Ani najlepší výkon Žiline body nepriniesol

2015-05-04 12:00:00

Naopak, Michalovčania zahrali slabo, ale na svoje konto si pripísali dôležité víťazstvo. Viac v článku z denníka Šport.

Aj po víkendovom piatom kole druholigovej nadstavby o postup do najvyššej súťaže je rozdiel medzi vedúcou Skalicou a druhými Michalovcami naďalej štvorbodový. Oba celky v sobotu zvíťazili vonku zhodne 1:0, pretože Záhoráci triumfovali vo Zvolene a Zemplínčania v Žiline.

O plnom bodovom zisku MFK Zemplín na hlavnom štadióne „šošonov“ rozhodol úspešne zrealizovanou penaltou v závere úvodného dejstva hry najlepší strelec východniarov Samuel Garcia Bayón, ktorý tak strelil už svoj pätnásty gól v prebiehajúcej sezóne. Žilinčania mohli po hodine hry vyrovnať takisto z bieleho bodu, ale rovnakú výhodu ako hostia nevyužili, pretože brankár Matúš Kira pokus Jána Hrbeka famózne vyrazil. Žlto-modrí tak ani v treťom dueli vonku nezaváhali a dokonca ani neinkasovali. „Zápas sa mi hodnotí pozitívne, ale s predvedenou hrou nie som spokojný vôbec,“ rozhovoril sa lodivod Michaloviec František Šturma. „Hrali sme až s veľkým rešpektom, po psychickej stránke to bolo veľmi zlé. Nedokážem si predstaviť, aby sme aj tie nasledujúce stretnutia hrali pod takým stresom,“ pokračoval český tréner, ktorého však cenné tri body do tabuľky potešili. „Bojujeme o postup, vyhrali sme, a to je dôležité. Vedeli sme, že Žilina má kvalitné mladé mužstvo, ale to, čo sme predvádzali v predošlých zápasoch, tak teraz to tam nebolo. Z chlapcov tá nervozita musí opadnúť.“

Rezervnému celku MŠK nepomohli k prvému triumfu v nadstavbe ani viaceré posily z A-mužstva (Paur, Hučko, Lupčo, Kadlec, Žilák). Hoci domáci mladíci boli v súboji s favoritom poväčšine lepším mužstvom, skórovať sa im nepodarilo ani raz. „Podali sme najlepší výkon v nadstavbovej časti, bohužiaľ nás stále trápi koncovka. Nevieme dať gól, dokonca ani z pokutového kopu. Hrbek to zobral na sebe, ale penaltu nepremenil,“ mal hlavu v smútku kormidelník žilinského „béčka“ Miroslav Nemec. Hŕstka divákov na hlavnom štadióne videla veľmi dobré futbalové predstavenie zásluhou oboch kolektívov, pretože tak domáci, ako aj hostia, sa snažili hrať kombinačne a ofenzívne. „Myslím si, že v prvom polčase sme hrali proti veľmi dobre pripravenému súperovi. Zápas bol veľmi dobrý, dostali sme gól z penalty, mali sme aj šance na vyrovnanie. Do druhého polčasu sme išli s úmyslom skorigovať stav a vystupňovať tempo, čo sa nám aj podarilo. Súper nemal žiadnu šancu, ale hoci sme podali najlepší výkon, v koncovke sme sa nepresadili,“ dodal M. Nemec. 

Zdroj: denník Šport