Proti Liptákom aj s troma novými hráčmi

2023-01-10 12:30:22

V Michalovciach sú na skusoch defenzívni futbalisti.

Už túto stredu 11. januára o 12.30 hod. - a nie presne na pravé poludnie, ako bolo pôvodne plánované, keďže súper požiadal o posun úvodného výkopu - nastúpia michalovskí futbalisti na úvodnú hernú previerku v rámci tejto zimnej prípravy. Na domácej pôde ich preverí fortunaligový konkurent Liptovský Mikuláš, proti ktorému vyrukujú žlto-modrí aj s troma novými akvizíciami. Kormidelník Norbert Hrnčár uvidí prvýkrát v zápasovej akcii trio potenciálnych posíl do defenzívy, keďže po jeseni mu z nej vypadli dve opory - český stopér Michal Jeřábek a španielsky ľavý obranca Alejandro Méndez García.

O prvej novej tvári v kádri MFK Zemplín Davidovi Štětkovi sme sa zmienili už na začiatku prípravy. Ide o mladého 20-ročného českého stopéra, ktorý je vysoký 195 cm a futbalovo vyrastal v Slavii Praha. Mládežnícky reprezentant Česka naposledy hosťoval v Sokole Hostouň. V závere minulého týždňa pribudli do michalovského košiara aj dvaja Balkánci - Zvonko Ceklič a Saša Marjanovič (obaja sú na titulnej fotke).

Zvonko Ceklič (narodený 11. apríla 1999 v Podgorici) hráva primárne na stopérskom poste, ale problém mu nerobí zaskočiť ani na ľavom kraji obrany. Odchovanec FK Zeta Golubovci je vysoký 190 cm a v jeho drese v najvyššej čiernohorskej súťaži odohral rovnú stovku zápasov. Od leta minulého roku pôsobil v kazašskom FC Turan. Podobne ako Štětka bol taktiež v mládežníckych výberoch svojej krajiny.

Saša Marjanovič (narodený 5. februára 2002 v Banja Luke) je takisto stredným obrancom, poprípade aj defenzívnym stredopoliarom. Má 194 cm a s futbalom začínal v rodnom meste v klube FK Željezničar, odkiaľ jeho kroky viedli do Chorvátska - najprv bol v Interi Zaprešič a posledný rok a pol strávil v HNK Gorica, kde bol spoluhráčom michalovského odchovanca Matúša Vojtka. Marjanovič je stabilnou súčasťou národného výberu Bosny a Hercegoviny do 21 rokov.