Devätnástka na záver s hladkou prehrou

2022-11-30 15:35:13

Michalovčania podľahli Žiline hladko 0:3.

Hladkou prehrou 0:3 sa s jesennou časťou rozlúčili naši starší dorastenci. Zverenci trénera Jozefa Majoroša prehrali v stredajšom dohrávanom zápase 9. kola prvej ligy U19 s MŠK Žilina hladko 0:3, čím zaznamenali šiestu tohtosezónnu prehru. Michalovčanom patrí po jesennej časti so ziskom 22 bodov šieste miesto, keď na prvý Trenčín strácajú šesť, na druhý Ružomberok päť a tretiu Žilinu štyri body.

Súboj tabuľkových susedov odštartovali lepšie Žilinčania. Tí otvorili skóre už v piatej minúte, keď sa presadil Leonardo. Bortoli. Aj v ďalších minútach mal navrch celok spod Dubňa, ktorý svoju prevahu korunoval aj ďalšími gólmi. V osemnástej minúte na 2:0 upravil Lukáš Prokop a ešte ani neuplynula pol hodina, a hostia viedli rozdielom triedy. Na 3:0 upravil v 28. minúte opäť Leonardo Bortoli. Do konca zápasu už žiaden gól nepadol, a tak si Žilinčania z Michaloviec domov odviezli cenné víťazstvo.

MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina 0:3 (0:3)

Góly: 5. a 27. Bortoli, 18. L. Prokop

MFK ZEMPLÍN: P. Sukovský - T. Veselý (86. M. Pavúk), Buhaj, Vasko, Holp - F. Bodnár (46. Foriš), Tancoš, Musak (86. Michalov) - Petrík, Z. Záhradník, N. Matta (77. Kračunik)