Víťazný vstup do nového roka

2023-01-11 18:29:30

Žlto-modrí doma tesne zdolali Liptovský Mikuláš.

Michalovskí futbalisti majú za sebou úvodnú hernú previerku v tomto kalendárnom roku. A dopadla úspešne, keď v stredu krátko popoludní na vlastnej umelej tráve zvíťazili nad Liptovským Mikulášom najtesnejším rozdielom 2:1. Prvý presný zásah MFK Zemplín v roku 2023 strelil Tibor Slebodník a gól s prívlastkom víťazný zaznamenal nigérijčan Usman Issa Adekunle.

Súboj dvoch účastníkov najvyššej súťaže priniesol vyrovnaný futbal. V michalovskom drese si premiéru odkrútili testovaní hráči Zvonko Ceklič, Saša Marjanovič a David Štětka, takisto prvýkrát za A-mužstvo nastúpil aj Norbert Matta z dorastu. Hneď v úvode spálil obrovskú šancu domáci Kotula, ktorý stroskotal na brankárovi Chmielovi, ale tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry Slebodník z hranice šestnástky už trafil presne k žrdi - 1:0. Aj keď Liptáci v ďalšom priebehu prvého polčasu mali viac loptu na svojich kopačkách, v ofenzíve sa presadiť nedokázali. Cez prestávku obaja tréneri - domáci Norbert Hrnčár aj hosťujúci Marek Fabuľa - mohutne prestriedali a už v 56. minúte pridal druhý gól Michaloviec Adekunle, ktorý sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred bránou Liptákov - 2:0. Tí však už o desať minút znížili, keď sa z pokutového kopu presadil Bartoš - 2:1. Keďže ani jeden z tímov už ďalší gól nepridal, zrodila sa tesná výhra žlto-modrých.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (1:0)

Góly: 14. T. Slebodník, 56. Adekunle - 66. R. Bartoš (11 m)

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: Kozhukhar - Kotula, Marjanovič, Ceklič, J. Sova - T. Slebodník, Njie, Tancoš - I. Žofčák, Z. Záhradník, N. Matta. 2. polčas: B. Száraz - D. Magda, Štětka, Volanakis, Holp - M. Begala, Peňa, Shimamura - Petrík, Adekunle, L. Jánošík

MFK TATRAN: Chmiel (46. Sváček) - Diviš, Mihál (19. Bedecs), Spychka (61. Filinský), M. Nečas (46. R. Župa) - Gerát (46. Pavišič), Batlokwa (46. De Oliveira) - Laura (46. A. Gaži), T. Staš (46. Václavik), Fadairo (61. R. Bartoš) - Jendrišek (46. Voško)

Tréner Norbert Hrnčár: "Zápas sme poňali skôr súčasť tréningového mikrocyklu, každý z hráčov dostal rovnakú porciu. Skôr nám išlo o hernú záťaž ako o výsledok. Samozrejme, víťazstvo nás potešilo. Chlapci zápas odjazdili, odbehali a pokračujeme ďalej v našom nejakom naplánovanom režime."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 14. januára o 12. hodine na umelej tráve v Tatranskej Lomnici, kde si zmerajú sily s nováčikom Fortuna ligy Banskou Bystricou.

Foto: Róbert Andrejov