Výprava MFK Zemplín vyráža do Turecka

2023-01-17 09:26:00

V krajine polmesiaca sa budú pripravovať desať dní.

V stredajších skorých ranných hodinách naberú michalovskí futbalisti smer Turecko, kde absolvujú herné sústredenie. Obľúbená dovolenková destinácia sa stane ich prechodným domovom od 18. do 28. januára a odohrajú tam aj tri prípravné zápasy proti súperom z troch rôznych krajín.

Výprava MFK Zemplín sa najprv autobusom prepraví do Budapešti, odkiaľ zhruba o 10.30 hod. odletí do Antalye a následne ich už bude čakať presun do Beleku, konkrétne do hotela Limak Arcadia Sport Resort. K brehom Stredozemného mora necestujú mladíci Peter Sukovský, Marcel Tancoš, Jaroslav Holp, Roland Buhaj a Norbert Matta, ktorí odštartovali prípravu s A-mužstvom.

V krajine polmesiaca preveria zverencov trénera Norberta Hrnčára aj tri mužstvá hrajúce najvyššiu súťaž vo svojich krajinách. Najprv to bude v sobotu 21. januára účastník poľskej Ekstraklasy Wisla Plock, o tri dni neskôr (v utorok 24. januára) si zmerajú sily s kosovským prvoligistom FC Priština a na záver sústredenia, deň pred odchodom domov (v piatok 27. januára), bude ich súperom FK Voždovac, klub sídliaci v srbskom Belehrade. Zatiaľ je známy výkop iba úvodného duelu s Poliakmi, začiatky zvyšných dvoch zápasov upresníme neskôr.

O priebehu sústredenia Michalovčanov vám priamo z Turecka budeme prinášať exkluzívne články a rozhovory s hráčmi aj trénermi MFK Zemplín, chýbať nebudú ani fotogalérie či videá z tréningov i zápasov.

Kto odchádza do Turecka:

Realizačný tím: Norbert Hrnčár (hlavný tréner), Richard Höger (asistent trénera), Vladimír Moroz (tréner brankárov), Mário Burda (kondičný tréner), Dávid Gubaňar (vedúci mužstva), Vladimír Rusnák (športový riaditeľ), Marek Mager (masér), Veronika Dolutovská (fyzioterapeutka)

Hráči: Andrii Kozhukhar, Benjamín Száraz, Myroslav Mahurskyy – Polydefkis Volanakis, Michal Ranko, Jakub Sova, Zvonko Ceklič, Juraj Kotula, Daniel Magda, Saša Marjanovič, Filip Vaško, Sainey Njie, Tibor Slebodník, Yushi Shimamura, Igor Žofčák, Usman Issa Adekunle, Brian Peňa Perez-Vico, Matúš Begala, Lukáš Jánošík, Wisdom Uda Kanu, Dávid Petrík, Matúš Marcin, Zoran Záhradník

Prípravné zápasy v Turecku:

Sobota 21. januára: Wisla Plock - Michalovce (11.00)

Utorok 24. januára: FC Priština - Michalovce

Piatok 27. januára: FK Voždovac - Michalovce