Mladší dorastenci naplno zabodovali v Senci

2015-05-09 12:00:00

Michalovské družstvo U17 zvíťazilo po dvoch góloch Reného Lukáča 2:1, celok U16 triumfoval na západe 3:0.

V sobotu sa darilo nielen druholigovému A-mužstvu MFK Zemplín Michalovce, ale aj prvoligovým mladším dorastencom. Tí sa predstavili na ihrisku vo Veľkom Bieli, kde si zmerali sily s domácim ŠK Senec. Podarilo sa im naplniť úlohy papierového favorita, keď si odtiaľ priviezli plný počet šiestich bodov, pretože tím U17 triumfoval 2:1 (1:0) a celok U16 zvíťazil rozdielom triedy 3:0 (2:0).

U17

Tréner Tomáš Kozár: "Bol to bojovný zápas, Senec nás ničím neprekvapil. Boli sme minimálne o ten jeden gól lepší ako domáci, hoci mali tam ešte jednu hlavičku, po ktorej netrafili bránu. Rozdielovým hráčom bol René Lukáč, ktorý dal oba naše góly a vypracoval aj ďalšie dve šance. Z našej strany to nebol optimálny výkon, ale víťazstvo sme si zaslúžili viac. V závere sme mali ešte nejaké brejky, škoda, že sme ich nedotiahli do úspešného konca. Výhra nás teší, pred nami sú ešte posledné tri zápasy sezóny, v ktorých chceme dosiahnuť čo najlepšie výsledky."

ŠK Senec - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

Góly: 49. Szighardt - 9. a 73. R. Lukáč

MFK ZEMPLÍN: T. Majerník - Poprik, Vojtovič, D. Špak, Vinc - A. Horváth, Ciganoc, Masnica, T. Lukáč, R. Lukáč - M. Zlacký

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Úvod zápasu nám nevyšiel, keď v prvých minútach sme súperovi darovali stopercentné príležitosti na skórovanie, ktoré našťastie nezužitkoval. V 10. minúte sa však presadil Fedor a od tohto momentu sme dominovali. Chlapci hrali to, čo sme si povedali, pristúpili k stretnutiu zodpovedne, súpera nepodcenili. Vypracovali sme si ďalšie šance a jednu z nich sme aj po štvrťhodine hry využili, keď sa po rohu presadil Bumbera. Naďalej sme hrozili po štandardných situáciách a po hre v krajných vertikálach. V druhom polčase sa len s malými výnimkami hra odohrávala len na domácej polovici, naša jednoznačná prevaha bola potvrdená tretím gólom Ebského, ktorý sa presadil po nádhernej prihrávke od Dzurja. Ďalšie šance sme už nevyužili, chlapci zvíťazili zaslúžene, súboj zvládli ako družstvo, čo ma teší. Verím, že ich napredovanie bude pokračovať."

ŠK Senec - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:2)

Góly: 10. M. Fedor, 16. Bumbera, 49. M. Ebský

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - M. Ebský, P. Novák, Dzurjovčin, Bumbera - Hospodár (47. Marián Dzurjo), Gužiňák, Kotlár, M. Vaško, M. Fedor - Princz (60. P. Košuda)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 19. mája o 13.00/15.15 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (25. kolo)

Sobota 23. mája o 11.00/13.15 hod.: Michalovce - Prešov (dohrávka 24. kola)

Sobota 30. mája o 11.00/13.15 hod.: Michalovce - Senica (26. kolo)