Víťazstvo ich vrátilo do boja o šestku

2022-10-25 13:11:22

Podvihorlatské noviny o našej výhre s Trenčínom (2:0).

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce využili štvorzápasovú sériu domácich zápasov na päťdesiat percent. V súboji pätnásteho kola Fortuna ligy zdolali AS Trenčín 2:0 a získali tak druhé víťazstvo z domáceho prostredia v tomto mesiaci. Mimo toho doma zdolali v dohrávke desiateho kola Podbrezovú 1:0 a prehrali s Liptovským Mikulášom (1:2) i Slovanom Bratislava (0:1). Víťazstvo nad Trenčínom režírovali v druhom polčase dvaja strelci – Wisdom Kanu a Adler Da Silva.

Diváci videli duel rozdielnych polčasov. V tom prvom sa Michalovčanom nedarilo skoro nič. Hostia boli všade prví, boli futbalovejší, no ich prevaha končila pred šestnástkou Michalovčanov. Najväčšiu šancu si vypracovali v 41. minúte, kedy lopta po hlavičke Ďurišku tancovala po žrdi Szárazovej bránky. V druhom dejstve sa obraz hry zmenil. Michalovčania sa gólovo presadili hneď z prvého útoku, kedy Peňov center „upratal“ do siete Kanu a dostali sa na koňa. Rázom si začali vypracuvávať jednu gólovú šancu za druhou. Brankár Trenčína Michal Kukučka si poradil so šancami Vaška, Kanuho a aj s Marcinou prudkou strelou. Na druhej strane sa Száraz vyznamenal pri Bainovičovom priamom kope, keď loptu končekmi prstou vyrazil na brvno a nedopustil ani dorážku. Zemplínčanov definitívne upokojil v 81. minúte Adler Da Silva, ktorý naskočil do hry v 73. minúte. „Prvý polčas bol z našej strany nervóznejší,“ rozhovoril sa michalovský tréner Norbert Hrnčár a k zápasu dodal. „Dôležité bolo, že sme udržali nulu. Trenčín dal predtým tri góly Skalici, štyri Slovana, štyri v stredu v Trebišove. V druhom polčase sme to rozbalili. Mali sme veľa gólových situácii, veľa gólových možností. Zápas sme mohli uzavrieť už skôr. Veľmi sa tešíme z víťazstva proti silnému súperovi.“ Hostia mohli prelomiť zápas na svoju stranu hlavne v prvom polčase, nevyužili ale svoje šance. „Hlavne tam sme mali rozhodnúť. Do zápasu sme vstúpili dobre. Plnili sme plán, ktorý sme si povedali pred zápasom. Mali sme šance, neboli sme ale efektívni. Do druhého dejstva sme vstúpili zle. Dostali sme gól a súpera na koňa. Z môjho pohľadu zvíťazil súper zaslúžene, lebo využili svoje šance. My nie, takže ideme domov bez bodu,“ uviedol po zápase tréner AS Trenčín Marián Zimen.

Michalovčania sa museli vysporiadať s neúčasťou dvoch dôležitých hráčov. Kvôli narodeniu syna pauzoval ich kapitán Igor Žofčák, stopér Michal Jeřábek zase stál kvôli piatim žltým kartám. Tréneri tak museli zostaviť úplne novú stopérsku dvojicu. K Michalovi Rankovi prišiel Juraj Kotula. „Nebola to pre mňa úplne novinka, na stopérovi som hral, ale už veľmi dávno. Trochu sme si teda s Michalom museli na seba zvykať, potom to už bolo dobré,“ uviedol Juraj Kotula, podľa ktorého tím dosiahol veľmi dôležité víťazstvo. „Vedeli sme, že po prehre so Slovanom musíme bodovať. Sme všetci radi, že sa nám to aj podarilo.“ Jeho kolega zo stopérskej dvojice Michal Ranko k zápasu dodal. „Pre nás bolo dnes najdôležitejšie vyhrať, to je jedno akým spôsobom. Dôležité bolo víťazstvo a tri body. Zápas sa pre nás zo začiatku nevyvíjal dobre, no v druhom polčase sme to ubojovali a získali dôležité body.“ Michalovčania sa tak vrátili do boja o prvú šestku. Aktuálne im patrí deviate miesto, na šestku strácajú iba tri body. „Prehra s Liptovským Mikulášom nás stále mrzí. Potrebovali sme dohnať body a preto s Trenčínom vyhrať. Bol to pre nás šesťbodový zápas a sme všetci radi, že sme ho zvládli,“ dodal Michal Ranko.

Zdroj: Podvihorlatské noviny