Pred záverom jesene ešte pridať

2022-11-01 21:25:46

Podvihorlatské noviny o posledných výsledkoch MFK Zemplín.

Pred vstupom na sériu štyroch domácich duelov v rade sa hovorilo, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú poslednú šancu priblížiť sa k brehom prvej šestky a teda aj nadstavby o titul. Začali veľmi zle. Prehrou 1:2 s posledným Liptovským Mikulášom. Postupom času ale nastalo herné a hlavne výsledkové obrodenie. Zemplínčania zdolali Podbrezovú 1:0, aj Trenčín (2:0) a na body siahali aj proti lídrovi tabuľky, bratislavskému Slovanu. Body síce po prehre 0:1 nezískali, no za posledné obdobie si zvýšili kredit aspoň hrou. Zlepšenú formu ukázali aj minulý týždeň, keď zvládli duel štvrtého kola Slovnaft Cupu, v ktorom zvíťazili v Dubnici nad Váhom po troch góloch Matúša Marcina hladko 3:0. Až je na škodu, že cez víkend nehrali, keďže trávnik v trnavskej City aréne prešiel rekonštrukciou. Aj preto sa duel Trnava – Michalovce odohrá až vo štvrtok sedemnásteho novembra.

Spokojnosť na viac ako polovicu

Paradoxne, Michalovčania mali najskôr v domácom štvorzápase naplno bodovať s posledným Liptovským Mikulášom. Proti nemu sa im ale v tejto sezóne nedarí, keď ho opäť nezdolali a dokonca prehrali 1:2, čím Tatranu pomohli k prvému tohtosezónnemu víťazstvu. „Spokojnosť je viac ako na polovicu. Herne sme tie štyri zápasy zvládli, mrzí akurát to, že sme získali menej bodov, ako sme chceli. Chcel by som zdôrazniť, že herne sme to zvládli vo všetkých štyroch prípadoch, proti Mikulášu nás zabrzdila chyba rozhodcu a potom aj naše dve hrúbky. Aj proti Slovanu sme mohli s dávkou šťastia bodovať, no najviac mrzí prehra s Liptovským Mikulášom. Ten zápas sme mali zvládnuť,“ uviedol asistent trénera MFK Zemplín Michalovce Richard Hoger, ktorého sme sa spýtali aj na bodový plán pred štyrmi domácimi duelmi. „Konkrétne koľko bodov chceme získať sme sa nebavili. Plánovať vo futbale je ťažké. Sami vidíte, každý počítal, že s Mikulášom vyhráme a zvyšné získané body budú dobré. My sme zdolali silnú Podbrezovú i Trenčín a prehrali s posledným tímom tabuľky,“ pokračuje michalovský kormidelník.

Vrátili sa do boja o šestku

Vrátiť sa do boja o nadstavbu o titul! Práve to bolo cieľom pred domácim štvorzápasom a Zemplínčanom sa to podarilo. Aktuálne im síce patrí až desiate miesto, no iba s trojbodovou stratou na šieste miesto. „Je to tesné smerom hore, ale i dole,“ podotýka Richard Hoger, podľa ktorého sa zrejme bude bojovať až do posledného jarného kola. „My sa vo zvyšných jesenných zápasoch musíme snažiť o to, aby sme v jari bojovali o šestku. Potrebujeme k tomu získať v zostávajúcich troch zápasoch čo najvyšší počet bodov. Potom sa môžeme pozerať skôr hore, ako dole.“ Zemplínčania sa v zostávajúcich troch dueloch jesennej časti predstavia túto sobotu v Skalici, následne budúcu sobotu privítajú Žilinu a vo štvrtok sedemnásteho novembra ukončia jeseň duelom na pôde Trnavy. „Určite sa dá z toho uhrať aj veľa bodov, no môžeme skončiť aj naprázdno. Teraz nechcem špecifikovať, ktorý zápas by sme chceli uhrať. Ja tvrdím stále, tri body sú tri body. Či ich získate so Slovanom, alebo posledným tímom tabuľky. Naším cieľom v zostávajúcich troch dueloch jesene musí byť predovšetkým udržať hernú kvalitu, ktorú sme predviedli v posledných dueloch,“ dodal michalovský tréner.

Presvedčivé víťazstvo v Dubnici nad Váhom

Zemplínčania herný progres ukázali aj minulý utorok v pohárovom zápase na pôde druholigovej Dubnice nad Váhom, kde po troch góloch Matúša Marcina vyhrali hladko 3:0. „Práve na tento výkon by sme chceli nadviazať aj v zostávajúcich dueloch jesennej časti. Som rád, že sme to zvládli. Sú to totiž ťažké zápasy pre ligistov. V nich nemáte čo získať, môžete len stratiť. Keď sa postúpi ďalej, je to povinnosť, keď sa vypadne je to prúser. V klube pristúpili k tomuto zápasu seriózne. Išli sme už deň vopred. Keby sme išli v deň zápasu, museli by sme cestovať už o šiestej hodine rannej, takže by to bolo ťažké. Odzrkadlilo sa to aj na výkone mužstva. Polčas skončil 2:0, no mohol skončiť aj 5:0. Síce v úvode druhého polčasu sa dostal do šancí aj súper, no som strašne rád, že sme to zvládli tak herne, ako aj výsledkovo,“ uviedol na margo minulotýždňového pohárového vystúpenia Richard Hoger.

Zdroj: Podvihorlatské noviny