Dráma so šťastným koncom pre Spartak

2022-11-10 17:54:08

Stredajší Denník Šport o našej prehre v Slovnaft Cupe.

Obhajca pohárového prvenstva sa v prvom vystúpení vytrápil v Boleráze, keď postúpil po jedenástkovom rozstrele, potom už kráčal cez ďalších súperov z nižších súťaží pevným krokom. Michalovce v troch pohárových vystúpeniach neinkasovali, postupne zdolali Krásnohorské Podhradie, Rožňavu a Dubnicu. V City aréne síce Zemplínčania v riadnom hracom čase remizovali (2:2), no v jedenástkovom rozstrele na súpera nestačili (3:4).

Vzájomný duel v Trnave začal lepšie Spartak, tlačil sa dopredu, bol aktívny, ale skôr útočil do plných. Hneď v úvode zbehol po strane Koštrna, jeho strelu do vlastnej siete nasmeroval Ranko, ale Kožuchar stihol zareagovať a Paurova dorážka išla nad bránku. Po necelej štvrťhodine prudký center Daniela pri zadnej žrdi nedočiahol Boateng. Po polhodine sa diváci tešili z prvého domáceho gólu zbytočne, Štetina hlavičkoval z ofsajdu. Najväčšia šanca prvého polčasu sa zrodila na trnavskej polovici ihriska. Magda prihral do šestnástky a Adler zakončil z prvej k vzdialenejšej žrdi. Vantruba vytiahol pohotový zákrok, mužstvo podržal a na polčasovú prestávku sa išlo za bezgólového stavu. Do druhého polčasu vstúpilo lepšie domáce mužstvo. Oseni zahral priamy kop do šestnástky, do koncovky sa dostal Boateng, ktorý z pár krokov trafil presne – 1:0. Legionár z Ghany strelil svoj tretí súťažný gól v sezóne. Radosť na trnavskej strane netrvala ani desať minút. Striedajúci Jánošík poslal vysoký center do šestnástky - defenzívna Spartaka zaspala, rovnako aj brankár Vantruba – a lopta zapadla prekvapujúco pod brvno – 1:1. Misky váh na spartakovskú stranu mohol nakloniť Paur, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení. Jeho pokus spoza šestnástky vyrazil Kožuchar na roh. Po spolupráci Paura s Koštrnom pohotovo zakončoval Oseni, trafil len ľavú žrď bránky. Následne si dlhý nákop za obranu po chybe Peňu našiel Daniela, ktorý prepálil michalovského brankára – 2:1. Keď sa už zdalo, že sa duel skončí v riadnom hracom čase, nedôsledná obrana Trnavy nechala priestor Marcinovi, ktorý zakončil pätičkou – 2:2.

O postupujúcom teda rozhodoval jedenástkový rozstrel a až siedma séria. „Dva razy sme v zápase viedli a nechali sme si streliť ľahké góly... Prvý musí chytiť brankár a v záverečných sekundách súboja sme dopustili, aby súper vyrovnal. Urobili sme veľké chyby v defenzíve, to sa nesmie stávať,“ začal svoje hodnotenie tréner Trnavy Michal Gašparík ml. „Nastúpili sme v plnej sile, nič sme nepodcenili. Myslím si, že sme hrali celkom dobre, ale nefunguje nám obranná činnosť tak, ako by sme potrebovali. Na môj vkus dostávame viac gólov,“ skonštatoval kouč Spartaka. V jedenástkovom rozstrele zlyhali obaja útočníci Boateng aj Ristovski. „Máme dva mečbaly a naši hrotoví hráči penalty zahodia. Už som si ozaj hovoril, že si nezaslúžime ísť ďalej. Postup je Takáčov, ten nám to vychytal,“ doplnil tréner Spartaka a pridal, že mužstvo sa na penalty chystalo: „Jedno striedanie sme mali pripravené medzi žrďami, ku ktorému sme museli nakoniec siahnuť.“ O postupe Spartaka rozhodol Sebastián Kóša, ktorý s istotou premenil posledný pokutový kop. „Boli to nervy.. Zbytočne sme si to skomplikovali. Mohli sme predísť tejto dráme, v samom závere sme zbytočne inkasovali,“ uviedol stopér Trnavy. Spartak v jedenástkovom rozstrele podržal Dominik Takáč, ktorý chytil tri strely súpera, kapitán Ranko pálil nad brvno. „Boli sme dohodnutí s trénermi, že v prípade rozstrelu pôjdem do zostavy. Ani som sa už nechcel ísť rozcvičovať, myslel som si, že to uhráme v riadnom hracom čase. Som rád, že sme to napokon zvládli a postupujeme v pohári ďalej,“ skonštatoval Dominik Takáč. Michalovce dva razy dobehli náskok súpera, v jedenástkach už také šťastie nemali. „Teší ma, že sme sa dva razy vrátili do zápasu a Trnave sme cestu za obhajobou prvenstva sťažili,“ vravel tréner Zemplína Norbert Hrnčár. „Chceli sme postúpiť, jedenástky sú lotéria. V pohári sme skončili a naša priorita je teraz víkendový ligový zápas so Žilinou,“ pridal. V pohári bol úspešnejší Spartak a súperi sa o dva týždne stretnú v City aréne ešte raz, v dohrávke 16. kola našej ligy, ktorá sa posunula až na 24. novembra.