Do zápasov ísť s víťaznou mentalitou

2023-02-07 08:55:23

Podvihorlatské noviny o príprave a štarte jarnej časti.

Už tento týždeň odštartuje jarná časť najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Náš zástupca MFK Zemplín Michalovce má karty po jeseni rozdané tak, že je stále v hre o prvú šestku. Na ňu stráca z ôsmeho miesta iba jeden bod, vo zvyšných štyroch dueloch základnej časti tak musí bodovať. Týka sa to už aj sobotňajšieho zápasu v Ružomberku, kde Zemplínčania pocestujú s jasným cieľom.

Hrnčár nevylučuje nejaký príchod

V kádri Michalovčanov veľké zmeny po jeseni nenastali. Odišla štvorica hráčov, z ktorých na konci jesene boli v základe iba dvaja. V Michalovciach už nepokračuje tretí brankár Matej Vajs, útočník Adler Da Silva sa vrátil po hosťovaní do materského Slovana Bratislava, zmluva skončila aj českému stopérovi Michalovi Jeřábkovi, no a do Dunajskej Stredy prestúpil Alejandro Mendez. Na miesta posledných dvoch menovaných prišli bosniansky stopér Saša Marjanovič a čiernohorský stopér, či ľavý obranca Zvonko Ceklič. Z príchodov to ale nemusí byť všetko, keďže vedenie klubu stále pracuje na posilnení. „Nevylučujem, že ešte nejaký hráč do kádra pribudne,“ poznamenal tréner Norbert Hrnčár, ktorého zverenci v piatok remizovali 0:0 v generálke s druholigovým poľským tímom MKS Sandecja Nowy Sacz. S ním mali Michalovčania hrať v sobotu na prírodnej tráve v Poprade, no zlé poveternostné podmienky rozhodli, že sa nakoniec hralo v piatok na umelej tráve v Michalovciach. „Ja by som nehovoril o generálke, keďže to slovo nemám v obľube. Bol to jeden z ďalších prípravných zápasov. Chceli sme ho hrať na prírodnej tráve, žiaľ, počasie bolo proti. Pre mňa bolo podstatné, že sa nikto nezranil. Bol to taký typický prípravný zápas,“ pokračoval Hrnčár k poslednému prípravnému zápasu svojho tímu pred jarnou časťou.

Päť výhier, jedna remíza a jedna prehra

Prípravu na jarnú časť mali Zemplínčania poriadne pestrú. Po troch rokoch ju okorenilo aj sústredenie v teple, keď desať dní pobudli v Turecku. Na sústredení zdolali poľský Wisla Plock 2:0, aj srbský FK Voždovac 1:0. V Beleku ale zaknihovali aj jedinú prehru, keď podľahli kosovskému FC Priština 0:1. Okrem toho doma zdolali Liptovský Mikuláš 2:1, rovnakým výsledkom porazili v Tatranskej Lomnici aj Banskú Bystricu, no aj maďarský Kazinbarcika SK zdolali hladko 3:0. Jedinú remízu zaznamenali v piatok s poľským Nowym Saczom. „Čo sa týka prípravy, myslím si, že prebehla na veľmi slušnej úrovni. To, čo sme mali naplánované sme aj absolvovali. Spokojný som so sústredením v Turecku. Prevládajú pozitíva a verím, že to bude dobrý odraz do jarnej časti,“ konštatuje Norbert Hrnčár. Jeho tímu patrí po jeseni ôsme miesto. Keď sa chce na jar vyhnúť bojom o záchranu a dostať sa do nadstavby o titul, musí bodovo zvládnuť zostávajúce štyri zápasy základnej časti. „Je logické, že o našej spokojnosti rozhodnú tieto zápasy. Budeme vedieť, kde sme. Naším cieľom je ísť do každého zápasu dobre pripravení, motivovaní a s víťaznou mentalitou. To nám potom môže priniesť úspech,“ dodal na záver michalovský lodivod. My dodajme, že Michalovčanov v zostávajúcich štyroch kolách základnej časti čakajú okrem Ružomberka aj zápasy s Dunajskou Stredou (sobota 18. februára o 15.00 hod.), v Podbrezovej (piatok 24. február o 17.30 hod.) a doma so Zlatými Moravcami (sobota 4. marec o 16.30 hod.) . 

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)