma bodmi poriadne sťažili. Tribúny mohol rozburácať už v 4. minúte Marcin, ktorý prestrelil bránu. Zakrátko na opačnej strane musel Száraz vytlačiť strelu Medveděva na roh. V polovici úvodného dejstva najprv domáci Peňa z dobrej pozície zakončil nad bránu a rovnako pochodil aj hosťujúci Mustafič o pár desiatok sekúnd neskôr. Pri Laborci sa hral futbal, na ktorý sa dalo pozerať, a po polhodine hry po centri Jánošíka hlavičku Jeřábka chytil Chovan. Obrovskú šancu spálil v 33. minúte aj Ramirez, ktorý po rýchlom brejku a prečíslení dvoch na jedného po prihrávke Chakvetadzeho premrhal najlepší moment na streľbu a napokon aj zakončil nad bránu.

Začiatok druhého polčasu priniesol rušné momenty na oboch stranách. V 48. minúte na Szárazovi stroskotal Ramirez a o minútu neskôr sa zaskvel aj Chovan pri tutovke Kanua. Michalovský gólman čaroval aj v 51. minúte, keď nohou vytlačil strelu Medveděva, a za okamih obral o gól aj Hrnčára juniora. Slovan zvyšoval tlak, no defenzíva žlto-modrých odolávala. V 62. minúte z priameho kopu Lovat takisto nevyzrel na famózneho Száraza, avšak brankár MFK Zemplín už o štyri minúty nedokázal zabrániť hlavičke Kucku po rohovom kope Chakvetadzeho - 0:1. Štvrťhodinu pred koncom sa dostal do solídnej streleckej pozície striedajúci Žofčák, ktorý však ľavačkou minul bránu, a tak si už mužstvo z hlavného mesta vedeniu ustrážilo.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 66. Kucka

ŽK: 39. Jeřábek, 43. Kotula, 61. M. Marcin, 83. N. Hrnčár (tréner) - 32. Medveděv

Rozhodovali: Dohál - E. Weiss, Vorel; 1528 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula (77. D. Magda), Jeřábek, Ranko, Méndez - Peňa, Njie, F. Vaško - M. Marcin, Kanu (73. I. Žofčák), L. Jánošík (73. Adler Da Silva)

ŠK SLOVAN: A. Chovan - Medveděv, Abena, De Marco, Lovat - Mustafič (61. V. Weiss ml.), Rabiu (61. Kucka), Kankava - D. Hrnčár (61. Barseghyan), E. Ramirez (90+. Kashia), Chakvetadze (85. Čavrič)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Zápas bol naozaj dobrý, mal tempo a veľa zaujímavých akcií. Slovan má svoju silu a kvalitu, takže bolo jasné, že nejaké šance si vypracuje. Ja som však rád, že aj my sme si vytvorili nejaké príležitosti. Ak chceme byť so Slovanom úspešní, tak musíme minimálne jednu alebo dve šance premeniť. Z nášho pohľadu to bol dobrý duel, nechýbala nám emócia, ani energia a boli sme nepríjemný súper počas celých 90 minút. Škoda, že sme nezískali ani jeden bodík, ktorý by nás veľmi potešil, ale Slovan ukázal, že má najlepšie mužstvo na Slovensku."

Vladimír Weiss starší (tréner Slovana): "Sme radi za toto víťazstvo, pretože v Michalovciach sa nikdy nehrá ľahko. Domáci boli dobre pripravení, ale myslím si, že sme boli lepším mužstvom a vypracovali sme si aj viac šancí. Hrali sme dobre a aktívne smerom dopredu, ale realizácia musí byť lepšia, aby ten výsledok bol pokojnejší. Domáci za stavu 0:1 stále žili a hrali až do konca. Našťastie sme to ustáli. Bol to dobrý zápas pre ľudí, s dobrým súperom, na pôde ktorého sa ťažko vyhráva. Sme veľmi radi za tieto tri dôležité body."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. októbra o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín (15. kolo FL)

Utorok 25. októbra o 14.30 hod.: Dubnica nad Váhom - Michalovce (4. kolo SC)

Sobota 5. novembra o 15.00 hod.: Skalica - Michalovce (17. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov