Po najlepšom výkone návrat do boja o šestku

2022-11-14 08:58:34

Noviny Zemplína o našej výhre nad Žilinou (3:2).

Keď chceli futbalisti MFK Zemplín Michalovce zimovať vyššie ako na deviatom mieste, museli v sobotňajšom poslednom domácom jesennej stretnutí najvyššej Fortuna ligy bodovať. Po asi najlepšom výkone v sezóne sa im to aj podarilo. Žilinu zdolali v ofenzívnom predstavení 3:2, čím sa dostali priamo k brehom prvej šestky. Na siedmej pozícii strácajú práve na šiestu Žilinu iba bod. Do jarnej časti môžu dokonca vstúpiť aj z prvej šestky. Stačí im k tomu neprehrať v lige po štvrtýkrát v rade a zabodovať v dohrávke šestnásteho kola v Trnave. Tá ich čaká vo štvrtok 24. novembra.

Zemplínčania vstupovali do svojho posledného domáceho vystúpenia v roku 2022 s tým, že neprehrali v posledných dvoch ligových dueloch a v riadnom hracom čase ani v utorok v pohárom stretnutí v Trnave. Víťazstvom 3:2 natiahli sériu bez prehry na tri zápasy, čím dosiahli najdlhšiu sériu bez prehry v jesennej časti. „Zápas z môjho pohľadu vynikajúci. Malo to tempo, hralo sa hore-dole. My sme chceli hrať aktívne, presingovo a agresívne, čo sa nám aj darilo počas veľkej časti zápasy. Ja môžem povedať, že som na mužstvo pyšný. Podali sme jeden fantastický výkon. Žilina mala v určitých fázach väčšie držanie lopty, ale z celkového pohľadu náš výkon hodnotím veľmi vysoko. Porazili sme Žilinu, ktorá je nepríjemný súper s viacerými reprezentantmi, čo je výborné,“ uviedol na tlačovej konferencii po skončení zápasu tréner MFK Zemplín Michalovce Norbert Hrnčár. Michalovčania nadviazali na výkony z predošlých zápasov. Od prehry s Liptovským Mikulášom ich výkon graduje. Ukázali to aj v sobotu proti Žiline, s ktorou predviedli divákom výborné ofenzívne predstavenia. „Už dva mesiace mužstvo pracuje ako hodinky. Odohrali sme aj iné výborné zápasy. Z mužstva cítim energiu a vidím ochotu robiť. Toto víťazstvo je len odrazom tej roboty, ktorú predvádzame počas týždňa v tréningu. Je pekným vyvrcholením domácej jesennej časti. Ešte ale nekončíme. Čaká nás ešte zápas v Trnave, kde sa chceme pobiť o body,“ pokračuje Norbert Hrnčár. Jeho tímu ideálne vyšli vstupy do jednotlivých polčasov. Počas prvej pätnásťminútovky skóroval Marcin, dve dobré šance mal aj Kanu. Za osem minút druhého polčasu zase Michalovčanmi gólmi Peňu a Marcina zobrali opraty zápasu do svojich rúk. „Družstvo bolo poriadne nahecované pred zápasom, aj počas prestávky. V kabíne sme to burcovali tým, že treba vstúpiť dobre aj do druhého polčasu. Kanuho akcia bola parádna. Výborne vstúpil do zápasu aj striedajúci Adler. Nechcem ale hodnotiť jednotlivcov. Podali sme komplexný výkon. Musím chváliť celé mužstvo za fantastický zápas,“ uzavrel debatu Norbert Hrnčár.

Žilinčania nemali v predošlých dueloch ideálnu formu. Všetko ale zmenili minulú nedeľu, kedy na domácej pôde zdolali bratislavský Slovan 4:1. Strojcom víťazstva bol štvorgólový Adrián Kaprálik, ktorý ale prekvapujúco chýbal v základnej zostave na Zemplíne. „Tým, že dal štyri góly, rozpútal sa pri ňom mediálny kolotoč. Trošku to zasiahlo aj do tréningových dní. Vo štvrtok na tréningu sa zranil a bolo dosť ťažké ho dostať do zápasu. Nakoniec sa nám to podarilo. Je otázne, či sme k tomu nemali pristúpiť obrátene, aby hral od začiatku a potom striedal. Prišli ale iní hráči a tí nehrali zle,“ vysvetlil neúčasť svojho útočníka v základnej zostave tréner MŚK Žilina Jaroslav Hynek. „Po výhre so Slovanom sme prišli na iné miesto a do iného, a veľmi náročného prostredia. Michalovčania takisto bojujú o to, aby boli v prvej šestke. Nemali sme dobré vstupy do polčasov, či už do prvého, alebo do druhého. V prvom sme sa síce dokázali dostať do hry, nedokázali sme to ale otočiť. Na ťažkom teréne sme dokázali kombinovať. V úvode druhého polčasu sme chceli súpera zaskočiť jednoduchosťou. Nedokázali sme to ale. Michalovce strelili dva góly a zdalo sa, že sa do zápasu už ani nedostaneme. Súper bol agresívnejší. Nám ale potom vyšla jedna šanca, ktorá nás vrátila do zápasu. Nedokázali sme ale vyrovnať. Domáci boli k víťazstvu bližšie a zaslúžene vyhrali,“ dodal k zápasu český lodivod Žilinčanov. 

Zdroj: Noviny Zemplína