Tak neskoro ešte nehrali...

2016-05-13 12:00:00

V predposlednom domácom zápase sezóny Michalovčania privítajú súpera zvučného mena - bratislavský Slovan.

Jednotný začiatok stretnutí o 20.30 hod. vyvolal úškľabky na tvárach michalovských mladíkov. Kým skúsený Marián Kelemen či ďalší legionári už majú za sebou takéto neskoré začiatky a ani sa pri nich nepristavujú, mladé pušky v žlto-modrých dresoch sú plné očakávania. "Ešte sme tak neskoro nikdy nezačínali. Skôr sme o takomto čase končili domáce stretnutia," priznal Stanislav Danko. "Už sme sa na túto tému bavili s Dominikom Kuncom či Martinom Koscelníkom. Ktovie, možno nám bude vyhovovať takýto neskorý začiatok. Možno príde viac divákov. Predsa len, privítame Slovan a ten vždy láka. Je síce pravda, že je to pre nás niečo nové, no myslím si, že samotný čas pre nás nebude problém. Budeme sa snažiť hrať tak, ako keby sme začínali o 19. hodine. Akurát sa nám všetko poposúva, od obeda počnúc. A najmä sa nám predĺži nekonečné celodenné čakanie na výkop stretnutia. Neostáva nám nič iné, len nastaviť budíky a nezaspať," smial sa stredopoliar MFK Zemplín. Michalovčania výrazne nemenili zaužívaný tréningový proces, i včera mali tréning o 18. hodine a nepresúvalo ho na neskoršiu hodinu.

Zemplínčania si dobre uvedomujú, aký dôležitý je pre nich dnešný zápas. Podľa Stanislava Danka by veľmi radi chceli mať záchranu v suchu, aby sa v poslednom kole nemuseli stresovať do posledných chvíľ. "Je nás jasné, že pokiaľ Skalica dnes nevyhrá, tak môžeme aj prehrať. My si však záchranu chceme vybojovať sami priamo na ihrisku," dodal šikovný 22-ročný záložník.

Slovan pocestuje na východ republiky bez trojice Ján Mucha, Kornel Saláta a Adam Zreľák, ktorí figurujú v nominácii Jána Kozáka na prípravný kemp do Rakúska, a preto dostali voľno. V kádri už figuruje uzdravený maďarský útočník Tamás Priskin.

MOTÍV ZÁPASU

Kým na strane hostí je nulový, domáci si môžu definitívne zabezpečiť účasť aj v novom ročníku najvyššej súťaže. Za určitých okolností však, paradoxne, môžu dnes oslavovať aj po prehre...

CHÝBAJÚ

Michalovce: Regáli, Turík, Savvidis, Perez, Podhorin (zranenie)

Slovan: Vittek, Oršula (zranenie), Milinkovič (preradený do rezervy), Mucha, Saláta, Zreľák (voľno)

 

Zdroj: denník Šport