V divokom zápase sa zrodila remíza

2023-02-24 16:36:50

V Podbrezovej sme dvakrát viedli, prišlo vylúčenie aj penalta.

Michalovskí futbalisti dali prvé jarné góly a majú prvý jarný bod. U nováčika v Podbrezovej v rámci 21. kola Fortuna ligy remizovali v zápase viacerých sporných momentov 2:2, keď sa za žlto-modrých gólovo presadila dvojica Nigérijčanov Usman Adekunle Issa a Wisdom Uda Kanu. Zemplínčania hrali viac než polovicu stretnutia oslabení o vylúčeného Matúša Marcina.

O niečo lepšie vstúpili do zápasu domáci, ktorí si prvú šancu vypracovali už v 3. minúte, ale Ďatkovu strelu vyrazil nohou Száraz. Po štvrťhodine hry sa Michalovčanom vydaril rýchly protiútok, keď Kanu prihrávkou na opačnú stranu našiel Marcina, ktorý loptu poslal pred bránu, kde ju doklepol do siete Adekunle – 0:1. Zakrátko to po Ďatkovej štandardke pred michalovskou bránou horelo, no defenzíva hostí odolala. V 25. minúte však neubránila Bartoša, ktorý po centrovanej lopte vyrovnal – 1:1. O sedem minút neskôr sa „hrnčárovci“ dostali do vedenia opäť: brankár Ludha pri rozohrávke urobil obrovskú chybu, keď prihral rovno na nohu Kanuovi a ten nemal problém rozvlniť sieť – 1:2. Tesne pred polčasom na pokyn VAR sa pred očami Marcina začervenalo, a tak hostia dohrávali o jedného muža menej.

V druhom polčase to bola hra prakticky na jednu bránu. Domáci zavreli Zemplínčanov pred ich šestnástku a hostia neraz odvracali útoky nováčika len so šťastím. Spoľahlivá defenzíva žlto-modrých na čele s gólmanom Szárazom však dlho nepúšťala Horehroncov do vážnejších šancí. Až v 73. minúte sa sám pred Szárazom ocitol Kuzma, avšak michalovský strážca svätyne vytiahol skvelý zákrok. Desať minút pred koncom bol opäť v akcii videorozhodca a opäť rozčertil hostí, keďže domácim dodatočne prisúdil pokutový kop za faul Cekliča na Sangareho. Penaltu s prehľadom premenil Pavúk a vyrovnal na 2:2. Vzápätí opäť pohorel v čistej šanci Kuzma, a tak domácich mohol v nadstavenom čase stihnúť trest – Peňa vysunul Kotulu, ktorý nebezpečne zakončil, avšak Ludha so šťastím odvrátil loptu na roh...

FK Železiarne Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Góly: 25. K. Bartoš, 80. D. Pavúk (11 m) - 16. Adekunle, 32. Kanu

ŽK: 78. Ceklič, 90. B. Száraz, 90+. Höger (AT), 90+. Ranko (všetci Michalovce)

ČK: 42. M. Marcin (Michalovce)

Rozhodovali: Ruc - Ferenc, Vitko; 654 divákov

FK ŽELEZIARNE: Ludha - K. Bartoš, Bakaľa, Grešák - Talakov (46. Sangare), Š. Faško (66. A. Horvát), Paraj (46. D. Pavúk), Bariš - Ďatko (84. Špyrka), M. Kuzma, Kabongo (46. Kukoľ)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Marjanovič, Volanakis, Ceklič (87. D. Magda) - F. Vaško, Njie, T. Slebodník (76. Qose) - M. Marcin, Kanu (46. Ranko), Adekunle (67. Peňa)

Hlasy trénerov:

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Čakali sme na to, čo s nami spraví už splnený cieľ a postup do prvej šestky. Boli sme pripravení na Michalovce. Vedeli sme, že budú čakať na brejky a budú nás chcieť dostať pod tlak dynamickými hráčmi na vrchu. To sa im aj podarilo. My sme si v úvode zápasu vypracovali šancu, ale inkasovali sme potom na 0:1, čo nás na chvíľu zabrzdilo. Zaslúžene sme napokon vyrovnali, no dostali sme gól po chybnej rozohrávke, na to sa musím pozrieť. Musíme si túto chybu vyhodnotiť, aby sa nám nestávala. Červená karta pre súpera bola oprávnená. V druhom polčase sme dohrávali hlboký blok súpera, ten výborne bránil, pokrýval bránku a dostal sa do dvoch smrteľných brejkov. Škoda, že sme neboli v ofenzíve trpezlivejší. Bod berieme, lebo Michalovce boli na nás dobre pripravené. My nie sme mužstvo, ktoré môže všetko vyhrávať, hoci by sme to chceli."

Norbert Hrnčár, tréner Michaoviec: "Ďakujem hráčom za obetavý výkon, ktorý podali na ihrisku. To je všetko, čo k zápasu poviem."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 4. marca 16.30 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (22. kolo)

Foto: Róbert Andrejov