Po kvalitnom výkone ďalšie víťazstvo

2023-01-21 06:44:47

V Turecku sme zdolali poľskú Wislu Plock o dva góly.

Úvodné vystúpenie na sústredení v tureckom Beleku dopadlo pre michalovských futbalistov na výbornú. V sobotu dopoludnia zdolali Zemplínčania piaty celok poľskej Ekstraklasy 2:0, keď naše góly padli v rozmedzí necelých dvoch minút. Najprv si vlastenca strelil Adam Chrzanowski a vzápätí skóroval aj Zoran Záhradník.

Prvý strelecký pokus zápasu patril Poliakom, keď vo 4. minúte ekvibliristicky zakončoval Rasak, ale brankára Száraza neprekvapil. V ďalšom priebehu sa hralo viac medzi šestnástkami, a aj keď mal Plock vyššie držanie lopty, šance na skórovanie mali Michalovčania. V 14. minúte spálil obrovskú príležitosť Slebodník, ktorý zblízka osamotený pred brankárom trestuhodne minul priestor troch žrdí. Potom vysoko nad bránu hlavičkoval Walczak, ale po polhodine hry opäť dvakrát nebezpečne pohrozili žlto-modrí. V 36. minúte Jánošíkov center minul pred bránou Záhradník a o dve minúty na to Slebodníkovu peknú strelu vytlačil na roh Kamiňski.

Hneď po zmene strán strieľal Kotula iba do pripraveného gólmana Wisly. Onedlho sa však už "hrnčárovci" tešili z otváracieho gólu. V 50. minúte zahral Jánošík roh nakrátko so Záhradníkom, prvý menovaný poslal loptu do "ohňa" a od stopéra Chrzanowského si našla cestu do brány - 0:1. Ubehlo iba niekoľko desiatok sekúnd a prišla ďalšia gólová radosť Zemplínčanov: Kotula odcentroval do šestnástky a Záhradník hlavičkou na prednú žrď upravil na 0:2. Hoci poľský tím neskôr mal prevahu, kompaktný michalovský celok im toho veľa nedovolil. Výnimkou bolo iba zakončenie Mokrzyckého, ktorý strieľal tesne vedľa pravej žrde. V 87. minúte mohol pridať tretí gól po Žofčákovom centri Shimamura, ale Kamiňski jeho pokus chytil.

Wisla Plock SA - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 50. vlastný Chrzanowski, 51. Z. Záhradník

WISLA SA: Kamiňski - Tomasik, Drapiňski, Chrzanowski (79. Lesniak), Šulek (46. Mazurowski), Chrupalla (76. Kvocera) - Lesniak (76. Krzyžaňski), Rasak, Cielemecki - Kocyla - Walczak (63. Mokrzycki)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Marjanovič, Volanakis, Ceklič - F. Vaško, Njie (60. M. Begala), Peňa (60. Shimamura) - L. Jánošík (60. I. Žofčák), Z. Záhradník (60. Kanu), T. Slebodník (60. Adekunle)

Tréner Norbert Hrnčár: "Zápas sme odohrali vo vysokej intenzite a hlavne v prvom polčase sme zahodili niekoľko výborných šancí. Dôležité však bolo, že sme si ich vypracovali a napokon po prestávke sme dva aj premenili. Z našej strany to bol vydarený duel. Teší nás ďalšie víťazstvo a musíme byť naďalej koncentrovaní v tréningoch a zápasoch. Treba pokračovať v dôslednej a poctivej práci a ísť stále na sto percent."

Brankár Benjamín Száraz: "Vedeli sme, že súper má svoju kvalitu, je silný na lopte a do poslednej chvíle ju bude držať vpredu aj vzadu. Na druhej strane sme vedeli aj to, že je háklivý na chyby, čo sme sa snažili využiť. V prvom dejstve sme si vypracovali tri či štyri dobré šance, Wisla síce mala viac loptu na kopačkách, ale nepustili sme ju do žiadnej vážnejšej príležitosti. V druhom polčase sme strelili dva rýchle góly a potom sme už zápas v kľude dohrali. Čisté konto ma potešilo, je jedno, či to je prípravný alebo súťažný zápas. Výhra nás určite nakopne do ďalšej fázy prípravy."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania opäť v rámci sústredenia v Turecku, keď v utorok 24. januára o 13.00 SEČ nastúpia proti kosovskému prvoligistovi FC Priština.

Fotogalériu zo zápasu pripravujeme...

Foto: Róbert Andrejov