Postup vystrelil trojgólový Marcin

2022-10-25 15:33:58

Michalovčania bez problémov porazili Dubničanov.

Po piatoligových tímoch z Krásnohorského Podhradia a Rožňavy si michalovskí futbalisti poradili aj s treťou pohárovou prekážkou. Zemplínčania bez vážnejších problémov zdolali v 4. kole Slovnaft Cupu druholigovú Dubnicu nad Váhom na jej štadióne 3:0. Mužom zápasu sa stal krídelník MFK Zemplín Matúš Marcin, ktorý strelil všetky tri góly svojho tímu.

Favorit od Laborca začal postupové ambície napĺňať od začiatku stretnutia, keď už v 6. minúte minúte Adler presným centrom našiel Marcina, ktorý hlavou otvoril gólový účet - 0:1. Michalovčania mali hru pod kontrolou a aktivita bola na ich kopačkách. V 26. minúte po dlhom nákope preloboval bránu Jánošík a o tri minúty neskôr po rohu toho istého hráča gólovú hlavičku Adlera zneškodnil Hodál. Dubnický gólman sa vyznamenal aj po uplynutí polhodiny hry pri zakončení Marcina. Na druhej strane vyskúšal Kozhukharovu pozornosť jeho krajan, Ukrajinec Rizie. V 37. minúte znova zaúradovala dvojica Adler - Marcin, keď prvý menovaný pekne vysunul toho druhého a prešovský rodák upravil na 0:2.

Celok z Považia s troma polčasovými zmenami v zostave mohol rýchlo po zmene strán využiť poľavenie prvoligistu, ale najprv Kramár opečiatkoval iba brvno a potom si s dvoma nebezpečnými pokusmi Martineka a opäť Kramára poradil Kozhukhar. "Hrnčárovci" sa z chvíľkovej letargie dokázali prebrať a v 67. minúte po Kanuovom rohu hlavičkoval Vaško nad bránu. O šesť minút to na opačnej strane skúšal strelou z diaľky Martinek. Štvrťhodinu pred koncom striedajúci Záhradník pekne prihral Vaškovi, ktorý z výbornej pozície tesne minul. Víťazstvo Michaloviec a svoj hetrik spečatil v 77. minúte Marcin, ktorý parádnym volejom tretíkrát prekonal Hodála - 0:3. V záverečnej desaťminútovke mohli ešte výsledok prikrášliť Peňa a Kanu, ale skóre sa už nezmenilo.

FK Dubnica nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:2)

do 5. kola SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 6., 37. a 77. M. Marcin

Rozhodovali: Libiak - Štrbo, Vorel; 290 divákov

FK: Hodál - Dzhanelidze (76. Levai), Štefánek, Caeiro, Kramár - Rizie, Matúš, K. Urban (46. Martinek) - Rosenberger (46. Nomilner), M. Švec (46. Isaac), Kotlár (70. Bagrintsev)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - D. Magda, Jeřábek, Ranko, Méndez (81. J. Sova) - M. Begala, T. Slebodník (58. Peňa), F. Vaško - M. Marcin (81. Shimamura), Adler Da Silva (65. Z. Záhradník), L. Jánošík (58. Kanu)

Hlasy trénerov:

Bohumil Pánik (tréner Dubnice nad Váhom): "V prvom polčase naši mladí hráči nestačili na výborný výkon ligového súpera, ale v druhom polčase sme sa z ich tlaku dostali a napočítal som, že sme mali štyri až päť gólových situácií. Problém bol v tom, že sa nám nepodarilo dať kontaktný gól a stretnutie zdramatizovať. Po tom, čo súper dal tretí gól, bolo už ťažké sa z toho dostať. "

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Misiu sme splnili, keďže do Dubnice sme išli s cieľom postúpiť. Boli sme koncentrovaní o to viac, že minulý týždeň vyradili druholigisti až tri tímy z najvyššej súťaže. Až na prvých 10 minút druhého polčasu, kedy nám súper trochu znepríjemnil život, sme mali zápas pod kontrolou a už do prestávky mohlo byť rozhodnuté, lebo mohli sme dať aj štyri-päť gólov. Napriek tomu sme zápas úplne v pohode dohrali. Som rád, že Marcin sa začína strelecky chytať a keď sa k nemu pridajú aj ostatní, tak to bude iba super."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. novembra o 15.00 hod.: Skalica - Michalovce (17. kolo FL)

Sobota 12. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Žilina (18. kolo FL)

Štvrtok 17. novembra o 15.00 hod.: Trnava - Michalovce (dohrávka 16. kola FL)