Tretí pokus o jarné body a aj gól

2023-02-23 19:35:55

Duel v Podbrezovej naživo aj na Nova Sport 1.

Po štvrtýkrát v sezóne sa v piatok predstavia futbalisti MFK Zemplín Michalovce v ligovom zápase pred televíznymi kamerami. Tak ako predtým, aj tentoraz ich zápas 21.kola Fortuna ligy v Podbrezovej odvysiela televízna stanica Nova Sport (začiatok o 17.30 hod.).

Michalovčania nemajú za sebou ideálny štart do jarnej časti. Prehry v Ružomberku (0:2) a doma s Dunajskou Stredou (0:2) spôsobili, že aj keď ešte stále majú matematickú šancu na nadstavbu o titul, dve kolá pred koncom základnej časti sa musia zmieriť s tým, že ich zrejme po tretíkrát v rade čaká nadstavba o záchranu. „Samozrejme, že je to pre nás mierne sklamanie. Určite nie sme s dvoma prehrami spokojní. Rozhodne sme si to takto nepredstavovali. Naším cieľom bolo vyťažiť z prvých dvoch zápasov čo najviac bodov, no nezískali sme ani jeden. Teraz sa musíme sústrediť na zostávajúce dva a napraviť to,“ zdôraznil defenzívny stredopoliar tímu Filip Vaško. Podľa jeho slov matematická šanca na nadstavbu o titul stále žije, ale... „Je veľmi malá. My sa musíme sústrediť na náš piatkový zápas v Podbrezovej a uvidíme, ako sa situácia vyvinie ďalej,“ pokračuje Filip Vaško.

Naproti Michalovčanom, ich piatkový súper FK Železiarne Podbrezová sa môže tešiť na zápasy v elitnej šestke. Železiari si ju vybojovali minulotýždňovým víťazstvom 3:1 nad Žilinou. „Ja by som sa na to nespoliehal, že splnili svoj cieľ a hrať teda nemusia,“ odpovedá Vaško na našu otázku ohľadom motivácie hráčov Podbrezovej. „Čaká nás súper, ktorý okupoval v lige aj prvé miesto a dlho ťahal sériu bez prehry. Podbrezová je síce nováčik súťaže, no má svoju kvalitu. Presvedčili sme sa o tom aj na jeseň u nás, kedy sme nad nimi vyhrali 1:0. Pre nás to bolo vtedy veľmi dôležité víťazstvo, ktoré nás nakoplo do ďalších zápasov. Verím, že tak to môže byť aj teraz. Čakám ťažký zápas, no verím, že konečne na jar skórujeme a aj zabodujeme,“ dodal na záver Filip Vaško.

Zdroj: Regionálne správy

Foto: Róbert Andrejov