Na skalickom trávniku gól nepadol

2022-11-05 08:38:02

Michalovčania získali vonku piaty bod.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa po jedenástich dňoch vrátili do zápasového kolotoča. V sobotu popoludní sa predstavili na trávniku tabuľkového suseda v Skalici, kde v súboji 17. kola Fortuna ligy zaknihovali bezgólovú remízu. Žlto-modrí tak v treťom stretnutí po sebe neinkasovali, keď predtým udržali čisté konto v lige proti Trenčínu a v pohári na pôde Dubnice nad Váhom.

"Hrnčárovci" mali výborný nástup do zápasu, už v 2. minúte Vaško vyprášil rukavice brankárovi Junasovi a o dve minúty neskôr ten istý hráč z hranice šestnástky pálil vysoko nad. Aktivita hostí pokračovala a v 8. minúte po Jánošíkovej prihrávke Marcin vo veľkej šanci netrafil bránu. Vzápätí strieľal tesne vedľa Jánošík. To bolo z ofenzívnej stránky od Michalovčanov na dlhšiu dobu všetko, v ďalšom priebehu sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami a postupne preberali iniciatívu Záhoráci. Najbližšie ku gólu boli v 37. minúte, kedy po prihrávke Yaa lopta odrazená od Száraza a Mihalíka smerovala do brány, ale z čiary ju v poslednej chvíli upratal do bezpečia Kotula.

Aj do druhého dejstva vstúpili východniari dobre, hneď v 50. minúte hlavičkoval v nádejnej pozícii po štandardnej situácii Jánošíka nad bránu Magda. Ďalšie minúty patrili Skaličanom, ktorí boli v ofenzíve usilovnejší, avšak defenzíva MFK Zemplín si so všetkými situáciami poradila. V 58. minúte s Nagyovým pokusom do stredu brány nemal žiadne problémy Száraz a v 73. minúte Fábry z priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti poslal loptu nad bránu. Stretnutie s množstvom osobných súbojov a minimom šancí sa napokon skončilo nerozhodným výsledkom.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: 34. Černek, 49. Blažek, 65. Čögley, 76. Jarábek (T) - 35. Höger (AT), 52. Jeřábek, 69. Kanu, 82. T. Slebodník, 88. Méndez

Rozhodovali: Marhefka - T. Straka, Hrmo; 1008 divákov

MFK: Junas - Čögley, Blažek, Podhorin, Černek (46. Václav) – Hollý (68. Baumgartner), M. Nagy - J. Mihalík (46. Haša), A. Fábry (81. Šebesta), Yao - Vlasko (61. Potoma)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Jeřábek, Kotula, Méndez - Peňa (76. Shimamura), M. Begala, F. Vaško - M. Marcin (81. Z. Záhradník), Kanu (81. T. Slebodník), L. Jánošík (73. Adler Da Silva)

Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek (tréner Skalice): "Súhlasím s trénerom súpera. Absolútne takýto zápas som očakával. Ťažký a súbojový. Oba tímy chceli vyhrať, nakoniec to bolo vyrovnané, čo potvrdzujú aj zápasové štatistiky. Zle sme vstúpili do stretnutia, potom sme hru vyrovnali a chceli sme to strhnúť na svoju stranu, čo sa nám však nepodarilo."

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Zápas sa prelieval z jednej strany na druhú. Chvíľu sme ho mali my pod kontrolou, chvíľu zase domáci. Úvod stretnutia bol z našej strany výborný, v prvej štvrťhodine sme si vypracovali 2-3 veľmi zaujímavé situácie. Škoda, že sme ich nedotiahli do gólu. Potom sa to vyrovnalo, aj domáci mali nejaké situácie, viaceré trmy-vrmy v šestnástke, ktoré však nevyužili. Bolo to o tom, kto strelí gól a ten by pravdepodobne aj rozhodol zápas. Keďže však žiadny nepadol, zrodila sa podľa mňa spravodlivá remíza."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 8. novembra o 15.00 hod.: Trnava - Michalovce (osemfinále SC)

Sobota 12. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Žilina (18. kolo FL)

Štvrtok 24. novembra o 16.00 hod.: Trnava - Michalovce (dohrávka 16. kola FL)

Foto: MFK Skalica