MFK Zemplín začal prípravu bez posíl

2023-01-09 21:27:34

Podvihorlatské noviny o začiatku prípravy nášho tímu.

V utorok tretieho januára, tak ako ďalší traja fortunaligisti, začali s prípravou na jarnú časť aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Jediný účastník najvyššej súťaže z východu Slovenska začal bez posíl. Momentálne tak poznáme iba tri odchody, keď na jar michalovský dres neoblečú brankár Matej Vajs, stopér Michal Jeřábek a ani krajný bek Alejandro Mendze, ktorý prestúpil do Dunajskej Stredy.

Ako sme už informovali v minulom čísle našich novín, Michalovčania pôjdu po štvrtýkrát v rámci sústredenia do zahraničia. Po Turecku (2015), Španielsku (2016) a opäť Turecku (2020) zamieria do krajiny polmesiaca aj v závere tohto mesiaca. Momentálne majú naplánovaných sedem prípravných zápasov. Prvý z nich odohrajú už túto stredu na svojej umelej tráve proti Liptovskému Mikulášu.

O zmenách v kádri

Novým členom kádra, ktorý začal prípravu na jarnú časť, bol okrem pätice dorastencov aj dvadsaťročný český stopér Dávid Štetka, ktorý je kmeňovým hráčom Slavie Praha. „Dostali sme na neho dobré referencie, tak sme sa ho rozhodli vyskúšať,“ reagoval tréner Norbert Hrnčár, ktorého sme sa pýtali aj na ďalšie zmeny v kádri. „Zatiaľ poznáme tie zmeny, ktoré už boli avizované. V tíme skončil Michal Jeřábek, ktorému skončila zmluva a do Dunajskej Stredy prestúpil Alejandro Mendez.“ So Slovanom Bratislava, ktorý je jeho kmeňovým klubom, sa začal pripravovať Adler Da Silva. Švajčiarsky útočník bol na Zemplíne v jeseni na hosťovaní. „Situácia okolo neho sa vyvinie v januári,“ pokračuje michalovský tréner. Samozrejme, po odchodoch hráčov zo základnej zostavy by logicky mali prísť za nich náhrady. „Obzeráme sa po stopérovi a krajnom obrancovi, teda po postoch, kde hrali tí, čo odišli,“ dodal k zmenám v kádri Norbert Hrnčár.

O príprave

Michalovčania majú v príprave naplánovaných sedem duelov. Tri z nich odohrajú v Turecku, kde by sa mali stretnúť s poľskou Wislou Plock a srbským FK Voždovac. Tretí súper je v štádiu riešenia. Do začiatku sústredenie pobudnú doma, kde odohrajú tri zápasy. Už túto stredu privítajú na svojej umelej tráve Liptovský Mikuláš, v sobotu ich v Tatranskej Lomnici čaká zápas s Banskou Bystricou, no a deň pred odletom do Turecka nastúpia doma proti maďarskému Kazincbarcika. Po návrate z Turecka ich čaká v Poprade generálka proti poľskému MKS Sandecja Nowy Sacz. „Prestávka bola kvôli majstrovstvám sveta vo futbale dlhšia. Aj preto sme sa rozhodli začať už tretieho januára. Nebol dôvod ďalej čakať. Chlapci síce mali voľno dlhšie, no určite len neoddychovali. Na oddych boli prvé dva týždne, potom už individuálne trénovali. Príprava nebude dlhá, o mesiac je už liga. Potrebujeme zvládnuť nie jeden zápas, ale celú jarnú časť,“ zdôraznil Norbert Hrnčár. K sústredeniu v Turecku dodal. „Ja osobne som chcel, aby sme na sústredenie do zahraničia išli. Je dôležité, aby celé mužstvo bolo spolu. V Turecku zmeníme prostredie, klímu, ale aj povrch.“   

Začínajú v Ružomberku

Zemplínčanom po jesennej časti patrí ôsme miesto, s minimálnou iba jednobodovou stratou na prvú šestku, ktorá by im zaručila boje v nadstavbe o titul. V boji o ňu sa najskôr v sobotu jedenásteho februára predstavia v Ružomberku, následne ďalšiu sobotu osemnásteho februára vyzvú doma Dunajskú Stredu, v piatok 24. februára sa predstavia v Podbrezovej, no a základnú časť ukončia v sobotu štvrtého marca domácim zápasom so Zlatými Moravcami.

Začali prípravu

Brankári: Benjamín Száraz, Andrij Kožuchar, Peter Sukovský, Myroslav Mahurskyj (obaja z dorastu).

Hráči v poli: Polydefkis Volanakis, Filip Vaško, Michal Ranko, Daniel Magda, Jaroslav Holp, Juraj Kotula, Jakub Sova, Tibor Slebodník, Yushi Shimamura, Sainye Njie, Wisdom Kanu, Issa Adekunle, Matúš Begala, Lukáš Jánošík, Brian Peňa, Dávid Petrík, Zoran Záhradník, Norbert Matta, Roland Buhajm Marcel Tancoš (všetci traja príchod z dorastu), Dávid Štětka (na skúške zo Slavie Praha).

Chýbali: Matúš Marcin (doliečovanie zranenia), Igor Žofčák (pracovné povinnosti), Adler da Silva (začal prípravu so Slovanom Bratislava).

Program zimnej prípravy MFK Zemplín

Streda 11. januára: Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (12.00).

Sobota 14. januára: MFK Dukla Banská Bystrica – Michalovce (12.00 v Tatranskej Lomnici).

Utorok 17. januára: Michalovce – Kazincbarcika SC (12.00).

Streda 18. až sobota 28. januára: sústredenie v Turecku.

Sobota 21. januára: Wisla Plock – Michalovce (11.00).

Utorok 24. januára: súper v riešení.

Piatok 27. januára: FK Voždovac – Michalovce.

Sobota 4. februára: MKS Sandecja Nowy Sacz – Michalovce (11.00 v Poprade).

Humenčania začali v pondelok

S prípravou na jarnú časť začali tento pondelok aj futbalisti FK Humenné. Tí začali prípravu už pod vedením nového trénera Jozefa Kukulského a s dvoma posilami v kádri. Na jar Humenčanom pomôžu aj brankár Adrián Knurovský, ktorý prišiel na hosťovanie z Tatrana Prešov a Štefan Harvila. Ten bo stabilným členom zostavy, na jar 2022 ale odišiel za prácou do zahraničia. Po jesennej časti štrnásty tím druhej ligy sľubuje aj ďalšie zmeny v kádri. O jeho príprave vás budeme informovať prostredníctvom nášho webu tento týždeň a prečítate si o nej aj v nasledujúcom čísle nášho týždenníka.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)